Järjestödigi 2020 -kartoitus – Digiä ja viestintää suomalaisissa järjestöissä
Elämää tietoyhteiskunnassa

Järjestödigi 2020 -kartoitus – Digiä ja viestintää suomalaisissa järjestöissä

Järjestödigi-kartoitus selvittää suomalaisten järjestöjen tilaa digitalisaatioon, digiosaamiseen, viestintään ja sosiaalisen median käyttöön liittyen. Kyseessä on neljättä kertaa toteutettava järjestöjen ja yhdistysten digitalisaatiota ja kuudetta kertaa järjestösomen tilaa Suomessa kartoittava kokonaisuus.

Kysely on tarkoitettu järjestöjen ja yhdistysten toimijoille, viestijöille, työntekijöille, luottamushenkilöille ja johtajille, mutta vastata voi myös muussa järjestöroolissa. Keräämme vastauksia kaikilta järjestösektoreilta ja eri kokoisista järjestöistä. Jokainen vastaus on arvokas ja vahvistaa koko suomalaisen järjestökentän tilan hahmottamista aihepiirien tiimoilta. 

Haluamme Järjestödigi-kartoituksella

  • tarjota järjestöille tietoa digitalisaation, digiosaamisen, viestinnän ja somen tilasta Suomessa
  • antaa järjestöille mahdollisuuden peilata omaa tilannettaan tuloksiin
  • esitellä konkreettisia vinkkejä järjestöjen tavoista toimia aihepiirin saralla 
  • sekä pitää yllä keskustelua digiosaamisen ja digitalisaation merkityksestä järjestökentällä. 

Kartoituksen toteuttavat yhteistyössä TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry, Viestintä-Piritta Oy ja Vitec Avoine Oy.

Kyselyn kokonaan täyttäneiden kesken arvomme:

  •  2 Tiviittorin ryhmätestauspakettia digiosaamisen arviointiin. Ryhmäkoko max. 30 henkilöä.
  •  2 osallistumista Viestintä-Pirittan Viestintä-webinaareihin (kesto 2 tuntia) keväällä 2021
  •  1 kpl Yhdistysavain Plus- ja 1 kpl Yhdistysavain Start -palvelu käyttöön vuodeksi veloituksetta

Palkinnot arvotaan kartoituksen julkistamistilaisuuden jälkeen ja voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. 

Järjestödigi-kartoituksen tulokset ja julkaisutilaisuus 10.12.2020

Tilaisuudessa esittelemme Järjestödigi-kartoituksen tulokset. Järjestösome-osuuden yhteydessä Viestintä-Pirittan Piritta julkaisee perinteiseen tapaan myös Järjestösome-trendit 2021.

Voit jo nyt ilmoittautua mukaan tulosten julkistamistilaisuuteen, joka tänä vuonna järjestetään kokonaan verkossa. Tilaisuus järjestetään Zoomissa torstaina 10.12. klo 9-11.30, ja sen loppuun on varattu puoli tuntia aikaa keskustelulle. Haluamme näin tarjota mahdollisuuden järjestöille arvokkaalle vuorovaikutukselle myös verkossa.

Lue seuraavaksi

Digikyvykkyys
Suomen suurin digitaalisen koulutuksen ja oppimisen tapahtuma ITK tulee taas!
Digikyvykkyys

Suomen suurin digitaalisen koulutuksen ja oppimisen tapahtuma ITK tulee taas!

ITK-konferenssi järjestetään ensimmäistä kertaa Tampereella Tampere-talossa 23.–25.4.2025 teemalla ”Paljon uutta, vähän vanhaa, jotain lainattua”. TIEKEläiset ovat tavattavissa koko konferenssin ajan Tampere-talon ensimmäisessä kerroksessa näytepaikalla 129. Mukanamme tuomme innostavan työpajan sekä tietoiskun.

Marko Silventoinen
Digikyvykkyys
Monimuotoisuus voimavarana 
Digikyvykkyys

Monimuotoisuus voimavarana 

Tutkimusten mukaan monimuotoisuus on voimavara, joka tuo monia hyötyjä organisaatioille. Hyötyjä ovat esim. innovointikyvyn ja yhteistyön parantuminen, asiakas- ja henkilöstötyytyväisyyden lisääntyminen, työntekijöiden paremman suoriutumiskyvyn sekä henkilöstön veto- ja pitovoiman vahvistuminen. Tämä vaatii taustaksi hyvää johtajuutta, psykologisesti turvallista työkulttuuria sekä ihmisiä, jotka haluavat aidosti kehittää itseään, osallistua ja nähdä enemmän hyviä puolia kuin huonoja.

Nina From
Digitaalinen taloushallinto
DUM-hankkeen avulla rakennetaan tulevaisuuden digitaalista taloushallintoa
Digitaalinen taloushallinto

DUM-hankkeen avulla rakennetaan tulevaisuuden digitaalista taloushallintoa

Datatalouden Uudet Mahdollisuudet – DUM on valtakunnallisesti merkittävä kehittämishanke, joka luo perustan tulevaisuuden digitaaliselle taloushallinnolle ja laajemmin datataloudelle. Tavoitteena on älykäs ja automaattinen taloushallinto. Peppol-sanomat on keskeisessä roolissa, sillä se mahdollistaa tilausten, toimitusten ja laskujen välittämisen standardoidussa muodossa.

Nina From