Voiko tekoäly mennä liian pitkälle? Puoluejohtajat vastaavat
Uutta osaamista

Voiko tekoäly mennä liian pitkälle? Puoluejohtajat vastaavat

Tietoyhteiskunta-akatemiassa puoluejohtajat kokoontuvat keskustelemaan tekoälystä ja sen vaikutuksista yhteiskuntaan. Ovatko Black Mirror -sarjan luomat dystopiat oikeasti mahdollisia? Vai löytyykö tekoälystä ratkaisu esimerkiksi ilmastonmuutokseen?

0

Tietoyhteiskunta-akatemiassa puoluejohtajat kokoontuvat keskustelemaan tekoälystä ja sen vaikutuksista yhteiskuntaan. Ovatko Black Mirror -sarjan luomat dystopiat oikeasti mahdollisia? Vai löytyykö tekoälystä ratkaisu esimerkiksi ilmastonmuutokseen? Yle Kioskin toimittaja Matti Riitakorpi kysyy suorassa lähetyksessä eduskuntapuolueiden johtajilta, miten he näkevät tulevaisuutemme tekoälyn kanssa. Keskustelu nähdään Yle Areenassa keskiviikkona 13.2.2019 klo 17:15 – 18:30.

Keskustelussa käsitellään mm. seuraavia teemoja

  • Millä tavalla automaatio ja tekoäly tulee muuttamaan työtä – mitkä osat työstäsi on automatisoitu viiden vuoden kuluttua?
  • Lisääkö vai vähentääkö automaattinen sisällöntuotanto luottamustasi median sisältöihin?
  • Mistä koneoppimiseen, algoritmiseen päätöksentekoon tai yleensä laajasti tekoälyyn liittyvästä aiheesta puhutaan liian vähän?

Seuraa keskustelua myös Twitterissä

  • #uusitietoyhteiskunta
  • #KIOSKIxA

Ajankohtaista tekoälyn hyödyntämisestä Ylessä 

Autonominen tekoäly auttaa kasvattamaan Yle Areenan sisältöjen kulutusta, lue lisää >>

Tekoälykehityksen eettiset pelisäännöt

Tänä vuonna elämykset siirtyvät lukitusnäytölle ja tekoälypuheeseen tulee järkeä, kirjoittaa Jarno M. Koponen, Head of AI and Personalization, lue lisää >>

Tietoyhteiskunta-akatemian puheenvuoro 13.2.: Yle kehittää henkilökohtaista palvelua – Jari Lahti kertoo, missä mennään: https://areena.yle.fi/1-50065638

Lue seuraavaksi

Digikyvykkyys
Suomen suurin digitaalisen koulutuksen ja oppimisen tapahtuma ITK tulee taas!
Digikyvykkyys

Suomen suurin digitaalisen koulutuksen ja oppimisen tapahtuma ITK tulee taas!

ITK-konferenssi järjestetään ensimmäistä kertaa Tampereella Tampere-talossa 23.–25.4.2025 teemalla ”Paljon uutta, vähän vanhaa, jotain lainattua”. TIEKEläiset ovat tavattavissa koko konferenssin ajan Tampere-talon ensimmäisessä kerroksessa näytepaikalla 129. Mukanamme tuomme innostavan työpajan sekä tietoiskun.

Marko Silventoinen
Digikyvykkyys
Monimuotoisuus voimavarana 
Digikyvykkyys

Monimuotoisuus voimavarana 

Tutkimusten mukaan monimuotoisuus on voimavara, joka tuo monia hyötyjä organisaatioille. Hyötyjä ovat esim. innovointikyvyn ja yhteistyön parantuminen, asiakas- ja henkilöstötyytyväisyyden lisääntyminen, työntekijöiden paremman suoriutumiskyvyn sekä henkilöstön veto- ja pitovoiman vahvistuminen. Tämä vaatii taustaksi hyvää johtajuutta, psykologisesti turvallista työkulttuuria sekä ihmisiä, jotka haluavat aidosti kehittää itseään, osallistua ja nähdä enemmän hyviä puolia kuin huonoja.

Nina From
Digitaalinen taloushallinto
DUM-hankkeen avulla rakennetaan tulevaisuuden digitaalista taloushallintoa
Digitaalinen taloushallinto

DUM-hankkeen avulla rakennetaan tulevaisuuden digitaalista taloushallintoa

Datatalouden Uudet Mahdollisuudet – DUM on valtakunnallisesti merkittävä kehittämishanke, joka luo perustan tulevaisuuden digitaaliselle taloushallinnolle ja laajemmin datataloudelle. Tavoitteena on älykäs ja automaattinen taloushallinto. Peppol-sanomat on keskeisessä roolissa, sillä se mahdollistaa tilausten, toimitusten ja laskujen välittämisen standardoidussa muodossa.

Nina From