TIEKE

TIEKE

TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry:n tavoitteena on rakentaa Euroopasta – ja Suomesta sen osana – kilpailukykyinen, uudistuva ja ihmisläheinen yhteiskunta, jossa organisaatiot ja yksilöt hyödyntävät digitalisaation, datan ja teknologian tuomat mahdollisuudet. 

Olemme edistäneet digitalisaatiota vuodesta 1981 vaikuttamistyön, verkostotoiminnan, palveluidemme ja yli 100 hankkeen avulla. Vuosina 2023–2025 toimintamme painopisteet jakautuvat digikyvykkyyden, datatalouden, digitaalisen taloushallinnon ja vastuullisuuden osa-alueisiin.

TIEKEn arvopohja

Sovellamme kaikessa toiminnassamme seuraavia periaatteita.

TIEKE uudistuu ja uudistaa.
Digitalisaatio ulottuu yhteiskunnan kaikille tasoille. TIEKE ennakoi muutoksia ja
vie kehitystä eteenpäin ensimmäisten joukossa.

TIEKE on luotettava ja puolueeton.
Kokoamme toimijat yhteen avaamaan pullonkauloja. Yksi esimerkki pitkäjänteisestä työstämme on verkkolaskuosoite, joita löytyy Suomesta jo puoli miljoonaa.

TIEKEn vahvuuksia ovat osaaminen ja kyky vahvistaa muiden osaamista.
Perehdytämme suomalaisia organisaatioita sekä ajankohtaisiin digitalisaatioteemoihin että teknologian käyttöön. Henkilöstömme tarjoaa laajaa osaamistaan yhteistyökumppaneillemme ja asiakkaillemme.

TIEKE toimii vastuullisesti ja edistää vastuullisuutta tietoyhteiskunnassa.
Ajankohtaisia esimerkkejä tästä työstä ovat ympäristötietoisuutta ict-hankinnoissa ja ratkaisujen kehittämisessä vahvistava Green ICT -hanke sekä vastuullista datatoimijuutta yrityksissä helpottava GDPR2DSM-hanke.