Syyskokous valitsi TIEKEn hallituksen tulevalle kaudelle 
Digikyvykkyys

Syyskokous valitsi TIEKEn hallituksen tulevalle kaudelle 

Marraskuussa pidetty syksyn yhdistyskokous valitsi uuden hallituksen. Kokouksessa vahvistetun toimintasuunnitelman mukaan TIEKE jatkaa vuonna 2024 työtä digikyvykkyyden, digitaalisen taloushallinnon, datatalouden ja vastuullisuuden edistämisen parissa.

Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Demos Helsingillä vaikuttava Johannes Anttila. Hallituksessa jatkavat myös Juhani Heikka Istekistä, Risto Holmala SOK:lta, Kimmo Karhu Aalto-yliopistosta, Heidi Kock Haaga-Heliasta, Joonas Mikkilä Teknologiateollisuudesta ja Laura Ylä-Sulkava Business Finlandilta.  

Uusina hallituksen jäseninä aloittavat Tommo Koivusalo Vantaan kaupungilta, Jenni Koskinen Traficomilta sekä Arja Mehtälä Elisalta.  

”Siirryin reilut kymmenen vuotta sitten yksityisen sektorin johtotehtävistä yhteiskunnalliselle puolelle. Olen ollut tyytyväinen. Jatkossakin haluan vaikuttaa Suomen menestymiseen tukemalla mm. alueen liike-elämän kehitystä ja yrityksiä eri tavoin. Olen huomannut, kuinka paljon tekemistä meillä edelleen on digin mahdollisuuksien täysimääräisessä hyödyntämisessä. TIEKEn tavoitteet ovat omasta maailmastani katsottuina erittäin tarpeellisia.” TIEKEn hallituksen työskentelyyn Tommo tuo laajan kokemuksensa ja verkostonsa erityyppisistä organisaatioista eri toimialoilta niin kotimaassa kuin kansainvälisesti.  

Tommo Koivusalo, elinvoimajohtaja, Vantaan kaupunki 

”Johdan tällä hetkellä Liikenne- ja viestintäviraston Datatalousverkostoa, joka virastossamme vastaa datatalouden sääntelyn edistämisestä ja erityisesti EU:n uusien digi- ja ​datasäädösten viranomaistehtävien suunnittelusta, toimeenpanosta ja toiminnan kehittämisestä. Jaan mielelläni liikenne- ja viestintämarkkinoiden tehtävissä kertynyttä osaamistani ja kokemustani. TIEKEn hallituksen jäsenenä pääsen edistämään erityisesti datatalouden kasvun mahdollisuuksia.” 

Jenni Koskinen, verkostojohtaja, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom 

”Olen työskennellyt lähes koko työurani ICT-teknologian parissa keskittyen viimeiset parikymmentä vuotta digitaalisen, sosiaalisen ja ympäristövastuun asioihin. Olen johtanut erilaisia teknologiaprojekteja sekä globaaleja asiantuntijatiimejä elektroniikan ja kestävän kehityksen aloilla. TIEKEn hallituksen työhön tuon näkemystä erityisesti digitaalisen vastuun teemoihin, kuten datan ja tekoälyn etiikkaan sekä saavutettavuuskysymyksiin.” 

Arja Mehtälä, vastuullisuuspäällikkö, Elisa Oyj 

“Meillä on vuodelle 2024 strategisia teemoja edistäviä kehittämishankkeita ja avauksia luvassa: kehitämme yritysneuvontapalveluiden digi-, data- ja tekoälyneuvontakyvykkyyttä, pilotoimme kiertotatalouden osaamismerkkejä, jatkamme työtä Peppolin käyttöönoton tukemiseksi ja lanseeraamme vastuullista digitalisaatiota edistävää tarjontaa – vain muutamia mainitakseni. Hallituksen kokoonpanon tarjoama asiantuntemus ja erilaiset näkökulmat tukevat toimintamme kehittämistä erinomaisesti”, toteaa TIEKEn toiminnanjohtaja Hanna Niemi-Hugaerts.

Lue seuraavaksi

Digikyvykkyys
Suomen suurin digitaalisen koulutuksen ja oppimisen tapahtuma ITK tulee taas!
Digikyvykkyys

Suomen suurin digitaalisen koulutuksen ja oppimisen tapahtuma ITK tulee taas!

ITK-konferenssi järjestetään ensimmäistä kertaa Tampereella Tampere-talossa 23.–25.4.2025 teemalla ”Paljon uutta, vähän vanhaa, jotain lainattua”. TIEKEläiset ovat tavattavissa koko konferenssin ajan Tampere-talon ensimmäisessä kerroksessa näytepaikalla 129. Mukanamme tuomme innostavan työpajan sekä tietoiskun.

Marko Silventoinen
Digikyvykkyys
Monimuotoisuus voimavarana 
Digikyvykkyys

Monimuotoisuus voimavarana 

Tutkimusten mukaan monimuotoisuus on voimavara, joka tuo monia hyötyjä organisaatioille. Hyötyjä ovat esim. innovointikyvyn ja yhteistyön parantuminen, asiakas- ja henkilöstötyytyväisyyden lisääntyminen, työntekijöiden paremman suoriutumiskyvyn sekä henkilöstön veto- ja pitovoiman vahvistuminen. Tämä vaatii taustaksi hyvää johtajuutta, psykologisesti turvallista työkulttuuria sekä ihmisiä, jotka haluavat aidosti kehittää itseään, osallistua ja nähdä enemmän hyviä puolia kuin huonoja.

Nina From
Digitaalinen taloushallinto
DUM-hankkeen avulla rakennetaan tulevaisuuden digitaalista taloushallintoa
Digitaalinen taloushallinto

DUM-hankkeen avulla rakennetaan tulevaisuuden digitaalista taloushallintoa

Datatalouden Uudet Mahdollisuudet – DUM on valtakunnallisesti merkittävä kehittämishanke, joka luo perustan tulevaisuuden digitaaliselle taloushallinnolle ja laajemmin datataloudelle. Tavoitteena on älykäs ja automaattinen taloushallinto. Peppol-sanomat on keskeisessä roolissa, sillä se mahdollistaa tilausten, toimitusten ja laskujen välittämisen standardoidussa muodossa.

Nina From