Nyt trimmataan firma kovaan digikuntoon
Digitaaliset prosessit

Nyt trimmataan firma kovaan digikuntoon

DigiHyöty-valmennuksessa pienyritys ottaa haltuun liiketoiminnalleen keskeiset digiresurssit henkilöstöä osallistaen ja osaamisverkostoja hyödyntäen.

TIEKEn Jari Salolla on hyvä uutinen Uudenmaan, Etelä-Karjalan, Kymenlaakson, Päijät- ja Kanta-Hämeen maakuntien mikro- ja pk-yrityksille.

”Yrityksillä on nyt upea mahdollisuus ottaa haltuun digitalisaation mahdollistamia ratkaisuja kilpailukykynsä vahvistamiseksi kokeneiden valmentajien opastuksella. DigiHyöty-hanke jatkuu elokuuhun 2022, ja mukaan pääsee jatkuvan haun periaatteella.”

Soveltuu kaikille toimialoille

DigiHyöty-hankkeen perusajatus on riippumattomuus yrityksen toimialasta tai digivalmiuksien nykytilasta.

Kaikille yhteinen periaate on se, että hanke käynnistyy nykytilan kartoituksella ja kehittämistarpeiden arvioinnilla; ensivaiheessa selvitetään, minkälaiset digitaaliset ratkaisut parhaiten tukisivat liiketoiminnan strategian toteutumista.

”Jollain voi olla tarve varastonhallinnan optimointiin, toinen kaipaa välineitä tietosuojan parantamiseen ja kolmas haluaa tehostaa vuorovaikutusta asiakkaidensa kanssa. Yhtäällä halutaan sparrausta järjestelmäpäivitykseen, ja toisaalla kaivataan apua verkkokaupan perustamiseen”, Salo havainnollistaa.

Kun tarpeet on kartoitettu, DigiHyöty-kumppaneiden asiantuntijoista muodostetaan kehitystavoitteita parhaiten palveleva valmennustiimi. DigiHyöty on Työtehoseuran, Työterveyslaitoksen ja TIEKEn yhteishanke.

Yrityksen DigiHyöty-lukujärjestystä laadittaessa sovitaan, miten valittuihin teemoihin käytännössä perehdytään – esimerkiksi mitkä moduulit toteutuvat fiksusti verkossa, ja milloin kannattaa istua saman pöydän ympärille.

”Yritykselle räätälöitävä kokonaisuus koostuu lähitapaamisista, etävalmennuksista ja omatoimisesta verkkoamateriaalien opiskelusta”, Salo lisää.

Digikanavat auki maailmalle

Kun kauppatieteiden tohtori, johdon konsultti ja entinen Haaga-Helian rehtori Ritva Laakso-Manninen tammikuussa 2020 ryhtyi kollegansa, Kansanvalistusseuran säätiön toimitusjohtaja Lauri Tuomen kanssa kirjankustantajaksi, hän ei tiennyt, että muutaman viikon kuluttua kaksikon huolella laatima markkinointisuunnitelma päätyisi silppuriin.

Laakso-Mannisen ja Tuomen Professional Publishing Finland Oy:n missio on suomalaisen osaamisen vieminen maailmalle. Liiketoiminnan ytimessä ovat koulutuksen järjestäjille suunnatut ammattijulkaisut.

”Tarkoitus oli jalkautua kansainvälisille foorumeille – konferensseihin, messuille ja muihin tapahtumiin – mutta sitten tuli korona. Pandemian vuoksi tapahtumat peruttiin, ja oivalsimme, että markkinoinnin painopiste pitää siirtää digitaaliseen ympäristöön”, Laakso-Manninen kertoo.

Bisneksen digitaalisen perustan eli englanninkielisen nettisivuston ja verkkokaupan pystyttäminen sujui Laakso-Mannisen mielestä mutkattomasti, mutta tukea ja neuvoja hän sanoo tarvitsevansa proaktiivisen digimarkkinoinnin käynnistämiseen ja toteuttamiseen.

