Usein kysyttyjä kysymyksiä – UKK

Usein kysyttyjä kysymyksiä – UKK

Kun haluaa suorittaa esim. Tietokoneen käyttäjän A-tutkinnon, mistä löytää tietoa suorituspaikoista?

Kaikkien TIEKEn tutkintojen suorituspaikat löytyvät verkosta osoitteesta www.tieke.fi/suorituspaikkahaku

Suorituspaikkalistalta voi etsiä sopivaa organisaatiota mm. TE-keskuksittain, organisaatioittain tai halutun tutkinnon mukaan. Jokaisen suorituspaikan kohdalle on myös merkitty, mitä tutkintoja ko. oppilaitoksessa tai organisaatiossa on mahdollista suorittaa. Ajankohtaisimmat koulutukseen ja tutkintojärjestelyihin liittyvät tiedot on hyvä varmistaa aina suoraan koulutusorganisaatiosta.

Kun ulkomaanopintoja tai työhankua varten tarvitaan todistus tietotekniikan osaamisesta, onko mahdollista saada todistus englanninkielisenä?

Tutkinnon suorituskielestä riippuen todistus on aina joko kaksikielinen (suomi-englanti tai ruotsi-englanti) tai vain englannin kielinen, joten sen avulla on helppo osoittaa osaamisensa myös kansainvälisesti. Opintokortit ovat yksikielisiä, mutta senkin voi saada joko suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Voiko ajokorttitutkinnon suorittaa muulla kuin suomen kielellä?

@- ja A-tutkinnon voi suorittaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. AB-tutkinto ja TIETY – Tietotyötutkinto voidaan suorittaa suomen kielellä.

Olen saanut opiskelupaikan ja oppilaitokseni kuulemma antaa hyvitystä suorittamastani Tietokoneen käyttäjän A-tutkinnosta. Onko olemassa jotakin suositusta tutkinnon laajuudesta?

TIEKEn suositukset tutkintojen laajuuksiksi ovat:

  • @-kortti, 4,5 opintopistettä
  • Tietokoneen käyttäjän A-tutkinto, 7,5 opintopistettä
  • Tietokoneen käyttäjän AB-tutkinto, 7,5 opintopistettä
  • TIETY – Tietotyötutkinto, 7,5 opintopistettä

Jokainen oppilaitos kuitenkin määritellee antamansa hyvitettävien opintojen laajuuden itse.