Tiedosta-lehti avaa näkökulmia ilmastomyönteiseen digikehitykseen
Uutta osaamista

Tiedosta-lehti avaa näkökulmia ilmastomyönteiseen digikehitykseen

Onko digi aina ekoteko? Tiedosta-lehti suunnistaa kestävän kehityksen maastossa ja selvittää digitalisaation roolia matkalla hiilineutraaliin tulevaisuuteen.

Vielä jokin aika sitten uskoimme digiteknologian säästävän luonnonvaroja, kun poistimme paperit toimiston rulokaapista, ryhdyimme työskentelemään etänä ja neuvottelemaan verkossa. Sittemmin digitalisaatio on laajentunut kaikille elämänalueille, ja nyt näemme myös kolikon toisen puolen: Ratkottavana on mm. laitteiden vaihdosta syntyvän jätteen sekä dataliikenteen energiankulutuksen haasteet.

Juuri ilmestyneestä Tiedosta-lehdestä 1/2020 löytyy tietoa, ideoita ja esimerkkejä ekologista tasapainoa edistävästä digitalisaatiosta.

Paitsi ilmastopäästöihin, koronakevät on ulottanut vaikutuksiaan lähes kaikille elämänalueille. Artikkeleissa puntaroidaan myös etäepidemian leviämistä niin työhön kuin opiskeluun sekä virtuaaliyhteisöjen mahdollisuuksiin äkisti muuttuneessa tilanteessa.

Lehti on parhaillaan matkalla painosta lukijoilleen. Koska monet ahertavat etätöiden parissa, ei työpaikalle saapuva lehti tavoita samoin tein. Kevään lehti onkin nyt kokonaan luettavissa TIEKEn SlideSharessa.

Julkaisemme artikkeleita kevään edetessä myös verkkosivullamme. Tarjolla on siis useita tapoja tutustua ajankohtaisiin sisältöihin.

Toivotamme antoisia lukuhetkiä!

Lue seuraavaksi