Muistio-palvelu uudistuu, ota vanhat tekstisi talteen 13.11.2022 mennessä
Digitaaliset prosessit

Muistio-palvelu uudistuu, ota vanhat tekstisi talteen 13.11.2022 mennessä

TIEKEn maksuton Muistio-palvelu on siirtynyt uudelle palvelimelle syksyllä 2022. Muutoksen myötä vanhat muistiinpanot poistuvat käytöstä. Jos sinulla on Muistiossa tiedostoja, jotka haluat säilyttää, siirrä ne talteen 13.11.2022 mennessä.

TIEKEn tarjoama Muistio-palvelu pohjautuu avoimen lähdekoodin Etherpad-ohjelmaan. Selaimessa toimivaa Muistiota voi käyttää muistiinpanojen tekemiseen ja yhteistyöskentelyyn esimerkiksi etäkokousten aikana. Sovellus on helppokäyttöinen, ei vaadi käyttäjäprofiilin tekemistä eikä kerää mitään tunnistetietoja yksittäisistä käyttäjistä. Vaikka tarjolla on nykyään useita ilmaisia vaihtoehtoja muistiinpanosovellusta tarvitsevalle, on TIEKEn Muistiolla edelleen noin 1 500 kuukausittaista käyttäjää.

Muistiota on uudistettu vuoden 2022 aikana, jotta sitä voisi jatkossakin käyttää mutkattomasti. Palvelimen siirto lyhentää sovelluksen vastausaikaa ja tehostaa näin sen käyttöä.

Kuinka uudistus vaikuttaa käyttäjään?

Muistio-palvelussa käyttäjä on voinut perustaa selainlinkin kautta käytettäviä ja jaettavia muistiinpanotiedostoja. 14.11.2022 alkaen et palvelinmuutoksen takia pääse enää käsiksi vanhoihin muistiotiedostoihisi.

Jos haluat säilyttää vanhan tiedostosi:

  1. Avaa kyseinen Muistio-tiedosto selaimessasi.
  2. Kopioi teksti.
  3. Avaa uusi versio Muistio-palvelusta.
  4. Liitä kopioitu teksti uuteen tiedostoon ja tallenna tiedosto.

Voit myös liittää tekstin johonkin toiseen tekstieditoriohjelmaan ja tallenna tiedoston mieleiseesi paikkaan.

Kirjoittaja

Lue seuraavaksi

Digikyvykkyys
Havaintoja sisälogistiikan pk-yritysten digitalisaatiosta
Digikyvykkyys

Havaintoja sisälogistiikan pk-yritysten digitalisaatiosta

Sisälogistiikan digitalisoituessa tarvitaan pikaista osaamisen kehittämistä henkilöstölle, esihenkilöille ja johdolle. Digikyvykkyyden edistämisessä on tärkeä ensin selvittää nykyinen digiosaamisen taso. LogDigiS-hankkeessa yritysten digitaalisen osaamisen vahvuuksia ja kehittämiskohteita tunnistettiin digimaturiteettitestauksen ja yrityshaastatteluiden avulla. Tulosten perusteella sisälogistiikan parissa toimivien pk-yritysten suurimpia kehittämiskohteita digitalisaation saralla ovat toiminnanohjaus- ja varastonhallintajärjestelmien käytön osaaminen ja hyödyntäminen sekä sisäinen viestintä.

Jari Salo
Digikyvykkyys
Digitaidot ovat keskeinen kyvykkyys meille kaikille
Digikyvykkyys

Digitaidot ovat keskeinen kyvykkyys meille kaikille

Digitaitojen hallinta ja uusien taitojen oppiminen on keskeistä niin opinnoissa, työelämässä kuin vapaa-ajalla. Perustaitojen hallinta mahdollistaa osaamisen soveltamisen ja helpottaa myös uusien taitojen oppimista. Valtakunnallisen Digitaitomerkistön avulla todennetaan keskeiset digiperustaidot ja edetään portaittain aina mm. uusien teknologioiden tuomien mahdollisuuksien tunnistamiseen ja ongelmanratkaisutaitojen kehittymiseen. Digitaitomerkistön osaamismerkkejä onkin myönnetty yli 56.000 kappaletta!

Merja Sjöblom
Digitaalinen taloushallinto
Verkkolaskun tiekartta vuoteen 2030
Digitaalinen taloushallinto

Verkkolaskun tiekartta vuoteen 2030

Suomi tavoittelee täyttä siirtymää EU:n standardin mukaisiin verkkolaskuihin (ns. Eurooppa-normin laskuihin) vuoteen 2030 mennessä. Verkkolaskufoorumi on julkaissut tiekartan, joka linjaa keskeiset tavoitteet ja toimenpiteet siirtymän tukemiseksi. Tiekartta tarjoaa joustavan pohjan kehitystyölle, sillä tavoitteita ja toimenpiteitä voidaan mukauttaa digitaalisten palveluiden kehittyessä.

Timo Simell