Ratkaisuksi löytyi TIEKEn DigiHyöty-hanke, josta räätälöitiin täsmäratkaisu Professional Publishing Finland Oy:n tarpeisiin.

Tänään rakennetaan huomista

”Ensin hahmottelimme digimarkkinoinnin strategisiksi päälinjoiksi brändin rakentamisen ja tuotemarkkinoinnin, minkä jälkeen oli helppo poimia DigiHyöty-kokonaisuudesta juuri meidän tarpeitamme vastaavat sisällöt ja toteutustavat”, Laakso-Manninen kertoo.

DigiHyöty-webinaareissa, työpajoissa ja asiantuntijasparrauksissa Laakso-Manninen pohtii muun muassa blogien, sosiaalisen median eri kanavien, hakusanaoptimoinnin ja verkkoanalytiikan roolia markkinointistrategian toteutuksen välineinä.

”Saan valmennuksesta arvokasta tietoa myös tulevaan kasvuvaiheeseen, jolloin tarvitsemme digimarkkinointiin ulkopuolisen kumppanin. DigiHyödyn ansiosta pystyn vertailemaan palveluntarjoajia sekä määrittelemään tarkat speksit, joiden mukaan valitsen yrityksellemme parhaan kumppanin.”

Kustannuksiltaan kohtuullinen DigiHyöty on Laakso-Mannisen mielestä erinomainen tilaisuus aloittavalle yritykselle, jossa investoinnit rahoitetaan kassasta, ilman velkavipua.

Lue seuraavaksi

Digitaalinen taloushallinto
Verkkolaskun tiekartta vuoteen 2030
Digitaalinen taloushallinto

Verkkolaskun tiekartta vuoteen 2030

Suomi tavoittelee täyttä siirtymää EU:n standardin mukaisiin verkkolaskuihin (ns. Eurooppa-normin laskuihin) vuoteen 2030 mennessä. Verkkolaskufoorumi on julkaissut tiekartan, joka linjaa keskeiset tavoitteet ja toimenpiteet siirtymän tukemiseksi. Tiekartta tarjoaa joustavan pohjan kehitystyölle, sillä tavoitteita ja toimenpiteitä voidaan mukauttaa digitaalisten palveluiden kehittyessä.

Timo Simell
Datatalous
Uusi tutkimus korostaa Suomen datatalouden kasvumahdollisuuksia ja kansainvälisen yhteistyön tärkeyttä
Datatalous

Uusi tutkimus korostaa Suomen datatalouden kasvumahdollisuuksia ja kansainvälisen yhteistyön tärkeyttä

Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan tuore tutkimusraportti tarkastelee datatalouden koon, taloudellisen merkityksen ja vaikuttavuuden mittaamisen mahdollisuuksia sekä haasteita Suomessa. Kokeellisten laskelmien mukaan datainvestointien arvo Suomessa on ollut vajaa kaksi prosenttia bruttokansantuotteesta. Datatalouden kokonaisindeksissä Suomi sijoittuu hankkeessa luodun Databarometrin mukaan muiden eurooppalaisten maiden tasolle, mutta innovaatioiden osalta jäämme verrokeistamme jälkeen. Suomen datatalouden tarkempi arviointi edellyttää panostuksia mittausmenetelmien ja tiedonkeruun kehittämiseen sekä kansanvälistä yhteistyötä.

Digikyvykkyys
TIEKE hakee myynnin ammattilaista kasvattamaan tuotteidensa ja palveluidensa myyntiä
Digikyvykkyys

TIEKE hakee myynnin ammattilaista kasvattamaan tuotteidensa ja palveluidensa myyntiä

TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry on vaikuttaja, verkottaja ja vauhdittaja digikyvykkyyden, datatalouden, digitaalisen taloushallinnon ja vaikuttavuuden saralla. Haemme nyt myynnin ammattilaista työskentelemään palveluidemme ja tuotteidemme myynnin parissa.