Sopimusten avainkohtia: Tavaramerkin käytön rajoittaminen
Elämää tietoyhteiskunnassa

Sopimusten avainkohtia: Tavaramerkin käytön rajoittaminen

Päämiehen kannattaa jälleenmyyntisopimuksessa varmistaa oman tavaramerkkinsä ja logonsa suojaus.

Päämiehen edun mukaista on rekisteröidä käyttämänsä tavaramerkit ja logot kattavasti kotimaassa ja ulkomailla. Tämän lisäksi kannattaa jälleenmyyntisopimuksiin laatia tavaramerkkejä koskeva lauseke, jossa jälleenmyyjä vahvistaa ymmärtävänsä, että kaikki tuotteen tavaramerkit ovat päämiehen yksinomaista omaisuutta.

Lisäksi on hyvä kirjata, että jälleenmyyjä saa sopimusyhteistyöllä tavaramerkkeihin ainoastaan myyntitoimintaansa liittyvän rajoitetun käyttöoikeuden sopimuskaudeksi. Mikäli jälleenmyyjälle annetaan oikeus käyttää myyntitoiminnassa joitakin omia tavaramerkkejään päämiehen tavaramerkkien rinnalla, on myös tästä käytännöstä syytä kirjoittaa selkeä lauseke sopimukseen.

 

Kirjoittaja

Lue seuraavaksi

Digikyvykkyys
Havaintoja sisälogistiikan pk-yritysten digitalisaatiosta
Digikyvykkyys

Havaintoja sisälogistiikan pk-yritysten digitalisaatiosta

Sisälogistiikan digitalisoituessa tarvitaan pikaista osaamisen kehittämistä henkilöstölle, esihenkilöille ja johdolle. Digikyvykkyyden edistämisessä on tärkeä ensin selvittää nykyinen digiosaamisen taso. LogDigiS-hankkeessa yritysten digitaalisen osaamisen vahvuuksia ja kehittämiskohteita tunnistettiin digimaturiteettitestauksen ja yrityshaastatteluiden avulla. Tulosten perusteella sisälogistiikan parissa toimivien pk-yritysten suurimpia kehittämiskohteita digitalisaation saralla ovat toiminnanohjaus- ja varastonhallintajärjestelmien käytön osaaminen ja hyödyntäminen sekä sisäinen viestintä.

Jari Salo
Digikyvykkyys
Digitaidot ovat keskeinen kyvykkyys meille kaikille
Digikyvykkyys

Digitaidot ovat keskeinen kyvykkyys meille kaikille

Digitaitojen hallinta ja uusien taitojen oppiminen on keskeistä niin opinnoissa, työelämässä kuin vapaa-ajalla. Perustaitojen hallinta mahdollistaa osaamisen soveltamisen ja helpottaa myös uusien taitojen oppimista. Valtakunnallisen Digitaitomerkistön avulla todennetaan keskeiset digiperustaidot ja edetään portaittain aina mm. uusien teknologioiden tuomien mahdollisuuksien tunnistamiseen ja ongelmanratkaisutaitojen kehittymiseen. Digitaitomerkistön osaamismerkkejä onkin myönnetty yli 56.000 kappaletta!

Merja Sjöblom
Digitaalinen taloushallinto
Verkkolaskun tiekartta vuoteen 2030
Digitaalinen taloushallinto

Verkkolaskun tiekartta vuoteen 2030

Suomi tavoittelee täyttä siirtymää EU:n standardin mukaisiin verkkolaskuihin (ns. Eurooppa-normin laskuihin) vuoteen 2030 mennessä. Verkkolaskufoorumi on julkaissut tiekartan, joka linjaa keskeiset tavoitteet ja toimenpiteet siirtymän tukemiseksi. Tiekartta tarjoaa joustavan pohjan kehitystyölle, sillä tavoitteita ja toimenpiteitä voidaan mukauttaa digitaalisten palveluiden kehittyessä.

Timo Simell