Muistio-palvelu uudistuu, ota vanhat tekstisi talteen 13.11.2022 mennessä
Digitaaliset prosessit

Muistio-palvelu uudistuu, ota vanhat tekstisi talteen 13.11.2022 mennessä

TIEKEn maksuton Muistio-palvelu on siirtynyt uudelle palvelimelle syksyllä 2022. Muutoksen myötä vanhat muistiinpanot poistuvat käytöstä. Jos sinulla on Muistiossa tiedostoja, jotka haluat säilyttää, siirrä ne talteen 13.11.2022 mennessä.

TIEKEn tarjoama Muistio-palvelu pohjautuu avoimen lähdekoodin Etherpad-ohjelmaan. Selaimessa toimivaa Muistiota voi käyttää muistiinpanojen tekemiseen ja yhteistyöskentelyyn esimerkiksi etäkokousten aikana. Sovellus on helppokäyttöinen, ei vaadi käyttäjäprofiilin tekemistä eikä kerää mitään tunnistetietoja yksittäisistä käyttäjistä. Vaikka tarjolla on nykyään useita ilmaisia vaihtoehtoja muistiinpanosovellusta tarvitsevalle, on TIEKEn Muistiolla edelleen noin 1 500 kuukausittaista käyttäjää.

Muistiota on uudistettu vuoden 2022 aikana, jotta sitä voisi jatkossakin käyttää mutkattomasti. Palvelimen siirto lyhentää sovelluksen vastausaikaa ja tehostaa näin sen käyttöä.

Kuinka uudistus vaikuttaa käyttäjään?

Muistio-palvelussa käyttäjä on voinut perustaa selainlinkin kautta käytettäviä ja jaettavia muistiinpanotiedostoja. 14.11.2022 alkaen et palvelinmuutoksen takia pääse enää käsiksi vanhoihin muistiotiedostoihisi.

Jos haluat säilyttää vanhan tiedostosi:

  1. Avaa kyseinen Muistio-tiedosto selaimessasi.
  2. Kopioi teksti.
  3. Avaa uusi versio Muistio-palvelusta.
  4. Liitä kopioitu teksti uuteen tiedostoon ja tallenna tiedosto.

Voit myös liittää tekstin johonkin toiseen tekstieditoriohjelmaan ja tallenna tiedoston mieleiseesi paikkaan.

Lue seuraavaksi