Voiko tekoäly mennä liian pitkälle? Puoluejohtajat vastaavat
Uutta osaamista

Voiko tekoäly mennä liian pitkälle? Puoluejohtajat vastaavat

Tietoyhteiskunta-akatemiassa puoluejohtajat kokoontuvat keskustelemaan tekoälystä ja sen vaikutuksista yhteiskuntaan. Ovatko Black Mirror -sarjan luomat dystopiat oikeasti mahdollisia? Vai löytyykö tekoälystä ratkaisu esimerkiksi ilmastonmuutokseen?

0

Tietoyhteiskunta-akatemiassa puoluejohtajat kokoontuvat keskustelemaan tekoälystä ja sen vaikutuksista yhteiskuntaan. Ovatko Black Mirror -sarjan luomat dystopiat oikeasti mahdollisia? Vai löytyykö tekoälystä ratkaisu esimerkiksi ilmastonmuutokseen? Yle Kioskin toimittaja Matti Riitakorpi kysyy suorassa lähetyksessä eduskuntapuolueiden johtajilta, miten he näkevät tulevaisuutemme tekoälyn kanssa. Keskustelu nähdään Yle Areenassa keskiviikkona 13.2.2019 klo 17:15 – 18:30.

Keskustelussa käsitellään mm. seuraavia teemoja

  • Millä tavalla automaatio ja tekoäly tulee muuttamaan työtä – mitkä osat työstäsi on automatisoitu viiden vuoden kuluttua?
  • Lisääkö vai vähentääkö automaattinen sisällöntuotanto luottamustasi median sisältöihin?
  • Mistä koneoppimiseen, algoritmiseen päätöksentekoon tai yleensä laajasti tekoälyyn liittyvästä aiheesta puhutaan liian vähän?

Seuraa keskustelua myös Twitterissä

  • #uusitietoyhteiskunta
  • #KIOSKIxA

Ajankohtaista tekoälyn hyödyntämisestä Ylessä 

Autonominen tekoäly auttaa kasvattamaan Yle Areenan sisältöjen kulutusta, lue lisää >>

Tekoälykehityksen eettiset pelisäännöt

Tänä vuonna elämykset siirtyvät lukitusnäytölle ja tekoälypuheeseen tulee järkeä, kirjoittaa Jarno M. Koponen, Head of AI and Personalization, lue lisää >>

Tietoyhteiskunta-akatemian puheenvuoro 13.2.: Yle kehittää henkilökohtaista palvelua – Jari Lahti kertoo, missä mennään: https://areena.yle.fi/1-50065638

Lue seuraavaksi

Digikyvykkyys
Havaintoja sisälogistiikan pk-yritysten digitalisaatiosta
Digikyvykkyys

Havaintoja sisälogistiikan pk-yritysten digitalisaatiosta

Sisälogistiikan digitalisoituessa tarvitaan pikaista osaamisen kehittämistä henkilöstölle, esihenkilöille ja johdolle. Digikyvykkyyden edistämisessä on tärkeä ensin selvittää nykyinen digiosaamisen taso. LogDigiS-hankkeessa yritysten digitaalisen osaamisen vahvuuksia ja kehittämiskohteita tunnistettiin digimaturiteettitestauksen ja yrityshaastatteluiden avulla. Tulosten perusteella sisälogistiikan parissa toimivien pk-yritysten suurimpia kehittämiskohteita digitalisaation saralla ovat toiminnanohjaus- ja varastonhallintajärjestelmien käytön osaaminen ja hyödyntäminen sekä sisäinen viestintä.

Jari Salo
Digikyvykkyys
Digitaidot ovat keskeinen kyvykkyys meille kaikille
Digikyvykkyys

Digitaidot ovat keskeinen kyvykkyys meille kaikille

Digitaitojen hallinta ja uusien taitojen oppiminen on keskeistä niin opinnoissa, työelämässä kuin vapaa-ajalla. Perustaitojen hallinta mahdollistaa osaamisen soveltamisen ja helpottaa myös uusien taitojen oppimista. Valtakunnallisen Digitaitomerkistön avulla todennetaan keskeiset digiperustaidot ja edetään portaittain aina mm. uusien teknologioiden tuomien mahdollisuuksien tunnistamiseen ja ongelmanratkaisutaitojen kehittymiseen. Digitaitomerkistön osaamismerkkejä onkin myönnetty yli 56.000 kappaletta!

Merja Sjöblom
Digitaalinen taloushallinto
Verkkolaskun tiekartta vuoteen 2030
Digitaalinen taloushallinto

Verkkolaskun tiekartta vuoteen 2030

Suomi tavoittelee täyttä siirtymää EU:n standardin mukaisiin verkkolaskuihin (ns. Eurooppa-normin laskuihin) vuoteen 2030 mennessä. Verkkolaskufoorumi on julkaissut tiekartan, joka linjaa keskeiset tavoitteet ja toimenpiteet siirtymän tukemiseksi. Tiekartta tarjoaa joustavan pohjan kehitystyölle, sillä tavoitteita ja toimenpiteitä voidaan mukauttaa digitaalisten palveluiden kehittyessä.

Timo Simell