TIEKEn kevään tapahtumat ja tapaamiset kätevästi verkossa
Elämää tietoyhteiskunnassa

TIEKEn kevään tapahtumat ja tapaamiset kätevästi verkossa

Koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi siirryimme etätöihin. TIEKEn kevään tilaisuudet toteutetaan pääasiassa verkossa, osa siirtyi syksyyn ja kokouksissa suosimme etäosallistumista.

TIEKE toimii vaikuttajana, verkottajana ja vauhdittajana digitaalisen osaamisen kehittämisen ja digitaalisten toimintaprosessien edistämisen alueilla. Järjestämme vuosittain useita, eri kokoisia tapahtumia ja tuomme eri alojen asiantuntijoita yhteisten teemojen äärelle.

Kevään tapahtumat verkossa

Hillitäksemme osaltamme koronaviruksen leviämistä järjestämme kaikki keväälle suunnitellut yleisötapahtumamme verkossa. #AamuAreenat jatkuvat 17.4. tunnistautumisen teemalla. Tiedot tulevista tapahtumista päivittyvät sivulle: Tapahtumat.

Tapahtumiemme tallenteista voit nauttia TIEKEn YouTube-kanavalla. Tarjolla on oppia ja ideoita esimerkiksi 13.4. järjestetyn Tekoäly päätöksenteossa – algoritmit, arvot ja ihminen -teemaisesta AamuAreenasta ja menneistä Tietoyhteiskunta-akatemioista.

Keväälle on sovittuna myös hankkeisiin liittyviä koulutustilaisuuksia. Niiden toteuttamistapaan ja aikatauluihin saattaa tulla muutoksia. Näistä tiedotamme osallistujille erikseen.

Kevään osalta olemme olleet mukana niin Törmäys-tapahtumassa kuin ITK-päivillä. Nämä molemmat on nyt virustilanteen vuoksi siirretty syksylle 2020. ITK-päivät järjestetään 21. – 23.9.2020. Törmäyksen uusi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Kokoukset ja tapaamiset verkon välityksellä

Tästä eteenpäin TIEKEläiset siirtyvät entistä enemmän suosimaan etätyöskentelyä. Vältämme turhaa matkustamista, ja myös yhteistyökumppaneiden kanssa pidettävät palaverit pyritään järjestämään etäkokouksina.

Käytössämme on useampia verkkokokoukset mahdollistavia alustoja ja mieluusti olemme kumppaneillemme avuksi etäkokousten järjestelyissä. Ota rohkeasti yhteyttä, vaikka verkkokokoustaminen olisi sinulle uusi asia. Me autamme kyllä!

Seuraamme viranomaisten ohjeita ja suosituksia koronaviruksen tiimoilta.

Huolehditaan toisistamme ja toivotaan, että lähitulevaisuudessa voimme kaikki jälleen kohdata huoletta myös lähitapaamisissa!

Lue seuraavaksi

Digitaaliset prosessit
Verkkolaskutuksen tehokas käyttöönotto ja yhtenäistäminen – välttämättömyys suomalaisille yrityksille
Digitaaliset prosessit

Verkkolaskutuksen tehokas käyttöönotto ja yhtenäistäminen – välttämättömyys suomalaisille yrityksille

Suomi on ollut verkkolaskutuksen edelläkävijä jo pitkään, ja nykyään monesta Euroopan maasta tullaan Suomeen tutkimaan, miten toimimme verkkolaskutuksen saralla. Haastavaa maassamme on erilaisten verkkolaskutusformaattien määrä. Kolme verkkolaskutuksen asiantuntijaa kertovat, miten suomalaisyritysten kannattaisi reagoida eurooppalaisen standardin mukaiseen verkkolaskutukseen. Heidän keskeinen viestinsä on, että yritysten tulisi siirtyä verkkolaskutukseen, ja verkkolaskutuksen formaatteja tulisi saada yhtenäisemmäksi.

Viestintätoimisto Aivela
Digitaalinen taloushallinto
Peppol on avain tehokkaaseen, rajat ylittävään laskutukseen
Digitaalinen taloushallinto

Peppol on avain tehokkaaseen, rajat ylittävään laskutukseen

Verkkolaskuvisiossa 2030 on määritelty, että Peppol-verkkolaskutuksen käyttöä pyritään helpottamaan Suomessa. Peppol-muotoinen verkkolasku helpottaa rajat ylittävää laskutusta, ja se onkin tärkeässä asemassa kansainvälisen kaupan ja liiketoiminnan tehostamisessa. Tämä artikkeli käsittelee Peppolin merkitystä ja tulevaisuuden näkymiä suomalaisessa verkkolaskutusympäristössä.

Viestintätoimisto Aivela
Digikyvykkyys
Syyskokous valitsi TIEKEn hallituksen tulevalle kaudelle 
Digikyvykkyys

Syyskokous valitsi TIEKEn hallituksen tulevalle kaudelle 

Marraskuussa pidetty syksyn yhdistyskokous valitsi uuden hallituksen. Kokouksessa vahvistetun toimintasuunnitelman mukaan TIEKE jatkaa vuonna 2024 työtä digikyvykkyyden, digitaalisen taloushallinnon, datatalouden ja vastuullisuuden edistämisen parissa.

Hanna Vuohelainen
Hanna Vuohelainen