Muistio-palvelussa tekstiä yhdessä ilman kirjautumisia
Elämää tietoyhteiskunnassa

Kuva: Adobe Stock

Muistio-palvelussa tekstiä yhdessä ilman kirjautumisia

Muistio on tekstieditori, jossa käyttäjät voivat työskennellä yhdessä samanaikaisesti. Sen saa otettua lennossa käyttöön vaikka palaverin tai etäoppitunnin aikana.

Muistio on tekstinmuokkaukseen tarkoitettu työkalu. Perusajatuksena on, että samaan muistiota pääsee yhtä aikaa muokkaamaan useampi käyttäjä ilman tunnuksen tai käyttäjätilin luomista.

Muistio on otettavissa käyttöön nopeasti, kun tarvitaan yhteistä työskentelyalustaa esimerkiksi puhelin- tai verkkopalaverin aikana. Käyttökohteita on lukemattomia, mutta arkaluonteista tietoa muistioissa ei ole syytä käsitellä.

Muistoon tehdyt muokkaukset ovat välittömästi näkyvissä kaikille. Käyttäjät voivat valita itselleen värin, josta tunnistaa kunkin käyttäjän tekemät muutokset. Muutoksia pääsee tarkastelemaan aikajana-toiminnon avulla.

Uuden muistion luomisen yhteydessä voi valita muistiolleen nimen, joka tulee näkyviin muistion linkkiin tai antaa palvelun muodostaa linkin. Molemmissa tapauksissa linkki on syytä ottaa talteen myöhempää käyttöä varten.

Muistio on TIEKEn ylläpitämä palvelu, joka pohjautuu avoimen lähdekoodin Etherpad-ohjelmaan.

Lue seuraavaksi