Miten tiedot korjataan?

Haluaisin lähettää tai vastaanottaa verkkolaskuja.

Sinun pitää ensin tehdä sopimus verkkolaskun välittämisestä. Sopimus tehdään verkkolaskun välittäjän kanssa.

Lista verkkolaskun välittäjistä löytyy osoitteesta https://verkkolaskuosoite.fi/client/index.html#/info. Klikkaamalla välittäjien kuvaketta pääset katsomaan heidän yhteystietojaan.

Verkkolaskuosoitettani ei näy verkkolaskuosoitteistossa, voinko siitä huolimatta saada verkkolaskuja?

Toistaiseksi verkkolaskun välittäjät toimittavat perille verkkolaskut verkkolaskuosoitteisiin vaikka se ei olisikaan verkkolaskuosoitteistossa. Jotta lasku menisi perille, pitää lähettäjän tietää myös vastaanottajan verkkolaskun välittäjän tunnus.

Minulla on jo sopimus verkkolaskun välittäjän kanssa. En kuitenkaan löydä oman yrityksesi tietoja verkkolaskuosoitteistosta?

Jos olet tehnyt sopimuksen verkkolaskun välittäjän kanssa verkkolaskujen välittämisestä, niin verkkolaskun välittäjä lisää tietosi verkkolaskuosoitteistoon yleensä muutamassa päivässä.

Joskus voi sattua, että osoitteesi ole löydykään verkkolaskuosoitteistossa. Usein kysymyksessä on inhimillinen virhe.

Tällaisissa tilanteissa ole yhteydessä omaan verkkolaskuvälittäjääsi ja pyydä heitä lisäämään osoitteesi verkkolaskuosoitteistoon.

Lista verkkolaskun välittäjistä löytyy osoitteesta https://verkkolaskuosoite.fi/client/index.html#/info. Klikkaamalla oman välittäjäsi kuvaketta pääset katsomaan heidän yhteystietojaan.

Olen vaihtanut verkkolaskun välittäjää, mutta tiedot eivät ole muuttuneet?

Kun olet vaihtanut verkkolaskun välittäjää, niin vanhan välittäjän pitäisi poistaa vanha osoite organisaatiosi tiedoista ja vastaavasti uuden välittäjän pitäisi lisätä uusi osoite organisaatiosi tietoihin.

Jos näin ei kuitenkaan ole käynyt, niin käänny kummankin verkkolaskuvälittäjän puoleen ja pyydä heitä poistamaan tai lisäämään tiedot.

Voit lähettää korjauspyynnön verkkolaskun välittäjällesi täyttämällä Korjauspyyntö-lomakkeen. Löydät oman välittäjäsi korjauspyyntölomakkeen klikkaamalla verkkolaskuosoitteesi kohdalla olevaa Korjauspyyntö-nappia.

Haluan lisätä organisaationi osoite- tai kontaktitietoja verkkolaskuosoitteistoon

Organisaatiota koskeviin tietoihin on mahdollisuus lisätä osoitetiedot (4 osoiteriviä + postinumero + postitoimipaikka + maa) ja organisaation verkkosivuston osoite.

Lisäksi on mahdollista lisätä seuraavat kontaktitiedot: Rooli (tuki / tekninen / liiketoiminta / muu), nimi, puhelin ja sähköpostiosoite.

Muutokset voi tehdä itse, jos olet saanut verkkolaskun välittäjältä valtuutusavaimen tai muutokset tekee verkkolaskun välittäjäsi.

Voit lähettää korjauspyynnön verkkolaskun välittäjällesi täyttämällä Korjauspyyntö-lomakkeen. Löydät oman välittäjäsi korjauspyyntölomakkeen klikkaamalla verkkolaskuosoitteesi kohdalla olevaa Korjauspyyntö-nappia.

Minulla on toiminimi ja verkkolaskuvälittäjäni on Osuuspankki

Osuuspankki ei toistaiseksi pysty toimittamaan toiminimien verkkolaskuosoitteita verkkolaskuosoitteistoon (tilanne 30.7.2019). Yritykset eivät voi itse lisätä verkkolaskuosoitteistoon tietojaan.

Jos etsimääsi verkkolaskuosoitetta ei löydy

Jos et löydä organisaation verkkolaskuosoitetta, niin

  • Organisaatiolla ei ole verkkolaskuosoitetta.
  • Organisaatiolla on verkkolaskuosoite mutta verkkolaskuosoite on ns. salainen, eli osoitteen haltija ei halua näyttää sitä osoitteistossa.
  • Organisaatiolla on verkkolaskuosoite mutta se ei ole aktiivinen, eli verkkolaskuosoite ei ole tällä hetkellä käytössä.
  • Organisaatiolla on verkkolaskuosoite mutta verkkolaskuosoitetta ei ole tuotu osoitteistoon.