Verkkolaskuosoitteisto

Verkkolaskuosoitteisto

Verkkolaskuosoitteisto on palvelu, josta voit etsiä suomalaisten organisaatioiden verkkolaskuosoitteet. Verkkolaskuosoitteiston käyttö on maksutonta, samoin myös yritystietojen lisääminen sinne. Verkkolaskuosoitteiston tietoja ylläpitävät suomalaiset verkkolaskun välittäjät (operaattorit ja pankit). Verkkolaskuosoitteiston tiedot voi ladata myös omalla koneella käytettäväksi.

Organisaationi tiedot puuttuvat tai ovat väärin verkkolaskuosoitteistossa!

Jos yrityksesi tiedoissa on jotain väärin, ne puuttuvat verkkolaskuosoitteistosta tai haluat ne sieltä pois.

Verkkolaskuvälittäjät tekevät muutokset. Siirry alla olevan linkin kautta sivulle, missä kerrotaan ja opastetaan kuinka muutokset pitää tehdä.

Latausoikeuden tilaus

Kuvistuskuva digitaidot HSY

Verkkolaskuosoitteiston datan lataamien

Verkkolaskuosoitteistossa olevat tiedon voi myös ladata oman yrityksen käyttöön. Verkkolaskuosoitteistosta ladattu data käsittää kaikki verkkolaskuosoitteistossa olevat verkkolaskuosoitteet. Dataa voi käyttää esimerkiksi oman laskutuksen automatisoinnissa siten, että laskuista tarkistetaan vastaanottajan verkkolaskuosoite ennen lähettämistä. Toisaalta taloushallintapalveluja tarjoava yritys voi liittää verkkolaskujen tarkistuksen osaksi omia palvelujaan.

Verkkolaskuosoitteiston datan saa itselleen tilaamalla latausoikeuden. Verkkolaskudatan voi tilata joko kertalatauksena tai jatkuvana latausoikeutena. Kertalatauksessa saat linkin, jonka kautta voit ladata datan sisältävän tiedoston kerran 24 tunnin ajan tilauksen tekemisestä. Jatkuvassa latauksessa saat jatkuvan pääsy dataan ja voit ladata verkkolaskuosoitteiston datan joko tiedostona tai rajapinnan kautta.

Verkkolaskudatan voi tilata omaan käyttöön tai tarjottavaksi palveluna muille yrityksille.

Webinaareja

TIEKEn webinaarit ja seminaarit löydät TIEKEn tapahtumakalenterista.

Verkkolaskusta yleistietoa

Mikä on verkkolasku?

Verkkolasku tarkoittaa sähköistä laskua, joka lähetetään, käsitellään ja vastaanotetaan koneluettavassa ja täysin digitaalisessa muodossa. Verkkolasku on lisäksi rakenteisessa muodossa lähetettävä lasku.

Rakenteinen muoto tarkoittaa sitä, että dokumentin sisältö on jäsennelty yhteisesti sovitulla tavalla (standardin mukaisesti), jolloin sen tietosisältö on koneellisesti luettavissa ja ymmärrettävissä. Rakenteisen dokumentin rakenne määrittelee, miten dokumentin sisältö on jäsennelty, ja millaisia tietotyyppejä ja niiden sijaintia dokumentissa käytetään.

Verkkolaskujen osalta rakenteine muoto tarkoittaa, mitä tietoja laskussa tulee olla ja missä muodossa ne tulee esittää. Rakenteisen laskun avulla laskun vastaanottaja voi helposti ja automaattisesti käsitellä laskutiedot, sillä tietoja ei tarvitse syöttää tai skannata manuaalisesti esimerkiksi taloushallintojärjestelmään.

Mikä on vuorostaan e-lasku?

E-lasku on kuluttajalaskutukseen tarkoitettu sähköinen lasku, joka toimitetaan kuluttajan verkkopankkiin.

Taustatietoja verkkolaskuosoitteistosta

Verkkolaskuosoitteisto on kansallinen palvelu, josta voi tarkistaa, mitkä organisaatiot voivat lähettää ja/tai vastaanottaa verkkolaskuja. Verkkolaskuosoitteiston omistajia ovat Suomessa toimivat verkkolaskuoperaattorit ja pankit.

Verkkolaskun välittäjätunnukset

Välittäjätunnusta tarvitaan verkkolaskutuksessa, koska se ilmaisee, minkä välittäjän kautta verkkolaskut lähetetään. Ilmna verkkolaskun välittäjätunnusta verkkolaskut eivät mene perille.

Verkkolaskufoorumi

Verkkolaskufoorumi ja sen jäsenet kehittävät aktiivisesti verkkolaskutusta. Verkkolaskufoorumin toimintaa ovat tervetulleita mukaan kaikki asiasta kiinnostuneet.

Liity verkkolaskun jakelulistalle

Jos haluat kuulla ajankohtaisia uutisia tai tietoja tapahtumista verkkolaskuun liittyen, niin tilaa Verkkolaskufoorumin uutiskirje.

Tukea yritysten tietosuojaosaamiseen

Vaikuttaako hankalalta ymmärtää, miten tietosuojaa pitäisi omassa yrityksessä kehittää? Ovatko tietosuojan peruskäsitteet vaikeita? Nyt voit parantaa omaa tietosuojaosaamistasi tietosuojatyökalulla ja saada vinkkejä yrityksen tietosuojan parantamiseksi. Työkalun käyttö on maksutonta. Työkalu on tuotettu tietosuojavaltuuten toimiston ja TIEKEn yhteishankkeessa.