Uusi verkkolaskuosoitteisto – tietojen päivitys
Digitaalinen taloushallinto

Uusi verkkolaskuosoitteisto – tietojen päivitys

Verkkolaskuosoitteisto on ollut käytössä lähes puolivuotta. Palvelu on osoittautunut onnistuneeksi ja on saanut paljon positiivista palautetta. Erityisesti palvelun nopeus on parantunut huomattavasti. Toki pieniä vikojakin on esiintynyt.

Uusi verkkolaskuosoitteisto on ollut käytössä puoli vuotta.

Verkkolaskuosoitteisto uudistettiin toukokuussa. Palvelu on osoittautunut onnistuneeksi ja on saanut paljon positiivista palautetta. Erityisesti palvelun nopeus on parantunut huomattavasti.

Pieniä vikoja on tullut esiin, pääasiassa tietojen tuonnissa verkkolaskun välittäjiltä verkkolaskuosoitteistoon. Kaikki viat on pystytty korjaamaan.

Vahingossa vanhoja tietoja

Verkkolaskuosoitteiston uudistamisen yhteydessä kaikki verkkolaskuvälittäjät toivat niiden asiakkaidensa tiedot, joilla oli voimassa oleva sopimus verkkolaskujen välittämisestä. Joidenkin yritysten kohdalla tuotiin kuitenkin vahingossa vanhentuneita tietoja, mikä valitettavasti saattoi aiheuttaa harmia näille yrityksille.

Verkkolaskuosoitteistossa olevien tietojen pitäisi olla oikein. Suurimmalla osalla yrityksistä ja organisaatioista näin onkin. Kuitenkin joidenkin yksittäisten verkkolaskuosoitteiden kohdalla tiedon oleminen verkkolaskuosoitteistossa ei kerro sitä, voiko verkkolaskuosoitteeseen lähettää verkkolaskuja.

Onko verkkolaskukosoite aktiivisessa käytössä vai ei, siitä tietää parhaiten verkkolaskuosoitteen haltija, siis yritys tai organisaatio itse. Verkkolaskuvälittäjillä tätä tietoa ei välttämättä ole.

Jos virheitä, niin ole yhteydessä omaan vekkolaskuvälittäjään

Jos yritys tai organisaation huomaa, että verkkolaskuosoitteistossa oleva verkkolaskuosoite ei ole käytössä tai tiedoissa on virheitä, niin yritysten ja organisaatioiden edustajia pyydetäänkin olemaan aktiivisesti yhteydessä omaan välittäjäänsä ja pyytämään omien tietojensa päivittämistä.

Verkkolaskuosoitteistoa kehitetään edelleen

Verkkolaskuosoitteistoa kehitetään jatkuvasti ja käyttäjiltä pyydetään palautetta ominaisuuksista, joita osoitteistossa toivottaisiin olevan.

Verkkolaskuosoitteistossa on mukana kaikki suomalaiset verkkolaskuvälittäjät. Lisäksi osoitteiston on liittynyt välittäjiä myös muista Pohjoismaista.

Lue seuraavaksi

Digitaalinen taloushallinto
Peppol-koulutuksen työpajan tuloksia
Digitaalinen taloushallinto

Peppol-koulutuksen työpajan tuloksia

TIEKE toteuttaa Peppol-koulutuksen ammattikorkeakoulun opettajille. Koulutuksen suunnitteluun liittyvä työpaja pidettiin kesäkuun alussa. Se oli suunnattu Peppol-asiantuntijoille. Työpajan tarkoituksena oli selvittää, mitä tulevassa Peppol-kouluttajakoulutuksessa pitäisi ottaa huomioon. Keskustelun runkona käytettiin aiemman pilottikoulutuksen työpajan rakennetta ja tuloksia.

Nina From
Digikyvykkyys
Digitaaliset osaamismerkit – avain näkyvään osaamiseen
Digikyvykkyys

Digitaaliset osaamismerkit – avain näkyvään osaamiseen

Useimmissa työtehtävissä vaaditaan digiosaamista – mutta miten todentaa osaaminen? Valtakunnallinen Digitaitomerkistö tarjoaa selkeän, kansallisiin ja kansainvälisiin viitekehyksiin pohjautuvan mallin osaamisen tunnistamiseen. Merkkien suoritusmäärät ovat jatkuvassa kasvussa, ja niitä onkin kesäkuun 2025 loppuun mennessä myönnetty jo 65.000 kappaletta! Myös muuta osaamista on helppo todentaa osaamismerkkien avulla!

Merja Sjöblom
Vastuullisuus
Työssäoppiminen DEI-teemojen äärellä – kokemuksia EDIFY-EDU-hankkeesta
Vastuullisuus

Työssäoppiminen DEI-teemojen äärellä – kokemuksia EDIFY-EDU-hankkeesta

EDIFY-EDU on eurooppalainen Erasmus+ -yhteistyöhanke, jonka tavoitteena on vahvistaa osaamista monimuotoisuuden, tasa-arvon ja inkluusion (DEI/EDI) teemoissa erityisesti pk-yritysten ja johtamisen näkökulmasta. Hanke tarjoaa monipuolisen koulutuskokonaisuuden, joka koostuu kaikille avoimesta englanninkielisestä MOOC-verkkokurssista, maakohtaisesti räätälöitävästä erikoistumiskurssista sekä työelämälähtöisestä työssäoppimisjaksosta.

Nina From