Tehdään tulevaisuudenkestävää digitalisaatiota: lokakuun Mindtrek-tapahtuma auttaa vauhtiin
Datatalous

Tehdään tulevaisuudenkestävää digitalisaatiota: lokakuun Mindtrek-tapahtuma auttaa vauhtiin

Kansainvälinen teknologiakonferenssi Mindtrek saapuu taas Tampereelle 3.10.2023. TIEKE on yhteistyökumppanina tapahtuman kestävää, tulevaisuussuuntautunutta teknologiakehitystä käsittelevässä Sustainable and Future-proof Tech -ohjelmapolussa. Mitä organisaatioilta odotetaan digi- ja datavastuullisuuden osalta? Miten tunnistaa uudet liiketoimintamahdollisuudet? Näkökulmia teemaan avaamassa mm. Tuuli Ojala (LVM), Janne Kalliola (Exove) ja Joonas Mikkilä (Teknologiateollisuus). Lue lisää ja ilmoittaudu.

Vuosittain Tampereella COSS ry:n järjestämä tapahtuma tarjoaa poikkileikkauksen tulevaisuuden teknologiaan ja sen yhteiskunnallisiin vaikutuksiin. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan uusiin ideoihin ja ammattilaisiin digitaalisen kehityksen saralla. Mindtrek jakaantuu kahteen ohjelmakokonaisuuteen, josta voit valita mielesi mukaan kiinnostavia esityksiä. TIEKEn ohjelmaosuuden rinnalla tarjolla on avoimen lähdekoodin liiketoiminnan tulevaisuutta käsittelevä ohjelmapolku.

Kestävää, vastuullista, eettistä sekä tietoturvallista?

Sustainable and Future-proof Tech -ohjelmakokonaisuuden Mindtrek toteuttaa yhteistyössä TIEKEn kanssa. Ohjelmassa pureudutaan kolmeen eri näkökulmaan: ilmasto- ja ympäristömielessä kestävään Green ICT:hen, teknologiakentän regulaatioon sekä datavastuullisuuteen. Ohjelma herättää pohtimaan alan uusia mahdollisuuksia ja muutospaineita näistä näkökulmista ja innostaa toimimaan omassa organisaatiossa tulevaisuuslähtöisesti. Päivän aikana kuullaan myös organisaatioiden käyttöön kehitetyistä käytännönläheisistä työkaluista ja koulutuksista.

”TIEKE käsittää digitaalisen vastuullisuuden laajasti. Aihepiiri kattaa niin digitalisaation ilmasto- ja ympäristövaikutukset, yksilön dataoikeudet, regulaation vaikutukset kuin datan keräämisen ja hyödyntämisen eettiset kysymykset”, muistuttaa TIEKEn toiminnanjohtaja Hanna Niemi-Hugaerts. ”Toivomme ohjelmaosion kannustavan erilaisten organisaatioiden digitalisaatio- ja teknologiaratkaisuja kehittäviä ja hankkivia ammattilaisia näkemään vastuullisuustyön konkreettiset vaikutukset, niin omalle liiketoiminnalle kuin yhteiskunnallisesti laajemminkin. ”

Ohjelmaosion puheenvuorot

Future-proof digitalization is on full speed – are you on board?
Hanna Niemi-Hugaerts, TIEKE

Climate and Environmental Strategy for the Finnish ICT Sector – Where are we now?
Tuuli Ojala, Liikenne- ja viestintäministeriö

How to (Help to) Save Our Planet with Green Coding
Janne Kalliola, Exove

Green ICT Tools for Sustainable Digitalization
Antti Sipilä, Project Manager, Green ICT, TIEKE

Datatalouden ja tekoälyn regulaatio – missä mennään?
Joonas Mikkilä, Teknologiateollisuus

Keskustelu: Digi- ja dataregulaation vaikutukset yrityskentässä*
Arttu Ruukki, Fondia Oyj
Emeline Banzuzi, 1001 Lakes Oy

Täytä velvollisuudet ja hyödynnä mahdollisuudet – käytännön työkaluja regulaation ymmärtämiseen ja soveltamiseen
Hanna Vuohelainen, TIEKE

Towards data responsibility – how to put ideals into action
Mikko Eloholma, TIEKE

How organisations are advancing with data and AI ethics
Arja Mehtälä, Elisa

Data balance sheets laying foundations for sustainable and ethical use of data
Mikko Merisaari, Functos Oy

Loppusanat: Hanna Niemi-Hugaerts, TIEKE)

Avoimuudesta tuottoa

The Future of Open Source Business -ohjelmakokonaisuus esittelee avoimen lähdekoodin innovatiivisia ratkaisuja ja niiden soveltamista liiketoimintaan. Aiheina ovat esimerkiksi open source -liiketoimintastrategiat ja arvonluonti.

Esimerkkejä päivän puheenvuoroista

What the AI revolution means for Open Source, Open Tech and Open Societies
Frank Karlitschek, Nextcloud

Empowering Employment: The Swedish Public Employment Service’s digital transformation through open data and open source
Maria Dalhage, Swedish Public Employment Service

Sustainable Open Source; Balancing Business and Community
Tomas Gustavsson, Keyfactor

Tervetuloa Mindtrekkiin!

Lue seuraavaksi

Digikyvykkyys
Uusi verkkosivusto auttaa ymmärtämään tietosuojaa harrastuksissa
Digikyvykkyys

Uusi verkkosivusto auttaa ymmärtämään tietosuojaa harrastuksissa

Harrastustoiminnan tietosuojaan liittyvä ohjeistava materiaalipaketti on julkaistu tällä viikolla osoitteessa tietosuojaharrastuksissa.fi. Sivuston materiaaleja on kehitetty syksystä 2022 alkaen tietosuojavaltuutetun toimiston ja TIEKEn yhteisessä GDPR4CHLDRN-hankkeessa. Harrastustoimintaa järjestävät yhdistykset, harrastavat lapset ja nuoret, nuorten vanhemmat ja hankkeen ohjausryhmä ovat osallistuneet hankkeeseen antamalla arvokasta palautetta tuotettuihin materiaaleihin läpi koko kehitysprosessin ajan.

Mikko Eloholma
Digikyvykkyys
Monimuotoisuuden johtaminen vaatii tietoisuutta ja sitoutumista   
Digikyvykkyys

Monimuotoisuuden johtaminen vaatii tietoisuutta ja sitoutumista   

Johtajien monimuotoisuusosaaminen on avainasemassa inklusiivisten työyhteisöjen rakentamisessa. Muutoksen toteuttaminen vaatii monimuotoisuuden edistämistä tukevien koulutusten kehittämistä. Ilman johdon sitoutumista monimuotoisuuden tuomat edut jäävät saavuttamatta.

Viestintätoimisto Aivela
Digikyvykkyys
Monimuotoisuus edistää innovaatioita ja kilpailukykyä  
Digikyvykkyys

Monimuotoisuus edistää innovaatioita ja kilpailukykyä  

Monimuotoisuus on noussut keskeiseksi teemaksi työelämässä, ja ICT-ala voi toimia suunnannäyttäjänä muiden toimialojen monimuotoisuustyölle. Netlightin Talent Manager Julius Hurrin ja FIBS ry:n Yritysvastuuasiantuntija Greta Anderssonin mukaan monimuotoisuus edistää innovointia ja parantaa päätöksentekoa. Menestyäkseen monimuotoisuustyössä yritysten on sitouduttava pitkäjänteiseen prosessiin, jossa johdon tuki ja konkreettiset toimet ovat avainasemassa.

Viestintätoimisto Aivela