Digiyritysneuvonta – Digitaalista yritysneuvontaa vai yritysneuvontaa digiasioissa? 
Digikyvykkyys

Digiyritysneuvonta – Digitaalista yritysneuvontaa vai yritysneuvontaa digiasioissa? 

Digiyritysneuvonta-hankkeessa tavoitteena on kehittää sekä pk-yritysten digitaalista osaamista että yritysneuvojien kykyä tarjota asiantuntevaa opastusta digikehityksen poluilla. Hankkeessa luodaan valtakunnallinen neuvontamalli, joka parantaa yritysten mahdollisuuksia saada juuri heidän tarpeisiinsa sopivaa digineuvontaa.

Hankkeen nimen ”Digiyritysneuvonta” voi käsittää kahdella eri tavalla: onko kyseessä digitaalisesti annettava yritysneuvonta vai neuvontaa digitaalisissa asioissa? Toki nimi voi sisältää molemmat samanaikaisesti, sillä yritysneuvonta digiasioissa voi tapahtua myös digitaalisesti.

Hanke tulee varmasti sisältämään sekä digitaalisesti toteutettavaa yritysneuvontaa että neuvontaa digitaalisissa asioissa. Sisällöllinen painopiste kallistuu kuitenkin enemmän kohti yritysneuvontaa digitaalisissa asioissa.  

Asiakkaiden tulevaisuuden tarpeet keskiössä

Yritysneuvojien osaamisen lisäämiselle on havaittu tarvetta, ja neuvojien osaamistasoa nostetaankin hankkeessa muun muassa järjestämällä koulutuksia sekä työpajoja. Koulutusten aihepiirit tulevat kattamaan eri osa-alueita mm. tekoälystä, kyberturvallisuudesta, ansaintalogiikoista sekä digitaalisesta markkinoinnista ja -myynnistä. Ensimmäinen työpaja sekä koulutus hanketoimijoiden yritysneuvojille ovat jo takana, ja olemme saaneet mukavasti palautetta tilaisuuksista. Myös yritysneuvojien osaamista on kartoitettu ja identifioitu ne osa-alueet, josta kaivataan eniten koulutusta. Osaamisen kerryttämisen ansiosta yritysneuvojilla on paremmat valmiudet neuvoa asiakkaitaan. 

”Keräsimme kesällä 2023 laajasti yritysasiakkaidemme tulevaisuuden tarpeita yritysneuvonnalle. Vastauksissa korostui tarve neuvonnalle teknologiaratkaisujen sekä tekoälyn soveltamisen suhteen. Yritysasiakkaat kaipaavat puolueetonta tukea ja keskusteluapua teknologian käyttöönottoon liittyvissä kysymyksissä. Tähän kasvavaan tarpeeseen vastaamme tällä hankkeella” Tiia Turkki Business Turusta avaa.

Hankkeessa luodaan työpajojen ohessa myös työkalupakki, jonka työkalujen avulla neuvojat voivat tarjota yrityksille räätälöityä ja asiantuntevaa neuvontaa digikehityksen eri vaiheissa. Työkalupakki tulee julkisesti saataville, ja näin ollen myös yritysten sekä muiden yritysneuvojaorganisaatioiden on mahdollista hyödyntää pakista löytyviä työkaluja. 

Digiyritysneuvonta-hankkeessa panostetaan monipuoliseen neuvontamalliin, joka yhdistää sekä digitaaliset että fyysiset elementit. Yrityksille tarjotaan mahdollisuus saada juuri heidän tarpeisiinsa räätälöityä neuvontaa, oli kyse sitten verkko-oppaista, etäkonsultoinnista tai perinteisestä kasvokkain tapahtuvasta neuvonnasta. Käytössä olevia työkaluja pilotoidaan sekä näistä koostuvaa työkalupakkia parannellaan hankkeen edetessä. 

Lue seuraavaksi

Digikyvykkyys
Suomen suurin digitaalisen koulutuksen ja oppimisen tapahtuma ITK tulee taas!
Digikyvykkyys

Suomen suurin digitaalisen koulutuksen ja oppimisen tapahtuma ITK tulee taas!

ITK-konferenssi järjestetään ensimmäistä kertaa Tampereella Tampere-talossa 23.–25.4.2025 teemalla ”Paljon uutta, vähän vanhaa, jotain lainattua”. TIEKEläiset ovat tavattavissa koko konferenssin ajan Tampere-talon ensimmäisessä kerroksessa näytepaikalla 129. Mukanamme tuomme innostavan työpajan sekä tietoiskun.

Marko Silventoinen
Digikyvykkyys
Monimuotoisuus voimavarana 
Digikyvykkyys

Monimuotoisuus voimavarana 

Tutkimusten mukaan monimuotoisuus on voimavara, joka tuo monia hyötyjä organisaatioille. Hyötyjä ovat esim. innovointikyvyn ja yhteistyön parantuminen, asiakas- ja henkilöstötyytyväisyyden lisääntyminen, työntekijöiden paremman suoriutumiskyvyn sekä henkilöstön veto- ja pitovoiman vahvistuminen. Tämä vaatii taustaksi hyvää johtajuutta, psykologisesti turvallista työkulttuuria sekä ihmisiä, jotka haluavat aidosti kehittää itseään, osallistua ja nähdä enemmän hyviä puolia kuin huonoja.

Nina From
Digitaalinen taloushallinto
DUM-hankkeen avulla rakennetaan tulevaisuuden digitaalista taloushallintoa
Digitaalinen taloushallinto

DUM-hankkeen avulla rakennetaan tulevaisuuden digitaalista taloushallintoa

Datatalouden Uudet Mahdollisuudet – DUM on valtakunnallisesti merkittävä kehittämishanke, joka luo perustan tulevaisuuden digitaaliselle taloushallinnolle ja laajemmin datataloudelle. Tavoitteena on älykäs ja automaattinen taloushallinto. Peppol-sanomat on keskeisessä roolissa, sillä se mahdollistaa tilausten, toimitusten ja laskujen välittämisen standardoidussa muodossa.

Nina From