Ovatko tietojärjestelmänne sähköisen tiedonsiirron valmiudet kunnossa?
Digitaaliset prosessit

Ovatko tietojärjestelmänne sähköisen tiedonsiirron valmiudet kunnossa?

TIEKEn Verkottaja-palvelussa julkaistu Järjestelmän EDI/OVT-valmiudet -tietopaketti on kattava opas organisaation sähköisen tiedonsiirron kehittämiseen.

Onko yrityksesi hankkimassa uutta järjestelmää, jolla on tarkoitus myös hoitaa sähköistä tiedonsiirtoa partnereiden kanssa? Tai oletteko kehittämässä olemassa olevia järjestelmiä niin, että tällainen tiedonsiirto voidaan ottaa käyttöön? Tiedättekö mitä ominaisuuksia järjestelmä tarvitsee, jotta yritys voi harjoittaa sähköistä tiedonsiirtoa virheettömästi ja yhteistyökumppaneiden kanssa yhteentoimivasti?

Järjestelmän EDI/OVT-valmiudet esittelee tarvittavia järjestelmäominaisuuksia, joita kitkaton sähköinen tiedonsiirto partnereiden kanssa edellyttää. Dokumentti sopii EDI/OVT-käytön eri vaiheisiin. Tietopaketti hyödyttää yritystä, joka on vasta suunnittelemassa sähköisen tiedonsiirron käyttöönottoa ja sopivan järjestelmän hankintaa tai tietojärjestelmälaajennusta. Siitä hyötyy myös yritys, joka aikoo käyttää ulkopuolisen operaattorin tarjoamia palveluita sähköiseen tiedonsiirtoon. Jos organisaatiosi jo harjoittaa sähköistä tiedonsiirtoa, voit tarkistaa tietopaketista, mitä kaikkea sähköisen tiedonsiirron ”oikeaoppinen” toteuttaminen järjestelmältä vaatii. Näin varmistat, että kaikki vaatimukset on huomioitu ja mahdolliset sudenkuopat vältetty.

Dokumentti on julkaistu aiemmin nimellä Sovelluksen EDI/OVT-ominaisuudet. Nyt julkaistua dokumenttia on ajanmukaistettu. UN/EDIFACT-sanomien lisäksi uudessa tietopaketissa on huomioitu myös UBL/XML-muotoisten sanomien käyttö.

Järjestelmän EDI/OVT-valmiudet on ladattavissa TIEKEn Verkottaja-palvelusta.

Lisätietoja

Heikki Laaksamo
heikki.laaksamo[at]tieke.fi
040 835 0032

Lue seuraavaksi