Green ICT -hankkeen projektipäälliköksi Antti Sipilä
Digitaaliset prosessit

Green ICT -hankkeen projektipäälliköksi Antti Sipilä

Kaksivuotisen Green ICT -hankkeen projektipäällikkönä on aloittanut Antti Sipilä. Erilaisten organisaatioiden digitaaliset tarpeet tunteva Antti on myös perehtynyt kestävään ICT:hen tutkimustyössään.

Koulutustaustaltaan Antti on filosofian maisteri Itä-Suomen yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitokselta. Hän on myös julkaissut vuonna 2012 kestävää ICT-kehitystä käsittelevän tietokirjan,”Sustainable ICT – A Contemporary Overview.” Teos perustuu Antin pro gradu –tutkielman yhteydessä tekemään tutkimukseen vuosilta 2007–2008.

”Kestävää ICT-kehitystä pitkään seuranneena on mahtava nähdä, kuinka tulevaisuuden alasta on tullut nykypäivää. Toivon että Green ICT hankkeen myötä Uudellemaalle syntyy lisää kestävän ICT-kehityksen työpaikkoja. TIEKEläisiltä olen saanut lämpimän vastaanoton ja on mukava olla luomassa yhdessä kestävämpää tulevaisuutta ICT-alalle”, Antti toteaa tartuttuaan työhön tällä viikolla.

Antille on kertynyt monipuolista kokemusta erilaisista ICT-alan asiantuntija- ja tukitehtävistä. Viimeksi hän on toiminut Redeplan Oy:lla ICT-konsulttina. Hän on työskennellyt myös esimerkiksi Kirkon ulkomaanavussa, Töölön seurakunnalla, Suomen pankissa ja Vantaan kaupungin tilakeskuksen tietohallinnossa.

”Antin monipuolinen osaaminen vastaa hyvin Green ICT -hankkeen tarpeisiin”, toteaa TIEKEn toiminnanjohtaja Hanna Niemi-Hugaerts. “Antilla ei ole pelkästään näkemystä ilmastoviisaasta ICT:stä, hän tuntee myös organisaatioiden käytännön digihuolet ja ne haasteet, joissa vähähiilisempiin digipalveluihin siirtyvät yritykset tarvitsevat tukea. Olemme tyytyväisiä saatuamme Antin mukaan tiimiin.”

Green ICT -hanke on TIEKEn, TIVIAn ja LUTin yhteishanke. TIEKEssä hanketyöhön osallistuvat Antin lisäksi Helena Klang ja Sohvi Hellsten.

Lue seuraavaksi