Digiyritysneuvonta – Digitaalista yritysneuvontaa vai yritysneuvontaa digiasioissa? 
Digikyvykkyys

Digiyritysneuvonta – Digitaalista yritysneuvontaa vai yritysneuvontaa digiasioissa? 

Digiyritysneuvonta-hankkeessa tavoitteena on kehittää sekä pk-yritysten digitaalista osaamista että yritysneuvojien kykyä tarjota asiantuntevaa opastusta digikehityksen poluilla. Hankkeessa luodaan valtakunnallinen neuvontamalli, joka parantaa yritysten mahdollisuuksia saada juuri heidän tarpeisiinsa sopivaa digineuvontaa.

Hankkeen nimen ”Digiyritysneuvonta” voi käsittää kahdella eri tavalla: onko kyseessä digitaalisesti annettava yritysneuvonta vai neuvontaa digitaalisissa asioissa? Toki nimi voi sisältää molemmat samanaikaisesti, sillä yritysneuvonta digiasioissa voi tapahtua myös digitaalisesti.

Hanke tulee varmasti sisältämään sekä digitaalisesti toteutettavaa yritysneuvontaa että neuvontaa digitaalisissa asioissa. Sisällöllinen painopiste kallistuu kuitenkin enemmän kohti yritysneuvontaa digitaalisissa asioissa.  

Asiakkaiden tulevaisuuden tarpeet keskiössä

Yritysneuvojien osaamisen lisäämiselle on havaittu tarvetta, ja neuvojien osaamistasoa nostetaankin hankkeessa muun muassa järjestämällä koulutuksia sekä työpajoja. Koulutusten aihepiirit tulevat kattamaan eri osa-alueita mm. tekoälystä, kyberturvallisuudesta, ansaintalogiikoista sekä digitaalisesta markkinoinnista ja -myynnistä. Ensimmäinen työpaja sekä koulutus hanketoimijoiden yritysneuvojille ovat jo takana, ja olemme saaneet mukavasti palautetta tilaisuuksista. Myös yritysneuvojien osaamista on kartoitettu ja identifioitu ne osa-alueet, josta kaivataan eniten koulutusta. Osaamisen kerryttämisen ansiosta yritysneuvojilla on paremmat valmiudet neuvoa asiakkaitaan. 

”Keräsimme kesällä 2023 laajasti yritysasiakkaidemme tulevaisuuden tarpeita yritysneuvonnalle. Vastauksissa korostui tarve neuvonnalle teknologiaratkaisujen sekä tekoälyn soveltamisen suhteen. Yritysasiakkaat kaipaavat puolueetonta tukea ja keskusteluapua teknologian käyttöönottoon liittyvissä kysymyksissä. Tähän kasvavaan tarpeeseen vastaamme tällä hankkeella” Tiia Turkki Business Turusta avaa.

Hankkeessa luodaan työpajojen ohessa myös työkalupakki, jonka työkalujen avulla neuvojat voivat tarjota yrityksille räätälöityä ja asiantuntevaa neuvontaa digikehityksen eri vaiheissa. Työkalupakki tulee julkisesti saataville, ja näin ollen myös yritysten sekä muiden yritysneuvojaorganisaatioiden on mahdollista hyödyntää pakista löytyviä työkaluja. 

Digiyritysneuvonta-hankkeessa panostetaan monipuoliseen neuvontamalliin, joka yhdistää sekä digitaaliset että fyysiset elementit. Yrityksille tarjotaan mahdollisuus saada juuri heidän tarpeisiinsa räätälöityä neuvontaa, oli kyse sitten verkko-oppaista, etäkonsultoinnista tai perinteisestä kasvokkain tapahtuvasta neuvonnasta. Käytössä olevia työkaluja pilotoidaan sekä näistä koostuvaa työkalupakkia parannellaan hankkeen edetessä. 

Lue seuraavaksi

Vastuullisuus
Green ICT Visiiri vauhdittaa Suomen ICT-alan kestävää kehitystä
Vastuullisuus

Green ICT Visiiri vauhdittaa Suomen ICT-alan kestävää kehitystä

ICT-sektorin energiankulutus kasvaa nopeimmin kaikista aloista, ja keskustelun lisääminen alan ilmasto- ja ympäristövaikutuksista, niiden mittaamisen tavoista ja energiansäästön ratkaisuista on tarpeen. Green ICT Visiiri -hanke tuo tähän ratkaisun, kun jo aikaisemmin perustettu Uudenmaan Green ICT -ekosysteemi laajentuu kansalliseksi ekosysteemiksi. Yritykset pääsevät nyt valtakunnallisesti mukaan vaikuttamaan ja hyötymään tästä kehitystoiminnasta! Lisääntyneellä energiatehokkuudella on nimittäin monia positiivisia vaikutuksia, niin ilmastoon kuin yrityksen omaan toimintaankin.

Viestintätoimisto Aivela
Vastuullisuus
TIEKE tarjoaa ICT-alalle vihreämmän tulevaisuuden työkalut
Vastuullisuus

TIEKE tarjoaa ICT-alalle vihreämmän tulevaisuuden työkalut

Kestävä kehitys ICT-alalla on entistä tärkeämpää. TIEKE on työskennellyt aiheen parissa jo pitkään ja kehittänyt alan yritysten sekä muiden toimijoiden käyttöön monipuolisia työkaluja ympäristöystävällisempään toimintaan. Työkalut on koottu Green ICT -portaaliin, ja myös uusi Visiiri-hanke kokoaa yhteen pitkän kokemuksen ja uusimman asiantuntemuksen, syventäen sitä edelleen.

Viestintätoimisto Aivela
Digikyvykkyys
Miten digitaaliset työkalut tuovat sujuvuutta ja työhyvinvointia yritysneuvontaan?
Digikyvykkyys

Miten digitaaliset työkalut tuovat sujuvuutta ja työhyvinvointia yritysneuvontaan?

Digipalvelut ovat ehdottomasti yritysneuvonnan päivän puheenaihe juuri nyt. Kun yritykset satsaavat oikeisiin digitaalisiin ratkaisuihin, voimme odottaa näkevämme parannuksia niin työntekijöiden sitoutumisessa kuin asiakastyytyväisyydessäkin – sekä asiakkaan että yritysneuvontaorganisaatioiden saralla. Digitaaliset työkalut eivät ainoastaan tee arjestamme sujuvampaa, vaan myös parantavat työhyvinvointiamme.

Johanna Helmiö