Digihyöty-hanke kehittää uusia toimintamalleja
Digitaaliset prosessit

Digihyöty-hanke kehittää uusia toimintamalleja

Digihyöty-hanke kehittää uusia toimintamalleja digitaalisten toiminnanohjausjärjestelmien käyttöönotossa ja sujuvassa käytössä pk-yritysten tuottavuuden ja työhyvinvoinnin edistämiseksi

Teknologiaa ja innovaatioita pidetään talouden kasvun ja kehittymisen ytiminä. Digitalisaatio kehittyy kaikilla toimialoilla. Tekoäly, esineiden internet (IOT), somen eri muotojen hyödyntäminen ja erilaiset tuotannon ja logistiikan ohjausmenetelmien kehittyminen ja hyödyntäminen haastavat yritykset digitaalisen osaamisen kehittämiseen.

TTS Työtehoseura käynnistää yhdessä Työterveyslaitoksen (TTL) ja TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry:n kanssa ESR-rahoitteisen DigiHyöty-hankkeen (1.3.-31.8.2022), joka tukee pk-yritysten digitalisaatiokehitystä monesta näkökulmasta. Tavoitteena on pk-yritysten digitaalisia tietojärjestelmiä ja niiden käyttöönottoa koskevan osaamisen lisääminen henkilöstöä osallistaen ja osaamisverkostoja hyödyntäen. Digitaalisten järjestelmien käytön sujuvuus parantaa tuottavuutta sekä koko henkilöstön jaksamista ja työhyvinvointia.

Hanke toimii Etelä-Karjalan, Kymenlaakson, Päijät-Hämeen, Uusimaan ja Kanta-Hämeen alueella.  

Mikäli tiedät pk-yrityksen, joka kaipaisi apua digitaalisten järjestelmien käyttämisessä ja käyttöönotossa sekä digitalisaatioratkaisuja tukevaa verkostoa, vinkkaathan mahdollisuudesta osallistua hankkeeseemme.

Lisätietoa hankkeesta:
Minna Mattila-Aalto 050 3431 896, minna.mattila-aalto@tts.fi
Jari Salo 043 8200 936, jari.salo@tieke.fi

Lue seuraavaksi

Vastuullisuus
Työssäoppiminen DEI-teemojen äärellä – kokemuksia EDIFY-EDU-hankkeesta
Vastuullisuus

Työssäoppiminen DEI-teemojen äärellä – kokemuksia EDIFY-EDU-hankkeesta

EDIFY-EDU on eurooppalainen Erasmus+ -yhteistyöhanke, jonka tavoitteena on vahvistaa osaamista monimuotoisuuden, tasa-arvon ja inkluusion (DEI/EDI) teemoissa erityisesti pk-yritysten ja johtamisen näkökulmasta. Hanke tarjoaa monipuolisen koulutuskokonaisuuden, joka koostuu kaikille avoimesta englanninkielisestä MOOC-verkkokurssista, maakohtaisesti räätälöitävästä erikoistumiskurssista sekä työelämälähtöisestä työssäoppimisjaksosta.

Nina From
Digikyvykkyys
Yritysten kokemuksia kiertotalouden osaamismerkkien suorittamisesta
Digikyvykkyys

Yritysten kokemuksia kiertotalouden osaamismerkkien suorittamisesta

TIEKEn hallinnoima kiertotalouden osaamismerkistö tarjoaa valmiin, valtakunnallisen mallin asiantuntijatason kiertotalousosaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen. Toukokuun aikana 15 erikokoisten ja erilaisten yritysten kiertotaloustehtävissä toimivaa henkilöä suoritti osaamismerkkejä yhteistyössä Helsingin Arabian kiertotaloushubin kanssa.

Mikko Eloholma ja Merja Sjöblom
Vastuullisuus
AI Act -tekoälyasetuksen täyteenpano etenee – mitä tämä tarkoittaa yrityksille?
Vastuullisuus

AI Act -tekoälyasetuksen täyteenpano etenee – mitä tämä tarkoittaa yrityksille?

AI Act -tekoälyasetus on maailman ensimmäinen oikeudellinen kehys tekoälylle. Asetus lähestyy tekoälyjärjestelmiä neliportaisen riskiluokittelun kautta, jossa sääntelyn tiukkuus riippuu toimintaan liittyvistä riskeistä. Ensimmäisten velvoitteiden soveltaminen on alkanut jo helmikuussa 2025.