Etsimme nuoria tietosuojaa käsitteleville videoille

Etsimme nuoria tietosuojaa käsitteleville videoille

Oletko laskenut, montaako sovellusta käytät päivittäin? Muistatko, mitä tietoja luovutit sovelluksille rekisteröitymisen yhteydessä? Tiedätkö minkälaista tietoa sovellukset sinusta keräävät?  

Teemme osana Oma data suojassa -hanketta videoita, joissa nuoret pääsevät kertomaan omista kokemuksistaan eri palveluiden keräämiin tietoihin, yksilön oikeuksiin sekä tietosuojaan ja tietoturvaan liittyen. Videot ovat 1-2 minuutin pituisia ja kuvaamme niitä yhteensä 3-4 kpl. Etsimme videoille mukaan 14–20-vuotiaita nuoria, joilla olisi jaettavanaan omia ajatuksia tai kokemuksia tietosuojasta.  Sinulla ei tarvitse olla pitkälle kehiteltyjä mielipiteitä tai asiantuntemusta esiintyäksesi videoilla. Voimme pohtia ajatuksiasi eteenpäin yhdessä ennen videoiden kuvauksia. Jos kiinnostusta löytyy, laita siis viestiä tulemaan matalalla kynnyksellä! 🙂

Videoilla esiinnytään lähtökohtaisesti omalla etunimellä. Mukaan valituille tarjotaan 40e lahjakortti Verkkokauppa.comiin. Videot kuvataan Helsingissä ke 9.6. koronaturvallisesti (1 nuoren haastattelu kerrallaan, haastattelu kestää noin tunnin). Sovit mukaan, jos: 

  • Olet kiinnostunut reilusta teknologiasta, yksilön oikeuksista omaan dataansa, tietosuojasta tai tietoturvasta, ja olisit valmis kertomaan ajatuksiasi muutamalle videolle.
  • Sinua kiinnostaa EU:n turvaamat yksilön oikeudet: kaikilla meillä on oikeus omien henkilötietojemme suojaamiseen ja turvalliseen käyttöön. 

  • Sinulla on esimerkiksi jokin seuraavista kokemuksista, joita voisit kertoa videoilla.
    • olet joskus perehtynyt palveluiden tietosuojaselosteisiin ja pohtinut, mitä niillä tarkoitetaan.  
    • olet ottanut yhteyttä johonkin verkkopalveluun kysyäksesi heidän sinua koskevista tiedoistaan. 
    • omia käyttäjätilejäsi on kaapattu tai omia tietojasi on vuotanut vääriin käsiin.

  • Olet valmis esiintymään videoilla, jotka jaetaan avoimesti Youtubessa. Jaamme videoista otteita myös TIEKEn Instagramissa, ja videot jäävät TIEKEn käyttöön hankkeen jälkeen. Jos olet alaikäinen, tarvitsemme kuvausluvan vielä erikseen vanhemmiltasi.

Hae mukaan laittamalla lyhyt vapaamuotoinen esittelyviesti hankkeen koordinaattorille Mikko Eloholmalle (Puh/WhatsApp: 044 491 8296, mikko.eloholma@tieke.fi). Valitsemme mukaan noin 5 nuorta ja jatkamme keskustelua heidän kanssaan mahdollisimman pian. Jos sinulla on kysymyksiä, voit myös laittaa viestin Mikolle.