ITK: Työn muutos haastaa - miten koulutus vastaa?

Siirry metatietojen loppuun
Siirry metatietojen alkuun


Työelämässä peräänkuulutetaan uusia valmiuksia muun muassa kriittiseen ajatteluun, oivaltamiseen, tiimityöhön, digityötaitoihin ja tietotyön osaamiseen.

Digitalisaation vaikutukset työssä näkyvät jo selvästi. Juuri ilmestyneen Työolobarometrin mukaan sosiaalisen median sekä sähköisten työtilojen ja pikaviestimien käyttö työssä ovat selvästi lisääntyneet. Etätyötä tekee jossain määrin jo joka kolmas. Enemmistö suomalaista palkansaajista arvioi työpaikkansa olevan sellainen, että siellä voi koko ajan oppia uusia asioita.

Työn ja oppimisen limittyessä vahvasti toisiinsa on tärkeää löytää osaamisen kehittämiselle uusia, joustavia ratkaisuja yhteistyössä työelämän ja oppilaitosten kanssa. Tätä polkua haluamme yhdessä avata ITK-konferenssin webinaarissa ja työpajassa.

ITK-webinaari 16.2.2017

Webinaarissa kuultiin alustus opetusalan muutoksesta ja siitä, miten ala muuttuu nyt ja mihin se on menossa? Webinaarissa haastattelimme Sami M. Leppästä Sovelto Oyj:ltä joka on työssään 20 vuoden ajan seurannut, tutkinut ja edistänyt opetusalan muutosta.

 

ITK-workshop 5.4.2017

Workshopin tavoitteena on luoda osallistujien kanssa yhteinen näkemys siitä, mikä oppimisessa muuttuu, miten työtavat muuttuvat ja mitä uusia ratkaisuja muutokseen tarvitaan. Tavoitteena on myös linjata tulevaisuuden osaamistarpeita sekä pohtia toimenpiteitä ja malleja työelämän tarpeisiin.

Keynote-puheenvuorossa avataan yritysten osaamistarpeita ja pohditaan koulutusalan vastinetta asiaan. Puheenvuoron jälkeen osallistujat työstävät annettua teemaa ohjatusti. Työpajatyöskentelyn anti kerätään yhteen ja tuloksista koostetaan keskeiset ideat ja aihiot, jotka julkaistaan workshopin jälkeen.

Workshopissa kerätään ideoita osaamisen kehittämiseksi työelämän tarpeisiin törmäyttämällä monialainen osaajajoukko opetus- ja koulutusalan ammattilaisia, opiskelijoita, yritysten HR / talent management –ammattilaisia sekä virkamiehiä.

Workshop järjestetään 5.4.2017 klo 14 - 17 Aulangolla, Hämeenlinnassa.

 

Tervetuloa myös ITK-näyttelyalueen ständille!

TIEKEläiset tapaat tuttuun tapaan myös ITK-näyttelyalueella 6. - 7.4.2017. Piipahda osastolla 304A vaihtamassa kuulumisia digiosaamisen kehittämisen tiimoilta.

 


 

Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa (ITK) on Suomen suurin digitaalisen koulutuksen ja oppimisen tapahtuma. Se kokoaa vuosittain yhteen lähes 2000 opettajaa, rehtoria, opetusteknologian asiantuntijaa, tutkijaa, päättäjää, opiskelijaa ja muita asiasta kiinnostuneita. Ilmoittautuminen on avattu: http://itk.fi/2017/
Lisätiedot: Katri Tanni, katri.tanni[at]tieke.fi, Merja Sjöblom, merja.sjoblom[at]tieke.fi ja Hanna Vuohelainen hanna.vuohelainen[at]tieke.fi

 


 


 

 

Varustettu ilmaisella Atlassian Confluence Community License-lisenssillä, joka on myönnetty hankkijalle TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry / Finnish Information Society Development Centre. Evaluoi Confluencea tänään.

Adaptavist ThemeBuilderKäytössä

Adaptavist ThemeBuilder EngineAtlassian Confluence