Innostavia työkaluja digitaitojen kehittämiseen ITK-päiviltä
Uutta osaamista

Innostavia työkaluja digitaitojen kehittämiseen ITK-päiviltä

Suomen suurin digitaalisen koulutuksen ja oppimisen tapahtuma Interaktiivinen Tekniikka Koulutuksessa järjestetään Aulangolla 1. - 3.12.2021. Tule vaihtamaan kuulumisia ja oppimaan uutta osaamismerkkityöpajaan ja näyttelyalueelle!

ITK-työpajasta innostavia työkaluja osaamismerkkityöhön

Osuvat taidot -hanke järjestää ITK-konferenssin yhteydessä maksuttoman workshopin Innostavia työkaluja digitaitojen kehittämiseen ja tunnustamiseen keskiviikkona 1.12. klo 10–13.

Workshopissa esitellään Osuvat taidot, valtakunnallinen digitaalisten perustaitojen osaamismerkistö, joka mahdollistaa digiosaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen niin formaalin kuin informaalin koulutuksen kentällä.

Osallistujat pääsevät tutustumaan digitaitomerkkeihin ja kuulemaan millaisia kokemuksia merkkien pilotoinnista on karttunut ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön kentällä.

Lisäksi osallistujat saavat asiantuntijoilta käytännön vinkkejä osaamismerkkien hyödyntämiseen osaamisen osoittamisessa ja arvioinnissa.  

Digiosaamisen kehittäjän arkea ja unelmia TIEKEn ständillä

TIEKEläiset löydät perinteiseen tapaan heti näyttelyalueen ensimetreiltä, näyttelypaikalta 304a. Olemme paikalla sekä torstaina että perjantaina mukanamme tietoa mm.

  • Osuvat taidot -digitaitojen osaamismerkistöstä ja sen käyttöönotosta
  • Osaamismerkkitietoutta edistävästä Badge Finland -verkostosta
  • Osaamisperusteisuus- ja arviointikoulutuksista vapaan sivistystyön toimijoille
  • Nuorten tietosuojatietouden kasvattamisesta
  • ja monesta muusta!

Tule TIEKEn ständille vaihtamaan tuoreimpia kuulumisia digiosaamisen kehittäjän arjesta ja unelmista!

Lue seuraavaksi

Digikyvykkyys
Havaintoja sisälogistiikan pk-yritysten digitalisaatiosta
Digikyvykkyys

Havaintoja sisälogistiikan pk-yritysten digitalisaatiosta

Sisälogistiikan digitalisoituessa tarvitaan pikaista osaamisen kehittämistä henkilöstölle, esihenkilöille ja johdolle. Digikyvykkyyden edistämisessä on tärkeä ensin selvittää nykyinen digiosaamisen taso. LogDigiS-hankkeessa yritysten digitaalisen osaamisen vahvuuksia ja kehittämiskohteita tunnistettiin digimaturiteettitestauksen ja yrityshaastatteluiden avulla. Tulosten perusteella sisälogistiikan parissa toimivien pk-yritysten suurimpia kehittämiskohteita digitalisaation saralla ovat toiminnanohjaus- ja varastonhallintajärjestelmien käytön osaaminen ja hyödyntäminen sekä sisäinen viestintä.

Jari Salo
Digikyvykkyys
Digitaidot ovat keskeinen kyvykkyys meille kaikille
Digikyvykkyys

Digitaidot ovat keskeinen kyvykkyys meille kaikille

Digitaitojen hallinta ja uusien taitojen oppiminen on keskeistä niin opinnoissa, työelämässä kuin vapaa-ajalla. Perustaitojen hallinta mahdollistaa osaamisen soveltamisen ja helpottaa myös uusien taitojen oppimista. Valtakunnallisen Digitaitomerkistön avulla todennetaan keskeiset digiperustaidot ja edetään portaittain aina mm. uusien teknologioiden tuomien mahdollisuuksien tunnistamiseen ja ongelmanratkaisutaitojen kehittymiseen. Digitaitomerkistön osaamismerkkejä onkin myönnetty yli 56.000 kappaletta!

Merja Sjöblom
Digitaalinen taloushallinto
Verkkolaskun tiekartta vuoteen 2030
Digitaalinen taloushallinto

Verkkolaskun tiekartta vuoteen 2030

Suomi tavoittelee täyttä siirtymää EU:n standardin mukaisiin verkkolaskuihin (ns. Eurooppa-normin laskuihin) vuoteen 2030 mennessä. Verkkolaskufoorumi on julkaissut tiekartan, joka linjaa keskeiset tavoitteet ja toimenpiteet siirtymän tukemiseksi. Tiekartta tarjoaa joustavan pohjan kehitystyölle, sillä tavoitteita ja toimenpiteitä voidaan mukauttaa digitaalisten palveluiden kehittyessä.

Timo Simell