Virtuaaliseminaari 18.-19.5.: Kuinka kehittää aikuisten perustaitoja Suomessa ja Euroopassa?
Uutta osaamista

Virtuaaliseminaari 18.-19.5.: Kuinka kehittää aikuisten perustaitoja Suomessa ja Euroopassa?

Virtual seminar: How can we improve adult basic skills in Europe?

Aikuisten perustaitoja eri näkökulmista käsittelevä seminaari pidetään verkossa 18. – 19.5.2020. Maanantaina työkielenä on suomi, tiistaina kieli vaihtuu englanniksi. Seminaari on modulaarinen ja osallistujat voivat osallistua haluamiinsa osioihin joko toisena tai molempina päivinä.

Maanantaina kuullaan mm. opetus- ja kulttuuriministeriön terveisiä jatkuvan oppimisen uudistuksesta, TE-hallinon havaintoja työnhakijoiden puutteellisten perustaitojen tiimoilta sekä pohditaan vaihtoehtoisia tapoja yhteisten tutkinnon osien eli YTO-aineiden tuottamiseksi.

Tiistaina lähdetään liikkeelle eurooppalaisella visiolla kansallisten perustaitojen viitekehysten roolista ja pohdinta jatkuu Elements of AI -kurssin oppien parissa miettien, miten saadut kokemukset olisivat sovellettavissa perustaitojen oppimiseen.

Digitaitojen parissa jatketaan myös iltapäivällä, jolloin kuullaan NVL:n aikuisten digitaitoselvityksen tulokset ja tutustutaan Taito-hankkeissa koeteltuihin ratkaisuihin perustaitojen edistämiseksi:

  • A new report on “Basic digital skills for adults in the Nordic countries”, presented by Agnetha Kronqvist, National coordinator, Nordic Network for Adult Learning (NVL) and Director of Education, Swedish National Agency for Education.
  • We ́ll also hear practical examples on producing digital skills, presented by ESF-funded Taito-Programme coordinator Mika Sihvonen, University of Tampere, Finland.

Lue seuraavaksi

Digitaalinen taloushallinto
Peppol-koulutuksen työpajan tuloksia
Digitaalinen taloushallinto

Peppol-koulutuksen työpajan tuloksia

TIEKE toteuttaa Peppol-koulutuksen ammattikorkeakoulun opettajille. Koulutuksen suunnitteluun liittyvä työpaja pidettiin kesäkuun alussa. Se oli suunnattu Peppol-asiantuntijoille. Työpajan tarkoituksena oli selvittää, mitä tulevassa Peppol-kouluttajakoulutuksessa pitäisi ottaa huomioon. Keskustelun runkona käytettiin aiemman pilottikoulutuksen työpajan rakennetta ja tuloksia.

Nina From
Digikyvykkyys
Digitaaliset osaamismerkit – avain näkyvään osaamiseen
Digikyvykkyys

Digitaaliset osaamismerkit – avain näkyvään osaamiseen

Useimmissa työtehtävissä vaaditaan digiosaamista – mutta miten todentaa osaaminen? Valtakunnallinen Digitaitomerkistö tarjoaa selkeän, kansallisiin ja kansainvälisiin viitekehyksiin pohjautuvan mallin osaamisen tunnistamiseen. Merkkien suoritusmäärät ovat jatkuvassa kasvussa, ja niitä onkin kesäkuun 2025 loppuun mennessä myönnetty jo 65.000 kappaletta! Myös muuta osaamista on helppo todentaa osaamismerkkien avulla!

Merja Sjöblom
Vastuullisuus
Työssäoppiminen DEI-teemojen äärellä – kokemuksia EDIFY-EDU-hankkeesta
Vastuullisuus

Työssäoppiminen DEI-teemojen äärellä – kokemuksia EDIFY-EDU-hankkeesta

EDIFY-EDU on eurooppalainen Erasmus+ -yhteistyöhanke, jonka tavoitteena on vahvistaa osaamista monimuotoisuuden, tasa-arvon ja inkluusion (DEI/EDI) teemoissa erityisesti pk-yritysten ja johtamisen näkökulmasta. Hanke tarjoaa monipuolisen koulutuskokonaisuuden, joka koostuu kaikille avoimesta englanninkielisestä MOOC-verkkokurssista, maakohtaisesti räätälöitävästä erikoistumiskurssista sekä työelämälähtöisestä työssäoppimisjaksosta.

Nina From