Digitutor kehittää ja jakaa osaamistaan ITKssa
Uutta osaamista

Digitutor kehittää ja jakaa osaamistaan ITKssa

Vapaan sivistystyön digitutor-toiminta tukee oppilaitosten matkaa digitalisaation hyödyntämiseksi. ITK-workshopissa digitutorit saavat evästystä sisällön tuottamiseen eri kanaviin.

Vapaan sivistystyön oppilaitokset vahvistavat digitalisaatioon liittyvää osaamistaan VS-digi-hankkeessa. Tätä työtä on järkevää tehdä yhdessä, koska haasteet ja tarpeet ovat monille yhteiset.

Digitutor-toiminta on osa hankkeessa kehitettävää toimintaa. Se on alkanut verkoston rakentamisella ja mukana on tutoreita lukuisista oppilaitoksista. Verkosto tukee yksittäisen oppilaitosten digitutoreita ja edistää verkostoitumista muiden toimijoiden kanssa.

Digitutor paikan päällä ja etänä

Digitutorointi voi tapahtua paikan päällä, mutta on järkevää rakentaa myös etätutoroinnin keinoja ja kanavia. Etätoiminta täydentää lähitukea ja mahdollistaa laajemman verkoston hyödyntämisen. Lisäksi etätoiminta kehittää oppilaitosverkostoja.

Digitutor-toiminnan ympärille ja sitä tukemaan järjestetään verkkotapaamisia, lähitapaamisia ja koulutuksia.

ITK-työpajasta oppia digitutoreille

ITK eli Interaktiivinen tekonologia koulutuksessa -konferenssin yhteydessä järjestettävästä työpajasta saa ajatuksia ja eväitä sisällön tuottamiseen eri kanaviin, erityisesti vapaan sivistystyön digitutoreiden käytössä oleviin Emill- ja Intranet-ympäristöihin.

Maksuton työpaja järjestetään Hämeenlinnassa Aulangolla 21.9.2020. Osalllistua voi koko päiväksi tai vain iltapäivän osuuteen.

Aamupäivällä keskitytään videoiden tuottamiseen älypuhelimella, iltapäivällä suunnitellaan ja tuotetaan sisältöjä tutoreiden yhteiselle alustalle.

Työpajan toteuttavat TIEKEn Merja Sjöblom ja e-Sollertiksen Tiina Weisell.

Haluatko vapaan sivistystyön digitutoriksi?

Toimintaan voi hypätä mukaan milloin vaan matkan varrella. Kun haluat liittyä digitutoreiden verkostoon, ota yhteyttä Merja Sjöblomiin.

Lisätiedot: Merja Sjöblom

Lue seuraavaksi

Digikyvykkyys
Suomen suurin digitaalisen koulutuksen ja oppimisen tapahtuma ITK tulee taas!
Digikyvykkyys

Suomen suurin digitaalisen koulutuksen ja oppimisen tapahtuma ITK tulee taas!

ITK-konferenssi järjestetään ensimmäistä kertaa Tampereella Tampere-talossa 23.–25.4.2025 teemalla ”Paljon uutta, vähän vanhaa, jotain lainattua”. TIEKEläiset ovat tavattavissa koko konferenssin ajan Tampere-talon ensimmäisessä kerroksessa näytepaikalla 129. Mukanamme tuomme innostavan työpajan sekä tietoiskun.

Marko Silventoinen
Digikyvykkyys
Monimuotoisuus voimavarana 
Digikyvykkyys

Monimuotoisuus voimavarana 

Tutkimusten mukaan monimuotoisuus on voimavara, joka tuo monia hyötyjä organisaatioille. Hyötyjä ovat esim. innovointikyvyn ja yhteistyön parantuminen, asiakas- ja henkilöstötyytyväisyyden lisääntyminen, työntekijöiden paremman suoriutumiskyvyn sekä henkilöstön veto- ja pitovoiman vahvistuminen. Tämä vaatii taustaksi hyvää johtajuutta, psykologisesti turvallista työkulttuuria sekä ihmisiä, jotka haluavat aidosti kehittää itseään, osallistua ja nähdä enemmän hyviä puolia kuin huonoja.

Nina From
Digitaalinen taloushallinto
DUM-hankkeen avulla rakennetaan tulevaisuuden digitaalista taloushallintoa
Digitaalinen taloushallinto

DUM-hankkeen avulla rakennetaan tulevaisuuden digitaalista taloushallintoa

Datatalouden Uudet Mahdollisuudet – DUM on valtakunnallisesti merkittävä kehittämishanke, joka luo perustan tulevaisuuden digitaaliselle taloushallinnolle ja laajemmin datataloudelle. Tavoitteena on älykäs ja automaattinen taloushallinto. Peppol-sanomat on keskeisessä roolissa, sillä se mahdollistaa tilausten, toimitusten ja laskujen välittämisen standardoidussa muodossa.

Nina From