Syyskokous valitsi TIEKEn hallituksen tulevalle kaudelle 
Digikyvykkyys

Syyskokous valitsi TIEKEn hallituksen tulevalle kaudelle 

Marraskuussa pidetty syksyn yhdistyskokous valitsi uuden hallituksen. Kokouksessa vahvistetun toimintasuunnitelman mukaan TIEKE jatkaa vuonna 2024 työtä digikyvykkyyden, digitaalisen taloushallinnon, datatalouden ja vastuullisuuden edistämisen parissa.

Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Demos Helsingillä vaikuttava Johannes Anttila. Hallituksessa jatkavat myös Juhani Heikka Istekistä, Risto Holmala SOK:lta, Kimmo Karhu Aalto-yliopistosta, Heidi Kock Haaga-Heliasta, Joonas Mikkilä Teknologiateollisuudesta ja Laura Ylä-Sulkava Business Finlandilta.  

Uusina hallituksen jäseninä aloittavat Tommo Koivusalo Vantaan kaupungilta, Jenni Koskinen Traficomilta sekä Arja Mehtälä Elisalta.  

”Siirryin reilut kymmenen vuotta sitten yksityisen sektorin johtotehtävistä yhteiskunnalliselle puolelle. Olen ollut tyytyväinen. Jatkossakin haluan vaikuttaa Suomen menestymiseen tukemalla mm. alueen liike-elämän kehitystä ja yrityksiä eri tavoin. Olen huomannut, kuinka paljon tekemistä meillä edelleen on digin mahdollisuuksien täysimääräisessä hyödyntämisessä. TIEKEn tavoitteet ovat omasta maailmastani katsottuina erittäin tarpeellisia.” TIEKEn hallituksen työskentelyyn Tommo tuo laajan kokemuksensa ja verkostonsa erityyppisistä organisaatioista eri toimialoilta niin kotimaassa kuin kansainvälisesti.  

Tommo Koivusalo, elinvoimajohtaja, Vantaan kaupunki 

”Johdan tällä hetkellä Liikenne- ja viestintäviraston Datatalousverkostoa, joka virastossamme vastaa datatalouden sääntelyn edistämisestä ja erityisesti EU:n uusien digi- ja ​datasäädösten viranomaistehtävien suunnittelusta, toimeenpanosta ja toiminnan kehittämisestä. Jaan mielelläni liikenne- ja viestintämarkkinoiden tehtävissä kertynyttä osaamistani ja kokemustani. TIEKEn hallituksen jäsenenä pääsen edistämään erityisesti datatalouden kasvun mahdollisuuksia.” 

Jenni Koskinen, verkostojohtaja, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom 

”Olen työskennellyt lähes koko työurani ICT-teknologian parissa keskittyen viimeiset parikymmentä vuotta digitaalisen, sosiaalisen ja ympäristövastuun asioihin. Olen johtanut erilaisia teknologiaprojekteja sekä globaaleja asiantuntijatiimejä elektroniikan ja kestävän kehityksen aloilla. TIEKEn hallituksen työhön tuon näkemystä erityisesti digitaalisen vastuun teemoihin, kuten datan ja tekoälyn etiikkaan sekä saavutettavuuskysymyksiin.” 

Arja Mehtälä, vastuullisuuspäällikkö, Elisa Oyj 

“Meillä on vuodelle 2024 strategisia teemoja edistäviä kehittämishankkeita ja avauksia luvassa: kehitämme yritysneuvontapalveluiden digi-, data- ja tekoälyneuvontakyvykkyyttä, pilotoimme kiertotatalouden osaamismerkkejä, jatkamme työtä Peppolin käyttöönoton tukemiseksi ja lanseeraamme vastuullista digitalisaatiota edistävää tarjontaa – vain muutamia mainitakseni. Hallituksen kokoonpanon tarjoama asiantuntemus ja erilaiset näkökulmat tukevat toimintamme kehittämistä erinomaisesti”, toteaa TIEKEn toiminnanjohtaja Hanna Niemi-Hugaerts.

Lue seuraavaksi

Digikyvykkyys
Näytä, mitä osaat: Digitaalinen osaamismerkistö tekee osaamisesta näkyvää
Digikyvykkyys

Näytä, mitä osaat: Digitaalinen osaamismerkistö tekee osaamisesta näkyvää

Teknologian kehitys vaatii jatkuvaa oppimista ja osaamisen päivittämistä. TIEKEn ylläpitämä valtakunnallinen digitaitojen osaamismerkistö tarjoaa käytännöllisen välineen digitaitojen tunnistamiseen ja sanoittamiseen. Se auttaa yksilöitä urasuunnittelussa ja yrityksiä henkilöstön osaamisen tunnistamisessa.

Viestintätoimisto Aivela
Digikyvykkyys
Teknologia on korvaamaton tuki jatkuvassa oppimisessa ja osaamisen tunnistamisessa
Digikyvykkyys

Teknologia on korvaamaton tuki jatkuvassa oppimisessa ja osaamisen tunnistamisessa

Digitalisaatiokehityksen nopea tahti korostaa, kuinka tärkeää on oppia jatkuvasti uusia taitoja ja tunnistaa osaaminen. Osaamisen tunnistaminen vaatii strategista ajattelua, osaamista koskevaa dataa, konkreettisia käytännön työkaluja ja yhteistyötä. Hyviä esimerkkejä osaamisen tunnistamisen malleista ja työkaluista ovat osaamismerkit, data-avaruudet ja digikompassi.

Viestintätoimisto Aivela
Vastuullisuus
Vastuullisuusdata on vastuullisuusraportoinnin kulmakiviä – mitä lähestyvä raportointivelvoite tarkoittaa?
Vastuullisuus

Vastuullisuusdata on vastuullisuusraportoinnin kulmakiviä – mitä lähestyvä raportointivelvoite tarkoittaa?

Vastuullisuusraportointi ja vastuullisuusdata ovat olennainen osa organisaation liiketoiminnan kehittämistä ja sen vaikutusten arvioimista yhteiskunnassa. Vuosi 2024 on lainsäädännöllisesti merkittävä vastuullisuusraportoinnin kannalta, sillä uusi CSRD-direktiivi velvoittaa organisaatioita vastuullisuutensa raportointiin.

Suvi Alatalo