Linkkejä ja muita materiaaleja

Viranomaissivustot

Muita materiaaleja

MLL: Algoritmit ja mediankäyttö
Mannerheimin lastensuojeluliiton sivulla kerrotaan algoritmeista. Algoritmit ovat sääntöjoukko, jonka mukaan sosiaalisen median palveluissa valikoidaan mitä sisältöä meille näytetään tai suositellaan. Näytettävään sisältöön vaikuttaa se, mistä olemme kiinnostuneita ja keiden kanssa olemme yhteydessä.

Sitran digiprofiilitesti
Surffailusta verkossa kertyy suuri määrä tietoa. Ovatko henkilötietosi niin arvokkaita, että haluat suojata ne?
Tee Sitran testi, ja selvitä, oletko digimaailmassa ammattilainen vai aloittelija!

Sitra: Vinkkejä yksityisyyden suojaamiseen digitaalisessa ympäristössä

Lapsi verkossa – Näkökulmia lasten oikeuksiin ja tietosuojaan digitaalisessa ympäristössä (2019)
Lastensuojelun keskusliiton, Unicefin, MLL:n ja Pelastakaa lapset ry:n julkaisussa keskitytään lapsien oikeuksiin ja tietosuojalainsäädäntöön. Sivulta löytyy myös erilliset suositukset vanhemmille, yrityksille ja kouluille, sekä koonti lasten kanssa järjestetyn työpajan tuloksista.

Yle Areena: Internet haluaa tietää susta kaiken – Miksi sen pitäisi kiinnostaa?
Team Whack on Ylen sarja, jonka lyhyissä jaksoissa kolmen ”hyvishakkerin” ryhmä etsii käyttämiemme verkkopalveluiden haavoittuvuuksia. Erikoisjaksossa Laura Kankaala kertoo, miten dataa kerätään meidän huomaamatta, mikä mahdollistaa sisältöjen sekä mainosten kohdentamisen ja myös manipuloinnin.

Digiturvallisuuden tietopankki
Tutustu Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Poliisiammattikorkeakoulun CYBERDI-hankkeessa kehitettyyn laajaan tietopankkiin, joka sisältää mm. videoita, julisteita ja muita ohjeita.

Digiturvallinen elämä -mobiilipeli
Digi- ja väestötietoviraston kehittämässä pelissä opit digiturvataitoja helpolla ja hauskalla tavalla. Pelin ensimmäisessä osassa keskitytään työelämässä tarvittaviin digiturvataitoihin. Toimit arkipäiväisissä tilanteissa kuvitteellisen Tyrskylän kunnan työntekijän roolissa. Selviätkö sinä työviikosta, joka on täynnä digiturvahaasteita?