Tehdään tulevaisuudenkestävää digitalisaatiota: lokakuun Mindtrek-tapahtuma auttaa vauhtiin
Datatalous

Tehdään tulevaisuudenkestävää digitalisaatiota: lokakuun Mindtrek-tapahtuma auttaa vauhtiin

Kansainvälinen teknologiakonferenssi Mindtrek saapuu taas Tampereelle 3.10.2023. TIEKE on yhteistyökumppanina tapahtuman kestävää, tulevaisuussuuntautunutta teknologiakehitystä käsittelevässä Sustainable and Future-proof Tech -ohjelmapolussa. Mitä organisaatioilta odotetaan digi- ja datavastuullisuuden osalta? Miten tunnistaa uudet liiketoimintamahdollisuudet? Näkökulmia teemaan avaamassa mm. Tuuli Ojala (LVM), Janne Kalliola (Exove) ja Joonas Mikkilä (Teknologiateollisuus). Lue lisää ja ilmoittaudu.

Vuosittain Tampereella COSS ry:n järjestämä tapahtuma tarjoaa poikkileikkauksen tulevaisuuden teknologiaan ja sen yhteiskunnallisiin vaikutuksiin. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan uusiin ideoihin ja ammattilaisiin digitaalisen kehityksen saralla. Mindtrek jakaantuu kahteen ohjelmakokonaisuuteen, josta voit valita mielesi mukaan kiinnostavia esityksiä. TIEKEn ohjelmaosuuden rinnalla tarjolla on avoimen lähdekoodin liiketoiminnan tulevaisuutta käsittelevä ohjelmapolku.

Kestävää, vastuullista, eettistä sekä tietoturvallista?

Sustainable and Future-proof Tech -ohjelmakokonaisuuden Mindtrek toteuttaa yhteistyössä TIEKEn kanssa. Ohjelmassa pureudutaan kolmeen eri näkökulmaan: ilmasto- ja ympäristömielessä kestävään Green ICT:hen, teknologiakentän regulaatioon sekä datavastuullisuuteen. Ohjelma herättää pohtimaan alan uusia mahdollisuuksia ja muutospaineita näistä näkökulmista ja innostaa toimimaan omassa organisaatiossa tulevaisuuslähtöisesti. Päivän aikana kuullaan myös organisaatioiden käyttöön kehitetyistä käytännönläheisistä työkaluista ja koulutuksista.

”TIEKE käsittää digitaalisen vastuullisuuden laajasti. Aihepiiri kattaa niin digitalisaation ilmasto- ja ympäristövaikutukset, yksilön dataoikeudet, regulaation vaikutukset kuin datan keräämisen ja hyödyntämisen eettiset kysymykset”, muistuttaa TIEKEn toiminnanjohtaja Hanna Niemi-Hugaerts. ”Toivomme ohjelmaosion kannustavan erilaisten organisaatioiden digitalisaatio- ja teknologiaratkaisuja kehittäviä ja hankkivia ammattilaisia näkemään vastuullisuustyön konkreettiset vaikutukset, niin omalle liiketoiminnalle kuin yhteiskunnallisesti laajemminkin. ”

Ohjelmaosion puheenvuorot

Future-proof digitalization is on full speed – are you on board?
Hanna Niemi-Hugaerts, TIEKE

Climate and Environmental Strategy for the Finnish ICT Sector – Where are we now?
Tuuli Ojala, Liikenne- ja viestintäministeriö

How to (Help to) Save Our Planet with Green Coding
Janne Kalliola, Exove

Green ICT Tools for Sustainable Digitalization
Antti Sipilä, Project Manager, Green ICT, TIEKE

Datatalouden ja tekoälyn regulaatio – missä mennään?
Joonas Mikkilä, Teknologiateollisuus

Keskustelu: Digi- ja dataregulaation vaikutukset yrityskentässä*
Arttu Ruukki, Fondia Oyj
Emeline Banzuzi, 1001 Lakes Oy

