Ehdota digitalisaatiotavoitteita seuraavaan hallitusohjelmaan 14.3. mennessä
Elämää tietoyhteiskunnassa

Ehdota digitalisaatiotavoitteita seuraavaan hallitusohjelmaan 14.3. mennessä

Eduskuntapuolueiden tietopolitiikan yhteistyöryhmä kerää ehdotuksia Suomen seuraavan hallitusohjelman digitalisaatiotavoitteiksi.

Onko sinulla, yhteisölläsi tai organisaatiollasi näkemyksiä siitä, millaista digitalisaatiota Suomen seuraavan hallituksen tulisi edistää? Tietopolitiikan yhteistyöryhmä kokoaa ehdotuksia sähköisellä lomakkeella 14.3.2022 asti.

Ryhmä käyttää saamiaan ehdotuksia lähtöaineistona yhteisten hallitusohjelmalinjausten koostamiseen. Lisäksi kaikki alkuperäiset ehdotukset annetaan ryhmässä toiminnassa olevien puolueiden käyttöön. Ehdotuksia voi jättää organisaation tai ryhmän nimissä tai yksityishenkilönä, ja sen voi tehdä halutessaan nimettömästi.

Toimiva digitalisaatio edellyttää yhteistyötä yli puoluerajojen

Tietopolitiikan yhteistyöryhmä, koko nimeltään eduskuntapuolueiden tietopolitiikan toimijoiden yhteistyöryhmä, järjestäytyi ensimmäisen kerran alkuvuodesta 2020. Ryhmä vaikuttaa yli puoluerajojen, jotta digitalisaatiota koskeva poliittinen päätöksenteko Suomessa olisi asiantuntevaa ja laadukasta, esimerkiksi ylläpitämällä aihepiiriä koskevaa keskustelua ja julkaisemalla omia linjauksia. Yhteistyöryhmän jäsenet toimivat kukin aktiivisesti omassa puolueessaan, mutta ryhmän linjaukset eivät ole puolueiden linjauksia.

Tietopolitiikan yhteistyöryhmä osallistuu myös aktiivisesti keskusteluun digitalisaation suunnasta erilaisissa tapahtumissa. Vuoden 2021 Tietoyhteiskunta-akatemiassa ryhmän jäsenet analysoivat päätöksenteon ja teknologiatutkimuksen suhdetta 2020-luvun Suomessa.

Tietopolitiikan yhteistyöryhmän jäseniä osallistui TIEKEn tietoyhteiskunta-akatemiassa keväällä 2021 kiehtovaan keskusteluun suomalaisen tekoäly- ja teknologiatutkimuksen vaikutuksesta päätöksentekoon. Keskustelemassa yhteistyöryhmän jäsenet Juhana Harju (SDP), Miia Lindell (Kokoomus) ja Antti ”Jugi” Poikola (Vihreät) sekä professori Petri Myllymäki Tietotekniikan tutkimuslaitos HIITistä.

Lue seuraavaksi