Syyskokous valitsi TIEKEn hallituksen tulevalle kaudelle 
Digikyvykkyys

Syyskokous valitsi TIEKEn hallituksen tulevalle kaudelle 

Marraskuussa pidetty syksyn yhdistyskokous valitsi uuden hallituksen. Kokouksessa vahvistetun toimintasuunnitelman mukaan TIEKE jatkaa vuonna 2024 työtä digikyvykkyyden, digitaalisen taloushallinnon, datatalouden ja vastuullisuuden edistämisen parissa.

Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Demos Helsingillä vaikuttava Johannes Anttila. Hallituksessa jatkavat myös Juhani Heikka Istekistä, Risto Holmala SOK:lta, Kimmo Karhu Aalto-yliopistosta, Heidi Kock Haaga-Heliasta, Joonas Mikkilä Teknologiateollisuudesta ja Laura Ylä-Sulkava Business Finlandilta.  

Uusina hallituksen jäseninä aloittavat Tommo Koivusalo Vantaan kaupungilta, Jenni Koskinen Traficomilta sekä Arja Mehtälä Elisalta.  

”Siirryin reilut kymmenen vuotta sitten yksityisen sektorin johtotehtävistä yhteiskunnalliselle puolelle. Olen ollut tyytyväinen. Jatkossakin haluan vaikuttaa Suomen menestymiseen tukemalla mm. alueen liike-elämän kehitystä ja yrityksiä eri tavoin. Olen huomannut, kuinka paljon tekemistä meillä edelleen on digin mahdollisuuksien täysimääräisessä hyödyntämisessä. TIEKEn tavoitteet ovat omasta maailmastani katsottuina erittäin tarpeellisia.” TIEKEn hallituksen työskentelyyn Tommo tuo laajan kokemuksensa ja verkostonsa erityyppisistä organisaatioista eri toimialoilta niin kotimaassa kuin kansainvälisesti.  

Tommo Koivusalo, elinvoimajohtaja, Vantaan kaupunki 

”Johdan tällä hetkellä Liikenne- ja viestintäviraston Datatalousverkostoa, joka virastossamme vastaa datatalouden sääntelyn edistämisestä ja erityisesti EU:n uusien digi- ja ​datasäädösten viranomaistehtävien suunnittelusta, toimeenpanosta ja toiminnan kehittämisestä. Jaan mielelläni liikenne- ja viestintämarkkinoiden tehtävissä kertynyttä osaamistani ja kokemustani. TIEKEn hallituksen jäsenenä pääsen edistämään erityisesti datatalouden kasvun mahdollisuuksia.” 

Jenni Koskinen, verkostojohtaja, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom 

”Olen työskennellyt lähes koko työurani ICT-teknologian parissa keskittyen viimeiset parikymmentä vuotta digitaalisen, sosiaalisen ja ympäristövastuun asioihin. Olen johtanut erilaisia teknologiaprojekteja sekä globaaleja asiantuntijatiimejä elektroniikan ja kestävän kehityksen aloilla. TIEKEn hallituksen työhön tuon näkemystä erityisesti digitaalisen vastuun teemoihin, kuten datan ja tekoälyn etiikkaan sekä saavutettavuuskysymyksiin.” 

Arja Mehtälä, vastuullisuuspäällikkö, Elisa Oyj 

“Meillä on vuodelle 2024 strategisia teemoja edistäviä kehittämishankkeita ja avauksia luvassa: kehitämme yritysneuvontapalveluiden digi-, data- ja tekoälyneuvontakyvykkyyttä, pilotoimme kiertotatalouden osaamismerkkejä, jatkamme työtä Peppolin käyttöönoton tukemiseksi ja lanseeraamme vastuullista digitalisaatiota edistävää tarjontaa – vain muutamia mainitakseni. Hallituksen kokoonpanon tarjoama asiantuntemus ja erilaiset näkökulmat tukevat toimintamme kehittämistä erinomaisesti”, toteaa TIEKEn toiminnanjohtaja Hanna Niemi-Hugaerts.

Lue seuraavaksi

Digikyvykkyys
Uusi verkkosivusto auttaa ymmärtämään tietosuojaa harrastuksissa
Digikyvykkyys

Uusi verkkosivusto auttaa ymmärtämään tietosuojaa harrastuksissa

Harrastustoiminnan tietosuojaan liittyvä ohjeistava materiaalipaketti on julkaistu tällä viikolla osoitteessa tietosuojaharrastuksissa.fi. Sivuston materiaaleja on kehitetty syksystä 2022 alkaen tietosuojavaltuutetun toimiston ja TIEKEn yhteisessä GDPR4CHLDRN-hankkeessa. Harrastustoimintaa järjestävät yhdistykset, harrastavat lapset ja nuoret, nuorten vanhemmat ja hankkeen ohjausryhmä ovat osallistuneet hankkeeseen antamalla arvokasta palautetta tuotettuihin materiaaleihin läpi koko kehitysprosessin ajan.

Mikko Eloholma
Digikyvykkyys
Monimuotoisuuden johtaminen vaatii tietoisuutta ja sitoutumista   
Digikyvykkyys

Monimuotoisuuden johtaminen vaatii tietoisuutta ja sitoutumista   

Johtajien monimuotoisuusosaaminen on avainasemassa inklusiivisten työyhteisöjen rakentamisessa. Muutoksen toteuttaminen vaatii monimuotoisuuden edistämistä tukevien koulutusten kehittämistä. Ilman johdon sitoutumista monimuotoisuuden tuomat edut jäävät saavuttamatta.

Viestintätoimisto Aivela
Digikyvykkyys
Monimuotoisuus edistää innovaatioita ja kilpailukykyä  
Digikyvykkyys

Monimuotoisuus edistää innovaatioita ja kilpailukykyä  

Monimuotoisuus on noussut keskeiseksi teemaksi työelämässä, ja ICT-ala voi toimia suunnannäyttäjänä muiden toimialojen monimuotoisuustyölle. Netlightin Talent Manager Julius Hurrin ja FIBS ry:n Yritysvastuuasiantuntija Greta Anderssonin mukaan monimuotoisuus edistää innovointia ja parantaa päätöksentekoa. Menestyäkseen monimuotoisuustyössä yritysten on sitouduttava pitkäjänteiseen prosessiin, jossa johdon tuki ja konkreettiset toimet ovat avainasemassa.

Viestintätoimisto Aivela