Avainsana: yhdistykset

Digikyvykkyys
3 + 1 näkökulmaa lasten ja nuorten tietosuojaan harrastustoiminnassa
Digikyvykkyys

3 + 1 näkökulmaa lasten ja nuorten tietosuojaan harrastustoiminnassa

GDPR4CHLDRN-hankkeessa olemme tähän mennessä pureutuneet lasten ja nuorten tietosuojakysymyksiin useammasta näkökulmasta. Puolivälikatsaukseen kokosimme ohjeita ja vinkkejä harrastustoiminnan järjestäjille, vanhemmille sekä kaikille, jotka kaipaavat perustietoa henkilötietojen keräämisestä ja seuraamisesta verkossa.

Hanna Vuohelainen
Hanna Vuohelainen
Digikyvykkyys
Vaihtoehtoa ei ole: pienenkin toimijan on pidettävä tietonsa suojassa
Digikyvykkyys

Vaihtoehtoa ei ole: pienenkin toimijan on pidettävä tietonsa suojassa

Digiosaavat yritykset ja yhteisöt -hankkeen webinaarit ovat kustannustehokas tapa hankkia perustiedot tietoturvasta ja -suojasta, joita kaikki vastuullisesti toimivat organisaatiot tarvitsevat.

Hanna Vuohelainen
Hanna Vuohelainen
Vastuullisuus
Tietosuoja on tärkeä osa yhdistyksen hallintoa
Vastuullisuus

Tietosuoja on tärkeä osa yhdistyksen hallintoa

Lasten henkilötietoja pitää lain mukaan käsitellä erityisen huolellisesti. Kun urheiluseura tai yhdistys on omaksunut tietosuojasta huolehtimisen osaksi omaa toimintaansa, on vanhempien kysymyksiin jälkikasvunsa henkilötietojen käsittelystä helpompaa vastata.

Petja Partanen
Digikyvykkyys
GDPR4CHLDRN-hanke edistää lasten ja nuorten tietosuojaa harrastustoiminnassa
Digikyvykkyys

GDPR4CHLDRN-hanke edistää lasten ja nuorten tietosuojaa harrastustoiminnassa

Tietosuojavaltuutetun toimiston ja TIEKEn uusi GDPR4CHLDRN-hanke tarjoaa tietoa henkilötietojen käsittelystä lasten harrastustoimintaa järjestäville yhdistyksille, lapsille ja nuorille sekä heidän vanhemmilleen.

Digikyvykkyys
Tietosuoja haltuun harrastustoiminnassa – GDPR4CHLDRN-hankkeen webinaarit käynnistyvät
Digikyvykkyys

Tietosuoja haltuun harrastustoiminnassa – GDPR4CHLDRN-hankkeen webinaarit käynnistyvät

GDPR4CHLDRN-hanke tarjoaa lapsille ja nuorille, heidän vanhemmilleen sekä harrastustoimintaa järjestäville seuroille ja yhdistyksille tietoa henkilötietojen käsittelystä ja tietosuojalainsäädännöstä. Ensimmäisessä webinaarissa kuullaan, mitä kaikkea tietosuojavaltuutetun toimiston ja TIEKEn yhteishankkeessa on luvassa.

Hanna Vuohelainen
Hanna Vuohelainen
Uutta osaamista
Digitaitoja aikuisille
Uutta osaamista

Digitaitoja aikuisille

Suomi on sijoittunut monilla mittareilla hyvin globaaleissa digivertailuissa, mutta suomalaisten digiosaamisessa on petrattavaa.

Kuvassa Jukka Nortio
Jukka Nortio
Uutta osaamista
Syyskokous valitsi TIEKEn hallituksen tulevalle kaudelle
Uutta osaamista

Syyskokous valitsi TIEKEn hallituksen tulevalle kaudelle

Syksyn yhdistyskokous valitsi uuden hallituksen. Puheenjohtajana jatkaa Ilkka Lakaniemi. Vuonna 2021 vahvistetaan TIEKEn kansainvälistä ja alueellista vaikuttavuutta sekä juhlitaan 40-vuotista työtä tietoyhteiskuntakehityksen ytimessä vahvasti tulevaisuuteen katsoen.

Uutta osaamista
InPromptun Osaamiskirja avuksi digiperustaitojen opiskeluun ja ohjaukseen
Uutta osaamista

InPromptun Osaamiskirja avuksi digiperustaitojen opiskeluun ja ohjaukseen

InPromptu-hankkeessa autamme yhdistysten ja järjestöjen toiminnassa mukana olevia perusdigitaidoissa. Osaamiskirja tarjoaa tukea itsenäiseen opiskeluun sekä digitaitojen ohjaukseen.

Mikko Eloholma
Järjestödigi-kartoitus

Järjestödigi-kartoitus

Järjestödigi-kartoitus selvittää suomalaisten järjestöjen ja yhdistysten tilaa digitalisaatioon, digiosaamiseen, viestintään ja sosiaalisen median käyttöön liittyen.

InPromptu – Tukea digiosaamiseen

InPromptu – Tukea digiosaamiseen

InPromptu-hanke edistää tieto- ja viestintäteknistä perusosaamista. Valmennuksia järjestetään valtakunnallisesti yhteistyössä työttömien yhdistysten kanssa.

Uutta osaamista
Millä tolalla on järjestöjen digiosaaminen?
Uutta osaamista

Millä tolalla on järjestöjen digiosaaminen?

Digitalisaatio on jalkautunut järjestöjen arkeen. Olemme hyvällä tiellä kohti digin tulemista osaksi järjestöjen toimintakulttuuria. Käsitykset digitalisaation vaikutuksista ja roolista sekä ylipäätään termin ymmärtäminen vaihtelevat kuitenkin paljon.

Piritta Seppälä