
Data liikkeelle Suomessa – API-periaatteiden kehittäminen
Kansalliset ohjelmointirajapintojen periaatteet syntyvät yksityisen ja julkisen sektorin yhteistyönä.

InPromptu-perustaitopaketti
Digitaalisten perustaitojen opintopaketti itseopiskeluun ja digitaitojen neuvontaan tai ohjaukseen.

Logistiikan saavutettavuusdata -hanke
Mihin voin jättää jakeluautoni, kun vien lähetyksen vastaanottajalle? Onko lähetyksen vastaanottajan lähellä tietöitä, jotka on huomioitava ajoreittiä suunniteltaessa? Missä isossa taloyhtiössä sijaitsee se ulko-ovi, josta lähetys olisi kannettava vastaanottajalle?

Oma data suojassa
Oma data suojassa – nuoret tietoisiksi EU:n heille turvaamista oikeuksista oli tiedotushanke, joka auttoi nuoria ja nuorten kanssa työskenteleviä huolehtimaan tietosuojastaan.

Osaamisperusteisuus ja osaamisen arviointi -koulutus
Osaamisperusteisuuden ja osaamisen arvioinnin koulutusohjelmassa vapaan sivistystyön oppilaitosten henkilöstöä ja tuntiopettajia valmennetaan osaamisperusteisuuteen siten, että…

BESTFACT – TIEKEn Verkottaja-palvelu EU:n logistiikan alan hyvä käytäntö
Bestfact-hankkeessa luotiin EU-alueen käyttöön EDIFACT- ja UBL/XML-pohjaisten sanomien soveltamisohjeet neljälle logistiikan alan keskeisimmälle tietovirralle sekä tiedonsiirtosuositus logistiikan alalle.

BossIT-koulutus
BossIT-koulutukset olivat oppilaitosjohdolle suunnattua henkilöstökoulutusta.

DigiTähti
Matkailu- ja ravintola-alan digitalisaatiota edistetään ja digiosaamista vahvistetaan DigiTähti-hankkeessa, jossa tarjotaan alan yrityksille keinoja liiketoiminnan elvyttämiseen jo koronakriisin aikana ja varsinkin sen jälkeen.

Dob – Datasta oivalluksia ja bisnestä
Datasta oivalluksia ja bisnestä hankkeessa kehitettiin uutta liiketoimintaa datan käsittelystä.

eCall – turvallisuutta liikenteeseen
Raskaan kuljetuskaluston eCall-hankkeessa selvitettiin Suomen kuljetuskaluston tilaa ja kuljetusliikkeiden mahdollisuuksia ottaa eCall-järjestelmä käyttöönsä. Hankkeessa pyrittiin myös vaikuttamaan EU-tasolla siten, että Suomen tarpeet huomioidaan asetuksia laadittaessa.

Open Päivitys -koulutukset
Open Päivitys -koulutukset olivat opettajille ja oppilaitoksille toteutettuja henkilöstökoulutuksia.

Osaamisperusteisuus vapaassa sivistystyössä
Osaamisperusteisuus vapaassa sivistystyössä -koulutushankkeessa vapaan sivistystyön henkilöstöä ja tuntiopettajia perehdytetään koulutusten ja kurssien osaamisperusteiseen sanoittamiseen, oppimistavoitteiden selkeään määrittämiseen, opiskelijan työmäärän ilmaisemiseen opintopistein sekä digitaalisten osaamismerkkien käyttöön osaamisen tunnistamisessa ja tunnustamisessa.

DigiPort-hankeessa digitaalisuutta ja avointa dataa satamiin
DigiPort-hankkeessa haetaan tehokkuutta ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia satamiin käyttäen hyväksi digitaalisuutta ja avointa tietoa. Hankkeessa yhdistyy satamien digitalisaation ennakoiva tutkimus ja käytännön kehittämistyö satamatiedon hyödyntämiseksi.


DiKATA parantaa digiosaamista
DiKATA-hankkeessa tavoitellaan kaikille riittävää digiosaamista. Digitaitotasoihin perustuvan avoimen ja maksuttoman verkkokurssin avulla voi kehittää omaa digiosaamistaan ja ansaita osaamismerkkejä.

VS-digi: Digitalisaatio vapaassa sivistystyössä
VS-digi-hankkeessa kehitettiin vapaan sivistystyön oppilaitosten toimintamalleja digitalisaatiota hyödyntäen sekä jaettiin ja kasvatettiin digitaalista osaamista.

InPromptu – Tukea digiosaamiseen
InPromptu-hanke edistää tieto- ja viestintäteknistä perusosaamista. Valmennuksia järjestetään valtakunnallisesti yhteistyössä työttömien yhdistysten kanssa.

Osuvat taidot -hanke
Osuvat taidot -hankkeessa kehitetään valtakunnallista osaamismerkkijärjestelmää työelämässä ja opiskeluissa tarvittaville digitaidoille. OAMK koordinoi tätä 11 hanketoimijan voimin toteuttavaa hanketta.

TuotTo – Tuottavat toimintamallit
TuotTo-hankkeessa kehitettiin erityisesti mikro- ja pk-yritysten logistiikkatoimintojen tuottavuutta ja kilpailukykyä digitalisoituvassa ja muuttuvassa työympäristössä yksilön ja työyhteisöjen työhyvinvointia tukevalla tavalla.