Digitutor kehittää ja jakaa osaamistaan ITKssa
Uutta osaamista

Digitutor kehittää ja jakaa osaamistaan ITKssa

Vapaan sivistystyön digitutor-toiminta tukee oppilaitosten matkaa digitalisaation hyödyntämiseksi. ITK-workshopissa digitutorit saavat evästystä sisällön tuottamiseen eri kanaviin.

Vapaan sivistystyön oppilaitokset vahvistavat digitalisaatioon liittyvää osaamistaan VS-digi-hankkeessa. Tätä työtä on järkevää tehdä yhdessä, koska haasteet ja tarpeet ovat monille yhteiset.

Digitutor-toiminta on osa hankkeessa kehitettävää toimintaa. Se on alkanut verkoston rakentamisella ja mukana on tutoreita lukuisista oppilaitoksista. Verkosto tukee yksittäisen oppilaitosten digitutoreita ja edistää verkostoitumista muiden toimijoiden kanssa.

Digitutor paikan päällä ja etänä

Digitutorointi voi tapahtua paikan päällä, mutta on järkevää rakentaa myös etätutoroinnin keinoja ja kanavia. Etätoiminta täydentää lähitukea ja mahdollistaa laajemman verkoston hyödyntämisen. Lisäksi etätoiminta kehittää oppilaitosverkostoja.

Digitutor-toiminnan ympärille ja sitä tukemaan järjestetään verkkotapaamisia, lähitapaamisia ja koulutuksia.

ITK-työpajasta oppia digitutoreille

ITK eli Interaktiivinen tekonologia koulutuksessa -konferenssin yhteydessä järjestettävästä työpajasta saa ajatuksia ja eväitä sisällön tuottamiseen eri kanaviin, erityisesti vapaan sivistystyön digitutoreiden käytössä oleviin Emill- ja Intranet-ympäristöihin.

Maksuton työpaja järjestetään Hämeenlinnassa Aulangolla 21.9.2020. Osalllistua voi koko päiväksi tai vain iltapäivän osuuteen.

Aamupäivällä keskitytään videoiden tuottamiseen älypuhelimella, iltapäivällä suunnitellaan ja tuotetaan sisältöjä tutoreiden yhteiselle alustalle.

Työpajan toteuttavat TIEKEn Merja Sjöblom ja e-Sollertiksen Tiina Weisell.

Haluatko vapaan sivistystyön digitutoriksi?

Toimintaan voi hypätä mukaan milloin vaan matkan varrella. Kun haluat liittyä digitutoreiden verkostoon, ota yhteyttä Merja Sjöblomiin.

Lisätiedot: Merja Sjöblom

Lue seuraavaksi

Vastuullisuus
Työssäoppiminen DEI-teemojen äärellä – kokemuksia EDIFY-EDU-hankkeesta
Vastuullisuus

Työssäoppiminen DEI-teemojen äärellä – kokemuksia EDIFY-EDU-hankkeesta

EDIFY-EDU on eurooppalainen Erasmus+ -yhteistyöhanke, jonka tavoitteena on vahvistaa osaamista monimuotoisuuden, tasa-arvon ja inkluusion (DEI/EDI) teemoissa erityisesti pk-yritysten ja johtamisen näkökulmasta. Hanke tarjoaa monipuolisen koulutuskokonaisuuden, joka koostuu kaikille avoimesta englanninkielisestä MOOC-verkkokurssista, maakohtaisesti räätälöitävästä erikoistumiskurssista sekä työelämälähtöisestä työssäoppimisjaksosta.

Nina From
Digikyvykkyys
Yritysten kokemuksia kiertotalouden osaamismerkkien suorittamisesta
Digikyvykkyys

Yritysten kokemuksia kiertotalouden osaamismerkkien suorittamisesta

TIEKEn hallinnoima kiertotalouden osaamismerkistö tarjoaa valmiin, valtakunnallisen mallin asiantuntijatason kiertotalousosaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen. Toukokuun aikana 15 erikokoisten ja erilaisten yritysten kiertotaloustehtävissä toimivaa henkilöä suoritti osaamismerkkejä yhteistyössä Helsingin Arabian kiertotaloushubin kanssa.

Mikko Eloholma ja Merja Sjöblom
Vastuullisuus
AI Act -tekoälyasetuksen täyteenpano etenee – mitä tämä tarkoittaa yrityksille?
Vastuullisuus

AI Act -tekoälyasetuksen täyteenpano etenee – mitä tämä tarkoittaa yrityksille?

AI Act -tekoälyasetus on maailman ensimmäinen oikeudellinen kehys tekoälylle. Asetus lähestyy tekoälyjärjestelmiä neliportaisen riskiluokittelun kautta, jossa sääntelyn tiukkuus riippuu toimintaan liittyvistä riskeistä. Ensimmäisten velvoitteiden soveltaminen on alkanut jo helmikuussa 2025.