Tekoäly avaa uusia mahdollisuuksia tilitoimistoille – hyödynnä maksuton koulutus!
Digitaalinen taloushallinto

Tekoäly avaa uusia mahdollisuuksia tilitoimistoille – hyödynnä maksuton koulutus!

Tekoäly ei ole vain suuryritysten asia, vaan se tuo uusia mahdollisuuksia myös pienemmille tilitoimistoille. Kun tekoälyä osataan soveltaa oikeisiin kohteisiin, se säästää aikaa, tehostaa työskentelyä ja voi jopa avata täysin uusia palveluita asiakkaille. Mutta mistä kannattaa aloittaa? Miten tekoälyä voi hyödyntää käytännössä? Näihin kysymyksiin tarjoaa vastauksia TIEKEn maksuton koulutus tilitoimistoille.

Tekoäly ja tilitoimistot – nyt on oikea hetki tarttua tilaisuuteen

Tekoäly on tullut jäädäkseen, ja sen käyttö liiketoiminnassa yleistyy nopeasti. Tilitoimistojen kannattaa olla tässä kehityksessä mukana. Onneksi taloushallinto on jo valmiiksi digitalisoitunut ala – tietoa on paljon ja se on rakenteellisessa muodossa, mikä tekee tekoälyn hyödyntämisestä helpompaa kuin monilla muilla toimialoilla.

Vaikka monessa taloushallinnon ohjelmistossa ei vielä ole sisäänrakennettuja tekoälytoimintoja, tekoälytyökalut ovat siitä huolimatta helposti tilitoimistojen käytettävissä. ChatGPT, Copilot ja Google Gemini ovat esimerkkejä työkaluista, joita voidaan käyttää talousanalyysiin, raportointiin ja asiakasviestintään ilman erillisiä ohjelmistointegraatioita.

Mitä tekoäly voi tehdä tilitoimistoille?

Jos tekoälyä on käytetty vain hakukoneena, ollaan vasta pintaraapaisun tasolla. Tekoälytyökalut voivat tehdä paljon enemmän, kuin vain hakea tietoa. Tässä muutamia esimerkkejä:

  • Poikkeamien havaitseminen kirjanpidosta: tekoälyllä voidaan löytää esimerkiksi epäsäännöllisiä kirjauksia, suuria kertaluontoisia kuluja tai puuttuvia maksusuorituksia kirjanpidon pääkirjasta, päiväkirjasta tai tiliotteista.
  • Virheellisten tiliöintien tunnistaminen: kun tekoälylle kerrotaan mitä tiliöintisääntöjä pitäisi käyttää, se voi automaattisesti etsiä kirjauksia, jotka eivät noudata niitä.
  • Raportointien visualisointi: tekoäly voi luoda selkeitä kaavioita ja raportteja talousluvuista ilman, että niitä tarvitsee tehdä käsin Excelissä.
  • Asiakaspalvelun ja viestinnän tehostaminen: tekoäly voi auttaa vastaamaan asiakkaiden yleisiin kysymyksiin, muotoilemaan sähköposteja ja jopa ehdottamaan talousraporttien tiivistelmiä.

Tekoälyn hyödyntämiseen ei tarvita koodausosaamista

Hyvä uutinen on se, että tekoälyn käyttö ei vaadi teknistä asiantuntemusta. Riittää, että ymmärtää tekoälyn toimintaperiaatteet, sen mahdollisuudet ja rajoitukset sekä sen, miten sitä voi hyödyntää tilitoimiston arjessa.

Maksuttomat koulutukset tilitoimistoille – ilmoittaudu mukaan!

TIEKE järjestää seuraavan kahden vuoden aikana kuusi maksutonta tekoälykoulutusta, jotka ovat suunnattu erityisesti pienille ja keskisuurille tilitoimistoille. Koulutus kestää kerrallaan noin neljä viikkoa ja sisältää itseopiskelua, työpajoja, keskustelevia verkkoklinikoita sekä tekoälykokeiluja. 

Koulutuksessa käsitellään muun muassa:

  • Tekoälyn perusteita – mitä se voi tehdä ja mitä se ei voi tehdä?
  • Käytännön harjoitusta tekoälyn hyödyntämisestä tilitoimiston työssä
  • Tukea ja ideoita uusien palveluiden kehittämiseksi

Koulutukset ovat maksuttomia, joten tämä on loistava mahdollisuus tilitoimistoille ottaa tekoäly haltuun ilman kuluja. Ilmoittautuminen kevään 2025 koulutukseen Helsingissä ja syksyn 2025 koulutuksiin sekä Tampereella että etätoteutuksena on jo käynnissä!

Myöhemmät koulutukset toteutetaan pääosin läsnäkoulutuksina eri puolilla Suomea. Paikkakunnat tulevat täsmentymään myöhemmin. Koulutusten ajankohtaista tilannetta voi seurata hankkeen koulutusinfosivulta.

Lue seuraavaksi

Datatalous
Datasäädös ja digitaaliset tuotepassit avaavat uusia mahdollisuuksia suomalaisyrityksille
Datatalous

Datasäädös ja digitaaliset tuotepassit avaavat uusia mahdollisuuksia suomalaisyrityksille

EU:n datasäädös ja digitaaliset tuotepassit mullistavat elektroniikka-alan toimintaympäristön lähivuosina. Suomalaisten yritysten on laitettava data-asiansa kuntoon pysyäkseen mukana toimitusketjuissa. Uudistukset avaavat merkittäviä mahdollisuuksia niin datatalouden kuin kiertotaloudenkin kehitykselle.

Viestintätoimisto Aivela
Digikyvykkyys
TIEKE mukana SuomiAreenassa: Mitä tapahtuu, kun yhä suurempi osa päätöksenteosta siirtyy algoritmeille?
Digikyvykkyys

TIEKE mukana SuomiAreenassa: Mitä tapahtuu, kun yhä suurempi osa päätöksenteosta siirtyy algoritmeille?

Tekoäly mullistaa työelämän – mutta miten käy, kun algoritmit hyppäävät pomon paikalle? Miten algoritminen johtaminen vaikuttaa kokemukseen luottamuksesta, oikeudenmukaisuudesta ja työn mielekkyydestä? Tule kuulemaan ajankohtaista paneelikeskusteluamme Porin SuomiAreenaan pe 27.6. klo 10.00–10.45.

Vastuullisuus
Kestävyys on enemmän kuin vain yrityksen arvot 
Vastuullisuus

Kestävyys on enemmän kuin vain yrityksen arvot 

Kestävyysteema on näkynyt jo vuosia suomalaisten yritysten verkkosivuilla sekä ulkoisessa ja sisäisessä viestinnässä. Euroopan unionin vuonna 2024 voimaan astunut kestävyysraportointidirektiivi CSRD vaatii yrityksiltä yrityksen toimintojen läpinäkyvää raportointia. Isojen suomalaisten yritysten verkkosivuilta löytyykin nykyisellään satojen sivujen mittaiset kestävyysraportit, joissa käsitellään yritysten arvoja ja aktiviteetteja valittujen kestävyysteemojen suhteen. 

Laura Partanen, LUT ja Jari Porras, LUT