eEemeli-kilpailu etsii Suomen parasta digitaalista oppimisratkaisua
Uutta osaamista

eEemeli-kilpailu etsii Suomen parasta digitaalista oppimisratkaisua

eEemeli-kilpailun tavoitteena on nostaa esiin erinomaisia oppimisratkaisuja sekä kannustaa toimijoita kehittämään uusia ja innovatiivisia digitaalisia toimintamalleja.

Suomen eOppimiskeskus ry yhteistyökumppaneineen kutsuu alan toimijat tavoittelemaan Suomen parhaan digitaalisen oppimisratkaisun eEemeli-palkintoa. Vuonna 2021 vietetään eEemeli-kilpailun 20-vuotisjuhlaa.

Juhlavuoden kilpailussa on kolme sarjaa:

  1. Oppimisen ekosysteemi -sarjassa etsitään toimintamallia, jossa oppilaitokset, opettajat, opiskelijat, sisällöntuottajat, ohjelmistotalot ja muut tahot toimivat yhdessä parantaakseen oppimisen laatua ja tuloksia.
  2. Tuotesarja: Etä- ja hybridimallit opetuksessa -sarjassa etsitään laadukkaita toteutuksia etä- ja hybridiopetukseen sekä -koulutukseen.
  3. Merkittävä oppimisen teko -sarjalla nostetaan esiin merkittäviä tekoja oppimisen saralla. Oppimisen ala joutui viime vuonna ennennäkemättömään mullistukseen, ja opetuksen ammattilaiset venyivät uskomattomiin suorituksiin. Tällä kaikille avoimella sarjalla eEemeli haluaa nostaa hattua opetuksen ammattilaisille ja jakaa tietoa hyvistä ratkaisuista muillekin!

Mukaan eEemeliin 5.2.2021 mennessä

Kilpailuun voivat osallistua Suomessa toimivat yritykset sekä organisaatiot ml. yhdistykset ja oppilaitokset, jotka ovat tuottaneet oppimisen palvelun, toimintatavan tai tuotteen. Itse tuote voi olla globaali sovellus.

Kilpailun pääpalkintona Oppimisen ekosysteemi -sarjassa sekä tuotesarjassa on rahapalkinto. Lisäksi tuotesarjan voittaja palkitaan eEemeli-kiertopalkinnolla. Kilpailun tuomaristona ja arviointiraatina toimii alan asiantuntijoita niin yritysten kuin julkisen sektorin pedagogiikan, koulutuksen sekä oppimisteknologian alueelta.

Kilpailun voittaja julkistetaan eEemeli-palkintogaalassa keväällä 2021.

eEemelin kumppanit ja arvointiraati

Kilpailun järjestää Suomen eOppimiskeskus ry. Yhteistyökumppaneina 2021 ovat mm. Dustin, Hämeen ammattikorkeakoulu, Omnia sekä Teknologiateollisuus.

eEemeli 2021 -kilpailun arviointiraadin puheenjohtajana toimii TIEKEn toiminnanjohtaja Hanna Niemi-Hugaerts. Kilpailun tuomaristona ja arviointiraatina toimii alan asiantuntijoita niin yritysten kuin julkisen sektorin pedagogiikan, koulutuksen sekä oppimisteknologian alueelta.

eEemeli-kilpailun 2021 kumppaneiden logot: Dustin, HAMK, ITK-päivät, Omnia, Tekonologiateollisuus ja TIEKE sekä järjestänä Suomen eOppimiskeskus

Artikkeliin päivitetty tieto 1.2.2021: eEemeli-kilpailun ilmoittautumisvaihe on saanut jatkoaikaa 5.2.2021 asti.

Lue seuraavaksi

Digikyvykkyys
Havaintoja sisälogistiikan pk-yritysten digitalisaatiosta
Digikyvykkyys

Havaintoja sisälogistiikan pk-yritysten digitalisaatiosta

Sisälogistiikan digitalisoituessa tarvitaan pikaista osaamisen kehittämistä henkilöstölle, esihenkilöille ja johdolle. Digikyvykkyyden edistämisessä on tärkeä ensin selvittää nykyinen digiosaamisen taso. LogDigiS-hankkeessa yritysten digitaalisen osaamisen vahvuuksia ja kehittämiskohteita tunnistettiin digimaturiteettitestauksen ja yrityshaastatteluiden avulla. Tulosten perusteella sisälogistiikan parissa toimivien pk-yritysten suurimpia kehittämiskohteita digitalisaation saralla ovat toiminnanohjaus- ja varastonhallintajärjestelmien käytön osaaminen ja hyödyntäminen sekä sisäinen viestintä.

Jari Salo
Digikyvykkyys
Digitaidot ovat keskeinen kyvykkyys meille kaikille
Digikyvykkyys

Digitaidot ovat keskeinen kyvykkyys meille kaikille

Digitaitojen hallinta ja uusien taitojen oppiminen on keskeistä niin opinnoissa, työelämässä kuin vapaa-ajalla. Perustaitojen hallinta mahdollistaa osaamisen soveltamisen ja helpottaa myös uusien taitojen oppimista. Valtakunnallisen Digitaitomerkistön avulla todennetaan keskeiset digiperustaidot ja edetään portaittain aina mm. uusien teknologioiden tuomien mahdollisuuksien tunnistamiseen ja ongelmanratkaisutaitojen kehittymiseen. Digitaitomerkistön osaamismerkkejä onkin myönnetty yli 56.000 kappaletta!

Merja Sjöblom
Digitaalinen taloushallinto
Verkkolaskun tiekartta vuoteen 2030
Digitaalinen taloushallinto

Verkkolaskun tiekartta vuoteen 2030

Suomi tavoittelee täyttä siirtymää EU:n standardin mukaisiin verkkolaskuihin (ns. Eurooppa-normin laskuihin) vuoteen 2030 mennessä. Verkkolaskufoorumi on julkaissut tiekartan, joka linjaa keskeiset tavoitteet ja toimenpiteet siirtymän tukemiseksi. Tiekartta tarjoaa joustavan pohjan kehitystyölle, sillä tavoitteita ja toimenpiteitä voidaan mukauttaa digitaalisten palveluiden kehittyessä.

Timo Simell