Tekoälyn hyödyntämistä oppii vain harjoittelemalla
Generatiivisen tekoälyn suurin vahvuus on käytön demokratisointi – nyt jokaisella on mahdollisuus hyödyntää tekoälyä, ei vain teknisillä osaajilla. Tekoälyn soveltaminen onkin avannut ovet uusille innovaatioille ja mahdollisuuksille kaikille työntekijöille roolista riippumatta.
Jotta innostus tekoälyn hyödyntämiseen ja sen käytön opetteluun aidosti syttyisi, on tärkeää keskittyä tekoälyn potentiaaliin arkisissa tilanteissa. Lisäksi on olennaista luoda oppimisympäristö, jossa osallistujat voivat kokeilla ja soveltaa oppimaansa turvallisesti ja tuetusti. Tärkeää on myös rohkaista kokemusten jakamiseen.
TIEKEn T-opistoille ja Kiljavan opistolle toteuttamat tekoälykoulutukset räätälöitiin osallistujien toiveiden mukaisesti niin, että osallistujat pääsivät aidosti peilaamaan tekoälyn käyttöä oman työnsä kannalta. Koulutuksissa keskityttiinkin esimerkiksi tekoälyn hyödyntämiseen opetustilanteessa, hallinnossa ja muutostilanteissa. Myös tekoälyn vaikutukset henkiseen hyvinvointiin olivat koulutuksissa keskiössä. Palautteiden mukaan koulutukset antoivat kokonaisnäkemystä aiheeseen ja olivat hyvä koonti tekoälyyn liittyvistä eri näkökulmista.
”Tekoälysovelluksia ja käyttömahdollisuuksia on paljon, jolloin on vaikea tietää, mistä lähteä liikkeelle. Organisaation työntekijät ovat saaneet koulutuksissa tilannepäivityksen tekoälyn tilanteesta ja esimerkkejä sekä suosituksia käytöstä. Näin on helpompi lähteä liikkeelle hyödyntämään tekoälyä itsenäisesti ja myös ymmärtää, mistä asioista tulisi sopia organisaation sisäisissä tekoälyn käyttölinjauksissa”, kertoo koulutusten vetäjä Jussi-Pekka Parkkari TIEKEstä.
Koulutuksissa pyritään ennakoimaan myös tulevaisuuden tarpeita. Tulevaisuudessa tekoäly tulee yleistymään eri sovelluksiin integroituna osana, jolloin etenkin tekoälylukutaidon kehittäminen on tärkeää.
Räätälöityä koulutusta toiveidenne mukaan
Nyt voit tilata TIEKEltä juuri teidän organisaatiollenne räätälöidyn tekoälykoulutuksen! TIEKEn tekoälykoulutukset tarjoavat välineitä ja tietoa, joiden avulla voit hyödyntää tekoälyn tarjoamia mahdollisuuksia työssäsi.
Koulutuksiin varataan aina hyvin aikaa keskustelulle ja kysymyksille, ja niissä harjoitellaan tekoälyn hyödyntämistä myös käytännössä. Koulutuksen pituus voidaan räätälöidä esimerkiksi muutaman tunnin setistä koko päivän toteutukseen tai useamman päivän koulutukseen. Sekä lähi- että etäkoulutukset ovat mahdollisia.
Tekoälyn vastuullinen hyödyntäminen tarkastelussa myös datavastuullisuuden valmennuksessa
Datavastuullisuus on vastuullisuustyön muoto, jolla pyritään tunnistamaan ja arvioimaan datan keräämisen ja hyödyntämisen vaikutuksia yksilöille, organisaatiolle ja yhteiskunnalle. Organisaatioiden tulee voida varmistaa, että datan ja tekoälyn käyttö on läpinäkyvää, luottamusta rakentavaa ja lisäarvoa tuottavaa sekä osallisille että asiakkaille.
TIEKEn datavastuullisuuden valmennus on suunnattu kaikille, jotka työskentelevät datan, vastuullisuuden tai tietohallinnon parissa ja haluavat kehittää datavastuullisuutta omassa organisaatiossaan. Olet tervetullut mukaan myös yleisen kiinnostuksen pohjalta, vaikka datavastuullisuus ei olisikaan organisaatiossasi ajankohtainen kehityskohde.
Valmennuksen seuraava toteutus alkaa 15.1.2025. Vielä ehdit ilmoittautua mukaan!
Pitkä kokemus kouluttamisesta
Autamme tavallisia suomalaisia, yrityksiä, järjestöjä, oppilaitoksia, tutkimuslaitoksia ja julkishallintoa hyödyntämään digitalisaation, datan ja teknologian mahdollisuuksia. Osana hankkeitamme koulutamme säännöllisesti hyvin eri toimialoilla toimivia organisaatioita tietoyhteiskunnan ajankohtaisista digiteemoista. Portfolioomme kuuluu myös pidempiä valmennuksia, joita olemme vuosien varrella toteuttaneet useasti. Kouluttajillamme onkin vahva kokemus suomalaisten organisaatioiden osaamisen kehittämisestä.
Ota yhteyttä
Kiinnostuitko? Ota rohkeasti yhteyttä TIEKEn dataosaaja Jussi-Pekka Parkkariin, niin keskustellaan juuri teidän toiveisiinne sopivasta ratkaisusta! Jussi-Pekan tavoitat puhelimitse +358 44 749 4010 ja sähköpostitse jussi-pekka.parkkari@tieke.fi.