Syyskokous valitsi TIEKEn hallituksen tulevalle kaudelle
Uutta osaamista

Syyskokous valitsi TIEKEn hallituksen tulevalle kaudelle

Syksyn yhdistyskokous valitsi uuden hallituksen. Puheenjohtajana jatkaa Ilkka Lakaniemi. Vuonna 2021 vahvistetaan TIEKEn kansainvälistä ja alueellista vaikuttavuutta sekä juhlitaan 40-vuotista työtä tietoyhteiskuntakehityksen ytimessä vahvasti tulevaisuuteen katsoen.

Aalto-yliopistossa ja Combientissa vaikuttavan puheenjohtaja Ilkka Lakaniemen lisäksi hallituksessa jatkavat Mika Honkanen Digi- ja väestötietovirastosta, Jan Juslén Väylävirastosta, Johannes Mikkonen Demos Helsingistä, Marianna Saarinen CGI:stä, Minna Vakkilainen Keskolta ja Mervi Ylitalo Työväen Sivistysliitto TSL:stä.

Uusina hallituksen jäseninä aloittavat Juhani Heikka Oulun kaupungilta, Heidi Kock Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta sekä Joonas Mikkilä Suomen Yrittäjistä.

”Maailma digitalisoituu kovaa vauhtia ja Suomella on tuhannen taalan paikka hyödyntää digitalisaation mahdollisuudet sekä toimia edelläkävijänä usealla alueella. Sitä varten meidän on varmistettava riittävä digitaitojen osaaminen kaikille sekä panostettava mm. tekoälyn hyödyntämiseen uusien toimintamallien kehittämisessä. Saan työssäni Haaga-Helia amk:ssa olla mukana kehittämässä näitä alueita tutkimuksen ja koulutuksen avulla, ja nyt olen innoissani siitä, että minulla on mahdollisuus TIEKEn hallituksessa olla mukana tekemässä entistä kilpailukykyisempää kestävää ja ihmisläheistä Suomea.”

Heidi Kock, Lab Manager, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

”Tietoyhteiskunta-asiat ovat intohimoni, joten odotan innolla TIEKEn hallitustyötä. Haluan tuoda yhdistykseen ymmärrystä erityisesti pk-yritysten ja yrittäjien digitalisaation tilanteesta ja tarpeista. Tätä kautta toivon myös voivani tarjota näkemystä keskuksen toiminnan ja palvelujen kehittämiseen.”   

Joonas Mikkilä, digi- ja koulutusasioiden päällikkö, Suomen Yrittäjät

”Näen itseni verkottajana ja uskon, että pystyn sitä kautta tukemaan TIEKEn strategiatyötä. Strategiakartan teemat ovat minulle tuttuja ja lähellä sydäntä. Teen vastaavien teemojen kanssa työtä Oulussa Smart City ohjelman kautta laajassa yhteistyössä tutkimuslaitosten ja yritysten kanssa. Toisaalta uudet teknologiat kiehtovat mutta useassa tutussakin teknologiassa on vielä paljon hyödyntämätöntä potentiaalia.

Ihmisläheisyys, helppokäyttöisyys ja osaaminen ovat tärkeitä. Mielelläni annan panokseni myös vaikuttamiseen, jotta asiat edistyvät oikeaan suuntaan. Näen tämän hallitustyön mahdollisuutena oppia ja verkostoitua sekä ennen kaikkea mahdollisuutena edistää tärkeitä asioita ja osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun.”

Juhani Heikka, kehityspäällikkö, ICT elinvoima & TKI toiminta, Oulun kaupunki

Tietoyhteiskuntaa yhdessä hallituksen kanssa rakentaen

TIEKEn tehtävänä on herättää keskustelua, rakentaa yhteistä näkemystä tietoyhteiskuntakehityksen suunnasta sekä viedä arvojaan vastaavaa teknologiakehitystä eteenpäin muun muassa kehityshankkeiden kautta.

Tätä tärkeää työtä on hyvä viedä eteenpäin yhdessä laajalti verkostoituneen hallituksen kanssa, joka edustaa monipuolisesti TIEKEn toimintakenttää, kiittelee toiminnanjohtaja Hanna Niemi-Hugaerts kohdistaen katseen tulevaisuuteen ja pian koittavaan yhdistyksen 40-vuotisjuhlavuoteen.

Lue seuraavaksi

Digikyvykkyys
Havaintoja sisälogistiikan pk-yritysten digitalisaatiosta
Digikyvykkyys

Havaintoja sisälogistiikan pk-yritysten digitalisaatiosta

Sisälogistiikan digitalisoituessa tarvitaan pikaista osaamisen kehittämistä henkilöstölle, esihenkilöille ja johdolle. Digikyvykkyyden edistämisessä on tärkeä ensin selvittää nykyinen digiosaamisen taso. LogDigiS-hankkeessa yritysten digitaalisen osaamisen vahvuuksia ja kehittämiskohteita tunnistettiin digimaturiteettitestauksen ja yrityshaastatteluiden avulla. Tulosten perusteella sisälogistiikan parissa toimivien pk-yritysten suurimpia kehittämiskohteita digitalisaation saralla ovat toiminnanohjaus- ja varastonhallintajärjestelmien käytön osaaminen ja hyödyntäminen sekä sisäinen viestintä.

Jari Salo
Digikyvykkyys
Digitaidot ovat keskeinen kyvykkyys meille kaikille
Digikyvykkyys

Digitaidot ovat keskeinen kyvykkyys meille kaikille

Digitaitojen hallinta ja uusien taitojen oppiminen on keskeistä niin opinnoissa, työelämässä kuin vapaa-ajalla. Perustaitojen hallinta mahdollistaa osaamisen soveltamisen ja helpottaa myös uusien taitojen oppimista. Valtakunnallisen Digitaitomerkistön avulla todennetaan keskeiset digiperustaidot ja edetään portaittain aina mm. uusien teknologioiden tuomien mahdollisuuksien tunnistamiseen ja ongelmanratkaisutaitojen kehittymiseen. Digitaitomerkistön osaamismerkkejä onkin myönnetty yli 56.000 kappaletta!

Merja Sjöblom
Digitaalinen taloushallinto
Verkkolaskun tiekartta vuoteen 2030
Digitaalinen taloushallinto

Verkkolaskun tiekartta vuoteen 2030

Suomi tavoittelee täyttä siirtymää EU:n standardin mukaisiin verkkolaskuihin (ns. Eurooppa-normin laskuihin) vuoteen 2030 mennessä. Verkkolaskufoorumi on julkaissut tiekartan, joka linjaa keskeiset tavoitteet ja toimenpiteet siirtymän tukemiseksi. Tiekartta tarjoaa joustavan pohjan kehitystyölle, sillä tavoitteita ja toimenpiteitä voidaan mukauttaa digitaalisten palveluiden kehittyessä.

Timo Simell