Verkkolaskuosoitteiston hinnasto ja tilaus

TILAUSVAIHTOEHDOT

Verkkolaskuosoitteistossa olevat tiedon voi myös ladata kokonaisuudessaan oman yrityksen käyttöön. Verkkolaskuosoitteiston data on silloin käytössä omalla tietokoneella tai yrityksen tietojärjestelmässä. Verkkolaskuosoitteistosta ladattu data käsittää kaikki verkkolaskuosoitteistossa olevat verkkolaskuosoitteet.

Omassa käytössä oleva data helpottaa verkkolaskuosoitteiden hakua kun sen voi tehdä yrityksen omassa järjestelmässä. Dataa voi käyttää esimerkiksi laskutuksen automatisoinnissa siten, että laskuista tarkistetaan vastaanottajan verkkolaskuosoite ennen lähettämistä.

Verkkolaskuosoitteiston datan voi tilata kertalatauksena, jolloin datan voi ladata vain kerran, tai jatkuvalla käyttöoikeudella, jolloin vuorostaan datan voi ladata rajattomasti tilauksen voimassaolon ajan.

Verkkolaskuosoitteiston hinnasto ja tilaus omaan käyttöön

Tilauksella omaan käyttöön tarkoitetaan sitä, että verkkolaskuosoitteistosta ladattau informaatiota saa käyttää vain tilaajan omassa sisäisessä käytössä. Ladatun informaation edelleen myyminen ja/tai jakaminen kolmansille osapuolille on kielletty.

Verkkolaskuosoitteiston voi tilata kertalatauksena tai jatkuvana käyttöoikeutena

Hinnasto

Liikevaihdolla tarkoitetaan latausoikeuden tilaavan yrityksen vuosittaista liikevaihtoa.

HintaryhmäLiikevaihto (M€/v)Jatkuva käyttöoikeus (€/v)Kertalataus €
1alle 2270210
22 – 15450400
3yli 15800650

Verkkolaskuosoitteiston hinnaston hintoihin lisätään ALV 24%.

Verkkolaskuosoitteiston hinnasto ja tilaus kaupallista palvelua varten

Tilauksella kaupallista palvelua varten tarkoitetaan sitä, että ladattua informaatiota voi sisäisen käytön lisäksi käyttää tilaajan omaan kaupalliseen palveluun tai tuotteeseen (esimerkiksi taloushallintopalvelut) kiinteästi integroituna osana. Pelkän ladatun informaation edelleen myyminen ja/tai jakaminen massalatauksena, osalatauksena tai muilla tavoin on kielletty.

Hinnoittelu perustuu vuosittaiseen käyttömaksuun.

Hinnasto on jaettu kolmeen eri ryhmään tilaajan asiakasmäärän (juridinen yhtiö) mukaan. Tilaajat sijoittuvat hintaryhmiin itse ilmoittamansa asiakasmäärän mukaisesti.

HintaryhmäAsiakasmääräKäyttömaksu (€/ 12 kk)
11- 9 asiakasta450
210 – 999 asiakasta800
3yli 1000 asiakasta3250

Verkkolaskuosoitteiston hinnaston hintoihin lisätään ALV 24%.

Tietojen latausoikeus verkkolaskun välittäjille

Verkkolaskuosoitteistossa jäsenenä olevat verkkolaskuvälittäjät voivat ladata tietoja vapaasti. Käyttöoikeutta voi tiedustella oman organisaation yhdyshenkilöltä.

TILAAMINEN

Tilaus tehdään Verkkolaskuosoite.fi -sivulla.

Kertalatauksen tilaajat voivat tehdä tilauksen kirjautumatta verkkolaskuosoitteistoon.

Jatkuvan käyttöoikeuden tilaajien pitää ensin kirjautua verkkolaskuosoitteistoon ja tehdä tilaus vasta sen jälkeen.

TEKNISTÄ TIETOA LATAUKSESTA

Verkkolaskuosoitteiston tiedot voi ladata XML- tai CSV-formaateissa. CSV-formaatissa olevan tiedoston voi avata esimerkiksi Excelissä.

Ei yksittäisiä hakuja vaan kaikki data kerralla

Verkkolaskuosoitteistosta ei voi vielä tehdä teknisen rajapinnan kautta yksittäisiä automaattisia hakua eli ei voi hakea yksittäisten yritysten tietoja. Rajapinnaan kautta voi ladata vain koko osoitteiston kaikki tiedot. CSV-tiedoston koko on (31.7.2023) noin 70 Mt.

Verkkolaskuosoitteiston tietojen lataustiedostojen rakenteesta

Latausosoite

Osoite löytyy kirjautumalla verkkolaskuosoitteistoon. Kun olet kirjautunut sisään, niin kohdan ”Tilaa Verkkolaskuosoite ” alta löytyy csv- ja xml-linkit. Latausosoitteen URLissa on sana Contract ja lopussa merkkijono tyyliin ?m=123+dasflkjhasdlfha , joka tunnistaa sopimuksen.