Uusi verkkolaskuosoitteisto – tietojen päivitys
Digitaaliset prosessit

Uusi verkkolaskuosoitteisto – tietojen päivitys

Verkkolaskuosoitteisto on ollut käytössä lähes puolivuotta. Palvelu on osoittautunut onnistuneeksi ja on saanut paljon positiivista palautetta. Erityisesti palvelun nopeus on parantunut huomattavasti. Toki pieniä vikojakin on esiintynyt.

Uusi verkkolaskuosoitteisto on ollut käytössä puoli vuotta.

Verkkolaskuosoitteisto uudistettiin toukokuussa. Palvelu on osoittautunut onnistuneeksi ja on saanut paljon positiivista palautetta. Erityisesti palvelun nopeus on parantunut huomattavasti.

Pieniä vikoja on tullut esiin, pääasiassa tietojen tuonnissa verkkolaskun välittäjiltä verkkolaskuosoitteistoon. Kaikki viat on pystytty korjaamaan.

Vahingossa vanhoja tietoja

Verkkolaskuosoitteiston uudistamisen yhteydessä kaikki verkkolaskuvälittäjät toivat niiden asiakkaidensa tiedot, joilla oli voimassa oleva sopimus verkkolaskujen välittämisestä. Joidenkin yritysten kohdalla tuotiin kuitenkin vahingossa vanhentuneita tietoja, mikä valitettavasti saattoi aiheuttaa harmia näille yrityksille.

Verkkolaskuosoitteistossa olevien tietojen pitäisi olla oikein. Suurimmalla osalla yrityksistä ja organisaatioista näin onkin. Kuitenkin joidenkin yksittäisten verkkolaskuosoitteiden kohdalla tiedon oleminen verkkolaskuosoitteistossa ei kerro sitä, voiko verkkolaskuosoitteeseen lähettää verkkolaskuja.

Onko verkkolaskukosoite aktiivisessa käytössä vai ei, siitä tietää parhaiten verkkolaskuosoitteen haltija, siis yritys tai organisaatio itse. Verkkolaskuvälittäjillä tätä tietoa ei välttämättä ole.

Jos virheitä, niin ole yhteydessä omaan vekkolaskuvälittäjään

Jos yritys tai organisaation huomaa, että verkkolaskuosoitteistossa oleva verkkolaskuosoite ei ole käytössä tai tiedoissa on virheitä, niin yritysten ja organisaatioiden edustajia pyydetäänkin olemaan aktiivisesti yhteydessä omaan välittäjäänsä ja pyytämään omien tietojensa päivittämistä.

Verkkolaskuosoitteistoa kehitetään edelleen

Verkkolaskuosoitteistoa kehitetään jatkuvasti ja käyttäjiltä pyydetään palautetta ominaisuuksista, joita osoitteistossa toivottaisiin olevan.

Verkkolaskuosoitteistossa on mukana kaikki suomalaiset verkkolaskuvälittäjät. Lisäksi osoitteiston on liittynyt välittäjiä myös muista Pohjoismaista.

Lue seuraavaksi