Täytä velvollisuudet ja hyödynnä mahdollisuudet – käytännön työkaluja regulaation ymmärtämiseen ja soveltamiseen
Hanna Vuohelainen, TIEKE

Towards data responsibility – how to put ideals into action
Mikko Eloholma, TIEKE

How organisations are advancing with data and AI ethics
Arja Mehtälä, Elisa

Data balance sheets laying foundations for sustainable and ethical use of data
Mikko Merisaari, Functos Oy

Loppusanat: Hanna Niemi-Hugaerts, TIEKE)

Avoimuudesta tuottoa

The Future of Open Source Business -ohjelmakokonaisuus esittelee avoimen lähdekoodin innovatiivisia ratkaisuja ja niiden soveltamista liiketoimintaan. Aiheina ovat esimerkiksi open source -liiketoimintastrategiat ja arvonluonti.

Esimerkkejä päivän puheenvuoroista

What the AI revolution means for Open Source, Open Tech and Open Societies
Frank Karlitschek, Nextcloud

Empowering Employment: The Swedish Public Employment Service’s digital transformation through open data and open source
Maria Dalhage, Swedish Public Employment Service

Sustainable Open Source; Balancing Business and Community
Tomas Gustavsson, Keyfactor

Tervetuloa Mindtrekkiin!

Lue seuraavaksi

Vastuullisuus
Green ICT Visiiri vauhdittaa Suomen ICT-alan kestävää kehitystä
Vastuullisuus

Green ICT Visiiri vauhdittaa Suomen ICT-alan kestävää kehitystä

ICT-sektorin energiankulutus kasvaa nopeimmin kaikista aloista, ja keskustelun lisääminen alan ilmasto- ja ympäristövaikutuksista, niiden mittaamisen tavoista ja energiansäästön ratkaisuista on tarpeen. Green ICT Visiiri -hanke tuo tähän ratkaisun, kun jo aikaisemmin perustettu Uudenmaan Green ICT -ekosysteemi laajentuu kansalliseksi ekosysteemiksi. Yritykset pääsevät nyt valtakunnallisesti mukaan vaikuttamaan ja hyötymään tästä kehitystoiminnasta! Lisääntyneellä energiatehokkuudella on nimittäin monia positiivisia vaikutuksia, niin ilmastoon kuin yrityksen omaan toimintaankin.

Viestintätoimisto Aivela
Vastuullisuus
TIEKE tarjoaa ICT-alalle vihreämmän tulevaisuuden työkalut
Vastuullisuus

TIEKE tarjoaa ICT-alalle vihreämmän tulevaisuuden työkalut

Kestävä kehitys ICT-alalla on entistä tärkeämpää. TIEKE on työskennellyt aiheen parissa jo pitkään ja kehittänyt alan yritysten sekä muiden toimijoiden käyttöön monipuolisia työkaluja ympäristöystävällisempään toimintaan. Työkalut on koottu Green ICT -portaaliin, ja myös uusi Visiiri-hanke kokoaa yhteen pitkän kokemuksen ja uusimman asiantuntemuksen, syventäen sitä edelleen.

Viestintätoimisto Aivela
Digikyvykkyys
Miten digitaaliset työkalut tuovat sujuvuutta ja työhyvinvointia yritysneuvontaan?
Digikyvykkyys

Miten digitaaliset työkalut tuovat sujuvuutta ja työhyvinvointia yritysneuvontaan?

Digipalvelut ovat ehdottomasti yritysneuvonnan päivän puheenaihe juuri nyt. Kun yritykset satsaavat oikeisiin digitaalisiin ratkaisuihin, voimme odottaa näkevämme parannuksia niin työntekijöiden sitoutumisessa kuin asiakastyytyväisyydessäkin – sekä asiakkaan että yritysneuvontaorganisaatioiden saralla. Digitaaliset työkalut eivät ainoastaan tee arjestamme sujuvampaa, vaan myös parantavat työhyvinvointiamme.

Johanna Helmiö