Verkkolaskuosoitteisto

Verkkolaskuosoitteisto

Verkkolaskuosoitteisto on palvelu, josta voit etsiä suomalaisten organisaatioiden verkkolaskuosoitteet. Verkkolaskuosoitteiston tietoja ylläpitävät suomalaiset verkkolaskun välittäjät. Verkkolaskuosoitteiston tiedot voi ladata myös omalla koneella käytettäväksi.

Organisaationi tiedot puuttuvat tai ovat väärin verkkolaskuosoitteistossa!

Jos yrityksesi tiedoissa on jotain väärin, ne puuttuvat verkkolaskuosoitteistosta tai haluat ne sieltä pois. Alla oleva neuvontapolku nuevoo sinua mitä sinun pitää tehdä.

Voit myös lukea kootut ohjeet tietojen korjaamiseksi tai lisäämiseksi.

Kuvistuskuva digitaidot HSY

Verkkolaskuosoitteiston datan lataamien

Verkkolaskuosoitteistossa olevat tiedon voi myös ladata oman yrityksen käyttöön. Verkkolaskuosoitteistosta ladattu data käsittää kaikki verkkolaskuosoitteistossa olevat verkkolaskuosoitteet. Dataa voi käyttää esimerkiksi oman laskutuksen automatisoinnissa siten, että laskuista tarkistetaan vastaanottajan verkkolaskuosoite ennen lähettämistä. Toisaalta taloushallintapalveluja tarjoava yritys voi liittää verkkolaskujen tarkistuksen osaksi omia palvelujaan.

Verkkolaskuosoitteiston datan saa itselleen tilaamalla latausoikeuden. Verkkolaskudatan voi tilata joko kertalatauksena tai jatkuvana latausoikeutena. Kertalatauksessa saat linkin, jonka kautta voit ladata datan sisältävän tiedoston kerran 24 tunnin ajan tilauksen tekemisestä. Jatkuvassa latauksessa saat jatkuvan pääsy dataan ja voit ladata verkkolaskuosoitteiston datan joko tiedostona tai rajapinnan kautta.

Verkkolaskudata vain omaan käyttöön

Voit käyttää verkkolaskuosoitteiston dataa oman yrityksesi tarpeisiin mutta et voi jakaa sitä palveluna muille.

Alla olevan linkin kautta löydät tietoja myös mitä tietoja saat latauksessa ja kuinka tilauksen teknisistä tiedoista.

Verkkolaskudata osana muille yrityksille tarjottavia palveluja

Verkkolaskuosoitteiston dataa voi käyttää osana muita muille yrityksille suunnattua palvelua. Esimerkiksi osana yritystietoja tai vaikkapa osana laskutusohjelman palvelua, tarjoamalla asiakkaillesi verkkolaskuosoitteiden automaattisen haun.

Mikä on verkkolasku?

Verkkolasku tarkoittaa sähköistä laskua, joka lähetetään, käsitellään ja vastaanotetaan koneluettavassa ja täysin digitaalisessa muodossa. Verkkolasku on lisäksi rakenteisessa muodossa lähetettävä lasku.

Rakenteinen muoto tarkoittaa sitä, että dokumentin sisältö on jäsennelty yhteisesti sovitulla tavalla (standardin mukaisesti), jolloin sen tietosisältö on koneellisesti luettavissa ja ymmärrettävissä. Rakenteisen dokumentin rakenne määrittelee, miten dokumentin sisältö on jäsennelty, ja millaisia tietotyyppejä ja niiden sijaintia dokumentissa käytetään.

Verkkolaskujen osalta rakenteine muoto tarkoittaa, mitä tietoja laskussa tulee olla ja missä muodossa ne tulee esittää. Rakenteisen laskun avulla laskun vastaanottaja voi helposti ja automaattisesti käsitellä laskutiedot, sillä tietoja ei tarvitse syöttää tai skannata manuaalisesti esimerkiksi taloushallintojärjestelmään.

Mikä on vuorostaan e-lasku?

E-lasku on kuluttajalaskutukseen tarkoitettu sähköinen lasku, joka toimitetaan kuluttajan verkkopankkiin.

Taustatietoja verkkolaskuosoitteistosta

Mikä on verkkolaskuosoitteisto ja mitä tietoja siellä on?

Verkkolaskun välittäjätunnukset

Verkkolaskufoorumi

Verkkolaskufoorumi ja sen jäsenet kehittävät aktiivisesti verkkolaskutusta. Verkkolaskufoorumin toimintaa ovat tervetulleita mukaan kaikki asiasta kiinnostuneet.

Liity verkkolaskun jakelulistalle

Jos haluat kuulla ajankohtaisia uutisia tai tietoja tapahtumista verkkolaskuun liittyen, niin tilaa Verkkolaskufoorumin uutiskirje.