TIEKEn tiimi kasvoi myynnin, viestinnän ja pk-yritysten vastuullisen digitalisaation asiantuntijoilla
Vastuullisuus

TIEKEn tiimi kasvoi myynnin, viestinnän ja pk-yritysten vastuullisen digitalisaation asiantuntijoilla

TIEKE ry on saanut vahvistusta tiimiinsä myynnin, markkinoinnin, viestinnän ja projektiosaamisen rooleihin. Piia Aaltonen, Nina From ja Tommi Salo ovat aloittaneet työt organisaatiossa, tuoden mukanaan arvokasta osaamista ja kokemusta.

Kaikilla kolmella on erittäin vahva ja monipuolinen kokemus omalta toimialueeltaan, halu jakaa osaamistaan ja into kehittää TIEKEn ja kumppaneiden yhteistyötä, lisätä palvelujen ja tuotteiden kiinnostavuutta sekä kasvattaa hankkeiden ja alan asiantuntijoiden näkyvyyttä.

“Myyntiprosessien kehittäminen, tavoittava ja vaikuttava hankeviestintä sekä pk-yritysten auttaminen eteenpäin vastuullisen teknologiakehityksen saralla tulevat pitämään uudet vahvistuksemme kiireisinä. Kolmikko on päässyt jo hyvin vauhtiin ja solahtanut osaksi tiimiämme”, kertoo TIEKEn toiminnanjohtaja Hanna Niemi-Hugaerts.

Piia Aaltonen on aloittanut myynnin asiantuntijana. Hän omaa kokemusta myynnistä, liiketoiminnan kehittämisestä ja asiakastyöstä ohjelmistoalalta. Piia on erityisen kiinnostunut yritysten ja organisaatioiden digikyvykkyyksien parantamisesta. Hän työskentelee mm. digitaitojen osaamismerkkien, kiertotalouden osaamismerkkien ja datavastuullisuusvalmennuksen parissa. Piia tavoitteena on auttaa yrityksiä löytämään oman liiketoiminnan ja henkilöstön osaamisen kehittämiseksi parhaat vaihtoehdot TIEKEn tarjoomasta.

Nina From on aloittanut viestinnän ja markkinoinnin asiantuntijana. Hänellä on vuosien kokemus markkinoinnin, viestinnän ja sisällöntuotannon parista. Hän on innoissaan päästessään tekemään merkityksellistä vaikuttamistyötä viestimällä aktiivisesti ja monikanavaisesti. Nina tutustui TIEKEen Green ICT -projektin kautta ja on mukana kolmessa hankkeessa:

  • EDIFY-EDU – Hanke kehittää muuttuvassa yhteiskunnassa tarvittavia johtamistaitoja erityisesti tasa-arvon, monimuotoisuuden ja osallistamisosaamisen osalta.
  • DUM – Hankkeessa kehitetään pk-yritysten datatalousosaamista hyödyntämällä Peppol-tilaussanomia. Tavoitteena on löytää uusia liiketoimintamalleja, parannetaan prosessijohtamista, ennakointia ja raportointia.
  • LOBRA – Hankeen avulla tuotetaan työkalu, jolla määritellään logistiikka-alan digiosaamisen taso ja kehitetään koulutuspaketit. Digikyvykkyyden edistäminen tehostaa yritysten toimintaa ja resurssien hyödyntämistä liiketoiminnallisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

Tommi Salo on aloittanut digiosaajana. Tommi on tekninen asiantuntija, jolla on kokemusta digitalisaation edistämisestä, järjestelmätarpeiden tunnistamisesta aina ohjelmistointegraatioiden toteuttamiseen saakka. Hän on ollut toteuttamassa eri suuruisia ohjelmistoprojekteja ja työskennellyt aiemmin TIEKEllä Green ICT:n ja pk-yritysten digitalisaation edistämisen parissa. Nyt hän työskentelee *VICTIS – Vihreää ICT:tä Itä-Suomesta- ja LOBRA-hankkeissa ja on positiivisin mielin mukana uusissa projekteissa.

TIEKE toivottaa Ninan, Piian ja Tommin lämpimästi tervetulleiksi ja odottaa innolla heidän panostaan organisaation toimintaan ja hankkeisiin.

*VICTIS lisää Itä-Suomen ICT-alan yritysten ja ICT-ratkaisujen käyttäjäyritysten valmiuksia vihreään siirtymään ICT-avusteisin keinoin. Hankkeessa herätellään yrityksien tietoisuutta toimintansa ympäristövaikutuksista sekä vahvistetaan yritysten valmiuksia vaikutusten minimointiin.

Lue seuraavaksi

Digitaalinen taloushallinto
Peppol-koulutuksen työpajan tuloksia
Digitaalinen taloushallinto

Peppol-koulutuksen työpajan tuloksia

TIEKE toteuttaa Peppol-koulutuksen ammattikorkeakoulun opettajille. Koulutuksen suunnitteluun liittyvä työpaja pidettiin kesäkuun alussa. Se oli suunnattu Peppol-asiantuntijoille. Työpajan tarkoituksena oli selvittää, mitä tulevassa Peppol-kouluttajakoulutuksessa pitäisi ottaa huomioon. Keskustelun runkona käytettiin aiemman pilottikoulutuksen työpajan rakennetta ja tuloksia.

Nina From
Digikyvykkyys
Digitaaliset osaamismerkit – avain näkyvään osaamiseen
Digikyvykkyys

Digitaaliset osaamismerkit – avain näkyvään osaamiseen

Useimmissa työtehtävissä vaaditaan digiosaamista – mutta miten todentaa osaaminen? Valtakunnallinen Digitaitomerkistö tarjoaa selkeän, kansallisiin ja kansainvälisiin viitekehyksiin pohjautuvan mallin osaamisen tunnistamiseen. Merkkien suoritusmäärät ovat jatkuvassa kasvussa, ja niitä onkin kesäkuun 2025 loppuun mennessä myönnetty jo 65.000 kappaletta! Myös muuta osaamista on helppo todentaa osaamismerkkien avulla!

Merja Sjöblom
Vastuullisuus
Työssäoppiminen DEI-teemojen äärellä – kokemuksia EDIFY-EDU-hankkeesta
Vastuullisuus

Työssäoppiminen DEI-teemojen äärellä – kokemuksia EDIFY-EDU-hankkeesta

EDIFY-EDU on eurooppalainen Erasmus+ -yhteistyöhanke, jonka tavoitteena on vahvistaa osaamista monimuotoisuuden, tasa-arvon ja inkluusion (DEI/EDI) teemoissa erityisesti pk-yritysten ja johtamisen näkökulmasta. Hanke tarjoaa monipuolisen koulutuskokonaisuuden, joka koostuu kaikille avoimesta englanninkielisestä MOOC-verkkokurssista, maakohtaisesti räätälöitävästä erikoistumiskurssista sekä työelämälähtöisestä työssäoppimisjaksosta.

Nina From