Muistio-palvelu uudistuu, ota vanhat tekstisi talteen 13.11.2022 mennessä
Ajankohtaista

Muistio-palvelu uudistuu, ota vanhat tekstisi talteen 13.11.2022 mennessä

TIEKEn maksuton Muistio-palvelu on siirtynyt uudelle palvelimelle syksyllä 2022. Muutoksen myötä vanhat muistiinpanot poistuvat käytöstä. Jos sinulla on Muistiossa tiedostoja, jotka haluat säilyttää, siirrä ne talteen 13.11.2022 mennessä.

TIEKEn tarjoama Muistio-palvelu pohjautuu avoimen lähdekoodin Etherpad-ohjelmaan. Selaimessa toimivaa Muistiota voi käyttää muistiinpanojen tekemiseen ja yhteistyöskentelyyn esimerkiksi etäkokousten aikana. Sovellus on helppokäyttöinen, ei vaadi käyttäjäprofiilin tekemistä eikä kerää mitään tunnistetietoja yksittäisistä käyttäjistä. Vaikka tarjolla on nykyään useita ilmaisia vaihtoehtoja muistiinpanosovellusta tarvitsevalle, on TIEKEn Muistiolla edelleen noin 1 500 kuukausittaista käyttäjää.

Muistiota on uudistettu vuoden 2022 aikana, jotta sitä voisi jatkossakin käyttää mutkattomasti. Palvelimen siirto lyhentää sovelluksen vastausaikaa ja tehostaa näin sen käyttöä.

Kuinka uudistus vaikuttaa käyttäjään?

Muistio-palvelussa käyttäjä on voinut perustaa selainlinkin kautta käytettäviä ja jaettavia muistiinpanotiedostoja. 14.11.2022 alkaen et palvelinmuutoksen takia pääse enää käsiksi vanhoihin muistiotiedostoihisi.

Jos haluat säilyttää vanhan tiedostosi:

  1. Avaa kyseinen Muistio-tiedosto selaimessasi.
  2. Kopioi teksti.
  3. Avaa uusi versio Muistio-palvelusta.
  4. Liitä kopioitu teksti uuteen tiedostoon ja tallenna tiedosto.

Voit myös liittää tekstin johonkin toiseen tekstieditoriohjelmaan ja tallenna tiedoston mieleiseesi paikkaan.

Kirjoittaja

Lue seuraavaksi

Digitaalinen taloushallinto
Peppol-koulutuksen työpajan tuloksia
Digitaalinen taloushallinto

Peppol-koulutuksen työpajan tuloksia

TIEKE toteuttaa Peppol-koulutuksen ammattikorkeakoulun opettajille. Koulutuksen suunnitteluun liittyvä työpaja pidettiin kesäkuun alussa. Se oli suunnattu Peppol-asiantuntijoille. Työpajan tarkoituksena oli selvittää, mitä tulevassa Peppol-kouluttajakoulutuksessa pitäisi ottaa huomioon. Keskustelun runkona käytettiin aiemman pilottikoulutuksen työpajan rakennetta ja tuloksia.

Nina From
Digikyvykkyys
Digitaaliset osaamismerkit – avain näkyvään osaamiseen
Digikyvykkyys

Digitaaliset osaamismerkit – avain näkyvään osaamiseen

Useimmissa työtehtävissä vaaditaan digiosaamista – mutta miten todentaa osaaminen? Valtakunnallinen Digitaitomerkistö tarjoaa selkeän, kansallisiin ja kansainvälisiin viitekehyksiin pohjautuvan mallin osaamisen tunnistamiseen. Merkkien suoritusmäärät ovat jatkuvassa kasvussa, ja niitä onkin kesäkuun 2025 loppuun mennessä myönnetty jo 65.000 kappaletta! Myös muuta osaamista on helppo todentaa osaamismerkkien avulla!

Merja Sjöblom
Vastuullisuus
Työssäoppiminen DEI-teemojen äärellä – kokemuksia EDIFY-EDU-hankkeesta
Vastuullisuus

Työssäoppiminen DEI-teemojen äärellä – kokemuksia EDIFY-EDU-hankkeesta

EDIFY-EDU on eurooppalainen Erasmus+ -yhteistyöhanke, jonka tavoitteena on vahvistaa osaamista monimuotoisuuden, tasa-arvon ja inkluusion (DEI/EDI) teemoissa erityisesti pk-yritysten ja johtamisen näkökulmasta. Hanke tarjoaa monipuolisen koulutuskokonaisuuden, joka koostuu kaikille avoimesta englanninkielisestä MOOC-verkkokurssista, maakohtaisesti räätälöitävästä erikoistumiskurssista sekä työelämälähtöisestä työssäoppimisjaksosta.

Nina From