AamuAreena 12.2.2021: Eksoskeletonit – scifiä vai arkipäivää?
Digikyvykkyys

AamuAreena 12.2.2021: Eksoskeletonit – scifiä vai arkipäivää?

Kuuden miljoonan dollarin mies varustettiin 70-luvun tv-sarjassa biomekaanisilla ruumiinosilla, jotka antoivat hänelle supervoimat. AamuAreenalla otetaan selvää, mihin eksoskeletonit tänä päivänä taipuvat.

Perjantaina 12.2.2021 klo 8.30 – 9.30 AamuAreenalla puhutaan, miten eksoskeletoneilla voi parantaa kilpailukykyä!

1970-luvun lopun scifi-sarjassa ”Kuuden miljoonan dollarin mies” onnettomuudessa vammautunut mies varustettiin biomekaanisilla ruumiinosilla, jotka antoivat hänelle supervoimat. Tänä päivänä ei olla vielä aivan noin pitkällä, mutta ulkoisilla tukirangoilla, eksoskeletoneilla, tavoitellaan samoja ominaisuuksia.

Eksoskeletonit eivät ole scifiä, vaan niitä voidaan hyödyntää apuna monenlaisissa tehtävissä ja elämäntilanteissa, myös sellaisissa joissa tavoitteena ei ole maksimaalinen voimantuotto, vaan hankalien työasentojen helpottaminen ja rasituksen vähentäminen.

Osallistu AamuAreenalle kuulemaan miten eksoskeletoneilla voi parantaa kilpailukykyä!

Verkossa alustamassa ja keskustelua herättämässä 12.2.2021:

Eksoskeleton – uutta tekniikkaa työn keventämiseen

Juha Oksa
Työterveyslaitos

Kilpailukykyä puettavilla exoskeletoneilla

Ville Karjalainen
Exofinland Oy

Lue seuraavaksi

Digitaalinen taloushallinto
Peppol-koulutuksen työpajan tuloksia
Digitaalinen taloushallinto

Peppol-koulutuksen työpajan tuloksia

TIEKE toteuttaa Peppol-koulutuksen ammattikorkeakoulun opettajille. Koulutuksen suunnitteluun liittyvä työpaja pidettiin kesäkuun alussa. Se oli suunnattu Peppol-asiantuntijoille. Työpajan tarkoituksena oli selvittää, mitä tulevassa Peppol-kouluttajakoulutuksessa pitäisi ottaa huomioon. Keskustelun runkona käytettiin aiemman pilottikoulutuksen työpajan rakennetta ja tuloksia.

Nina From
Digikyvykkyys
Digitaaliset osaamismerkit – avain näkyvään osaamiseen
Digikyvykkyys

Digitaaliset osaamismerkit – avain näkyvään osaamiseen

Useimmissa työtehtävissä vaaditaan digiosaamista – mutta miten todentaa osaaminen? Valtakunnallinen Digitaitomerkistö tarjoaa selkeän, kansallisiin ja kansainvälisiin viitekehyksiin pohjautuvan mallin osaamisen tunnistamiseen. Merkkien suoritusmäärät ovat jatkuvassa kasvussa, ja niitä onkin kesäkuun 2025 loppuun mennessä myönnetty jo 65.000 kappaletta! Myös muuta osaamista on helppo todentaa osaamismerkkien avulla!

Merja Sjöblom
Vastuullisuus
Työssäoppiminen DEI-teemojen äärellä – kokemuksia EDIFY-EDU-hankkeesta
Vastuullisuus

Työssäoppiminen DEI-teemojen äärellä – kokemuksia EDIFY-EDU-hankkeesta

EDIFY-EDU on eurooppalainen Erasmus+ -yhteistyöhanke, jonka tavoitteena on vahvistaa osaamista monimuotoisuuden, tasa-arvon ja inkluusion (DEI/EDI) teemoissa erityisesti pk-yritysten ja johtamisen näkökulmasta. Hanke tarjoaa monipuolisen koulutuskokonaisuuden, joka koostuu kaikille avoimesta englanninkielisestä MOOC-verkkokurssista, maakohtaisesti räätälöitävästä erikoistumiskurssista sekä työelämälähtöisestä työssäoppimisjaksosta.

Nina From