Siirry metatietojen loppuun
Siirry metatietojen alkuun

Verkkolaskuosoitteiston tunnuskuva

 

Verkkolaskuosoitteisto: Osoitehaku

 

 

Yrityksen nimi tai y-tunnus 

 

Mitä teen jos osoitteistossa yritykseni...

tiedot ovat väärin?

tietoja ei löydy?

Pyydä välittäjääsi tekemään muutokset. Välittäjä on se taho kenen kanssa olet tehnyt sopimuksen verkkolaskun välittämisestä (pankki, operaattori tai ohjelmistopalveluja myyvä yritys). TIEKE ei tee verkkolaskuosoitteistoon muutoksia.

Alla on lista välittäjistä:

Verkkolaskuosoitteistossa näet oman yrityksesi kohdalta mikä pankki tai operaattori vastaa yrityksesi verkkolaskujen välittämisestä.

 

Verkkolaskun välittäjä korjaa yrityksesi tiedot osoitteistoon. Verkkolaskuosoitetteisto ei kuitenkaan näytä muutoksia reaaliajassa. Muutokset näkyvät heti kun välittäjä on päivittänyt tietosi osoitteistoon. Välittäjät päivittävät tiedot viimeistään kuukauden kuluttua ilmoituksesta.

Muista myös:

Yrityksen tietojen lisääminen osoitteistoon vaatii verkkolaskusopimuksen
Verkkolaskun käyttö edellyttää sopimuksen tekemistä verkkolaskun välittäjäorganisaation (pankin tai verkkolaskuoperaattorin) kanssa. Sopimus verkkolaskun välittämistä voi sisältyä myös taloushallinto-ohjelman tarjoajan palveluihin. Sopimuksen tekemisen jälkeen välittäjäorganisaatio lisää tietosi osoitteistoon.

Tietojen puuttuminen osoitteistosta ei estä verkkolaskun käyttöä!
Yrityksen tietojen puuttuminen verkkolaskuosoitteistosta ei estä verkkolaskun käyttämistä. Verkkolaskuja voi lähettää ja vastaanottaa. Verkkolaskuosoitteisto täyttää samaa tehtävää kuin puhelinliettelo: sieltä löytyvät puhelinnumerot mutta puhelimella voi soittaa vaikka numeroa ei luettelossa olisikaan.

 

Finvoice välityspalvelut intermediator-tunnukset

Finvoice-välityspalvelussa mukana olevien palveluntarjoajien käyttämät intermediator-tunnukset Finvoice-välityspalvelussa:

Intermediatori:

Nimi:

HELSFIHH

Aktia

DABAFIHHDanske Bank

DNBAFIHX

DNB

HANDFIHH

Handelsbanken

NDEAFIHH

Nordea Pankki

OKOYFIHH

Osuuspankit ja Pohjola Pankki

POPFFI22POP Pankki 

SBANFIHH

S-Pankki

TAPIFI22

S-Pankki (ent. LähiTapiola Pankin tunnus toistaiseksi käytössä)
ITELFIHHSäästöpankit

AABAFI22

Ålandsbanken

Verkkolaskuosoitteiston käyttöoikeuden tilaaminen ohjelmistotaloille

Ohjelmistotalojen tilauslomake

Lisätietoja verkkolaskusta

Mikä on verkkolasku ja kuinka se otetaan käyttöön? Verkkolaskun hankinnan tueksi löytyy mm. palvelutasosuositus ja tarjouspyyntömalli. Vinkkejä ja ohjeita verkkolaskusta.

Verkkolaskun kehittäjät

Verkkolaskufoorumi ja sen jäsenet kehittävät aktiivisesti verkkolaskutusta. Verkkolaskufoorumin toimintaa ovat tervetulleita mukaan kaikki asiasta kiinnostuneet.

Mikä on verkkolaskuosoitteisto?

Verkkolaskuosoitteisto on kansallinen palvelu, josta voi tarkistaa mitkä yritykset voivat lähettää ja/tai vastaanottaa verkkolaskuja. Osoitteiston tietojen ylläpidosta vastaavat verkkolaskun välittäjäorganisaatiot.

Verkkolaskuosoitteistossa mukana olevat pankit ja operaattorit

Varustettu ilmaisella Atlassian Confluence Community License-lisenssillä, joka on myönnetty hankkijalle TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry / Finnish Information Society Development Centre. Evaluoi Confluencea tänään.

Adaptavist ThemeBuilderKäytössä

Adaptavist ThemeBuilder EngineAtlassian Confluence