Digiyritysneuvonta – Digitaalista yritysneuvontaa vai yritysneuvontaa digiasioissa? 
Digikyvykkyys

Digiyritysneuvonta – Digitaalista yritysneuvontaa vai yritysneuvontaa digiasioissa? 

Digiyritysneuvonta-hankkeessa tavoitteena on kehittää sekä pk-yritysten digitaalista osaamista että yritysneuvojien kykyä tarjota asiantuntevaa opastusta digikehityksen poluilla. Hankkeessa luodaan valtakunnallinen neuvontamalli, joka parantaa yritysten mahdollisuuksia saada juuri heidän tarpeisiinsa sopivaa digineuvontaa.

Hankkeen nimen ”Digiyritysneuvonta” voi käsittää kahdella eri tavalla: onko kyseessä digitaalisesti annettava yritysneuvonta vai neuvontaa digitaalisissa asioissa? Toki nimi voi sisältää molemmat samanaikaisesti, sillä yritysneuvonta digiasioissa voi tapahtua myös digitaalisesti.

Hanke tulee varmasti sisältämään sekä digitaalisesti toteutettavaa yritysneuvontaa että neuvontaa digitaalisissa asioissa. Sisällöllinen painopiste kallistuu kuitenkin enemmän kohti yritysneuvontaa digitaalisissa asioissa.  

Asiakkaiden tulevaisuuden tarpeet keskiössä

Yritysneuvojien osaamisen lisäämiselle on havaittu tarvetta, ja neuvojien osaamistasoa nostetaankin hankkeessa muun muassa järjestämällä koulutuksia sekä työpajoja. Koulutusten aihepiirit tulevat kattamaan eri osa-alueita mm. tekoälystä, kyberturvallisuudesta, ansaintalogiikoista sekä digitaalisesta markkinoinnista ja -myynnistä. Ensimmäinen työpaja sekä koulutus hanketoimijoiden yritysneuvojille ovat jo takana, ja olemme saaneet mukavasti palautetta tilaisuuksista. Myös yritysneuvojien osaamista on kartoitettu ja identifioitu ne osa-alueet, josta kaivataan eniten koulutusta. Osaamisen kerryttämisen ansiosta yritysneuvojilla on paremmat valmiudet neuvoa asiakkaitaan. 

”Keräsimme kesällä 2023 laajasti yritysasiakkaidemme tulevaisuuden tarpeita yritysneuvonnalle. Vastauksissa korostui tarve neuvonnalle teknologiaratkaisujen sekä tekoälyn soveltamisen suhteen. Yritysasiakkaat kaipaavat puolueetonta tukea ja keskusteluapua teknologian käyttöönottoon liittyvissä kysymyksissä. Tähän kasvavaan tarpeeseen vastaamme tällä hankkeella” Tiia Turkki Business Turusta avaa.

Hankkeessa luodaan työpajojen ohessa myös työkalupakki, jonka työkalujen avulla neuvojat voivat tarjota yrityksille räätälöityä ja asiantuntevaa neuvontaa digikehityksen eri vaiheissa. Työkalupakki tulee julkisesti saataville, ja näin ollen myös yritysten sekä muiden yritysneuvojaorganisaatioiden on mahdollista hyödyntää pakista löytyviä työkaluja. 

Digiyritysneuvonta-hankkeessa panostetaan monipuoliseen neuvontamalliin, joka yhdistää sekä digitaaliset että fyysiset elementit. Yrityksille tarjotaan mahdollisuus saada juuri heidän tarpeisiinsa räätälöityä neuvontaa, oli kyse sitten verkko-oppaista, etäkonsultoinnista tai perinteisestä kasvokkain tapahtuvasta neuvonnasta. Käytössä olevia työkaluja pilotoidaan sekä näistä koostuvaa työkalupakkia parannellaan hankkeen edetessä. 

Lue seuraavaksi

Digikyvykkyys
Uusi verkkosivusto auttaa ymmärtämään tietosuojaa harrastuksissa
Digikyvykkyys

Uusi verkkosivusto auttaa ymmärtämään tietosuojaa harrastuksissa

Harrastustoiminnan tietosuojaan liittyvä ohjeistava materiaalipaketti on julkaistu tällä viikolla osoitteessa tietosuojaharrastuksissa.fi. Sivuston materiaaleja on kehitetty syksystä 2022 alkaen tietosuojavaltuutetun toimiston ja TIEKEn yhteisessä GDPR4CHLDRN-hankkeessa. Harrastustoimintaa järjestävät yhdistykset, harrastavat lapset ja nuoret, nuorten vanhemmat ja hankkeen ohjausryhmä ovat osallistuneet hankkeeseen antamalla arvokasta palautetta tuotettuihin materiaaleihin läpi koko kehitysprosessin ajan.

Mikko Eloholma
Digikyvykkyys
Monimuotoisuuden johtaminen vaatii tietoisuutta ja sitoutumista   
Digikyvykkyys

Monimuotoisuuden johtaminen vaatii tietoisuutta ja sitoutumista   

Johtajien monimuotoisuusosaaminen on avainasemassa inklusiivisten työyhteisöjen rakentamisessa. Muutoksen toteuttaminen vaatii monimuotoisuuden edistämistä tukevien koulutusten kehittämistä. Ilman johdon sitoutumista monimuotoisuuden tuomat edut jäävät saavuttamatta.

Viestintätoimisto Aivela
Digikyvykkyys
Monimuotoisuus edistää innovaatioita ja kilpailukykyä  
Digikyvykkyys

Monimuotoisuus edistää innovaatioita ja kilpailukykyä  

Monimuotoisuus on noussut keskeiseksi teemaksi työelämässä, ja ICT-ala voi toimia suunnannäyttäjänä muiden toimialojen monimuotoisuustyölle. Netlightin Talent Manager Julius Hurrin ja FIBS ry:n Yritysvastuuasiantuntija Greta Anderssonin mukaan monimuotoisuus edistää innovointia ja parantaa päätöksentekoa. Menestyäkseen monimuotoisuustyössä yritysten on sitouduttava pitkäjänteiseen prosessiin, jossa johdon tuki ja konkreettiset toimet ovat avainasemassa.

Viestintätoimisto Aivela