Syyskokous valitsi TIEKElle hallituksen
Elämää tietoyhteiskunnassa

Kuva: Pixhill

Syyskokous valitsi TIEKElle hallituksen

TIEKEn uusi hallitus valittiin syyskokouksessa. Puheenjohtajana jatkaa toiselle kaudelle valittu Ilkka Lakaniemi. Vuosi 2019 tulee TIEKEssä olemaan verkostotoiminnan kehittämisen aikaa.

Hallituksen puheenjohtajana jatkava Ilkka Lakaniemi on yksi maamme johtavia asiantuntijoita, kun puhutaan digitalisaation vaikutuksista taloudelliseen ja yhteiskunnalliseen kehitykseen. Hän toimii myös useissa kansainvälisissä tehtävissä uuden teknologian ja uusien liiketoimintojen asiantuntijana. Tällä hetkellä hän vaikuttaa työpanoksellaan Combientissä, Kauppakamarissa ja Aalto-yliopistossa.

Hallituksessa jatkavat Tuija Aalto Ylestä, Anne Karjalainen JHL ry:stä, Ville Meloni Forum Virium Helsingistä, Johannes Mikkonen Demoksesta, Vikki Noreila Executivejesteristä, Virpi Einola-Pekkinen Valtiovarainministeriöstä ja Mikko Pulkkinen Microsoftilta. Uutena hallituksen jäsenenä aloittaa Marianna Saarinen CGI:stä.

Hallituksen jäsenet edustavat monipuolisesti TIEKEn toimintakenttää ja ovat laaja-alaisesti verkostoituneita, mikä tukee TIEKEn toiminnan uudistumista ja vaikuttavuutta.

TIEKE on vahvasti mukana digitalisaatiota edistävissä toimissa vaikuttajana, verkottajana ja vauhdittajana. Keskitymme edelleen digitaalisen osaamisen ja digitaalisten toimintaprosessien edistämiseen tavoitteenamme osaava ja yhteen toimiva yhteiskunta.

Vuonna 2019 panostamme erityisesti verkostoajatteluun ja sen uusiin ilmiöihin. Pyrimme löytämään dynaamisen toimintamallin omaan verkostotoimintaan.  Tekoäly ja siihen liittyvät aiheet kuten etiikka ja datatalous ovat olleet esillä tekemisissämme, ja tälle työlle on luvassa jatkoa myös vuonna 2019.

Uusi työ, joustavat kehittämismallit ja jatkuva osaamisen kehittäminen haastavat alan toimijoita, niin myös meitä. Tuleva vuosi näyttäisi sisältävän uudistumista ja paljon kehitystyötä yhteiskunnan murroskohtiin.

Kirjoittaja

Lue seuraavaksi

Digikyvykkyys
Onnistunut tekoälyn käyttöönotto tehdään liiketoiminnan tarpeet ja työhyvinvointi edellä
Digikyvykkyys

Onnistunut tekoälyn käyttöönotto tehdään liiketoiminnan tarpeet ja työhyvinvointi edellä

Tekoälyn käyttöön kohdistuu suuria odotuksia. Useat organisaatiot ovat jo kokeilleet soveltaa generatiivista tekoälyä, mutta laajempi käyttöönotto ja liiketoimintaa merkittävästi uudistavat ratkaisut antavat vielä odottaa itseään. Jatkossa tarvitaan tuottavuustavoitteiden rinnalle kokonaisvaltaista näkökulmaa, jossa tekoälyn käyttöönottoa tuetaan ihmislähtöisesti ja työhyvinvointi huomioiden.

Viestintätoimisto Aivela
Digikyvykkyys
Logistiikka-alan LOBRA-hanke tukee pk-yritysten digitaalisia innovaatioita
Digikyvykkyys

Logistiikka-alan LOBRA-hanke tukee pk-yritysten digitaalisia innovaatioita

LOBRA-hanke on perustettu vahvistamaan logistiikka-alan digitalisaation kehittämistä. Ala on monimuotoinen ja yhteiskunnallisesti merkittävä, jolla on tavaroiden kuljetus- ja varastointitehtävien lisäksi materiaali-, raha- ja tietovirtojen hallinnan tehtäviä. Sen vaikutukset ulottuvat työllistämisestä tuottavuuden tehostamiseen, digitalisaation kehittämiseen sekä automatisaation etujen esilletuomiseen.

Nina From
Digikyvykkyys
Tekoälyn hyödyntäminen työssäni kasvuvalmentajana
Digikyvykkyys

Tekoälyn hyödyntäminen työssäni kasvuvalmentajana

Työssäni kasvuvalmentajana kohtaan jatkuvasti yrittäjiä, jotka ovat eri vaiheissa yrittäjäpolkuaan. Tekoälystä on tullut viimeisen vuoden aikana tärkeä osa myös minun työtäni, ja tässä kirjoituksessa jaankin esimerkin siitä, miten olen hyödyntänyt tekoälyä neuvontatyössäni. Kyseisessä tapauksessa tekoäly auttoi asiakasta liiketoiminnan kehittämisessä konkreettisesti ja matalalla aloituskynnyksellä.

John Holmberg