DigiHyödyllä tehoja pk-yritysten digitalisaatioon
Digikyvykkyys

DigiHyödyllä tehoja pk-yritysten digitalisaatioon

Työskentelyn siirtyminen toimistoista etäyhteyksien päähän oli koronakevään testi, jolla mitattiin yritysten digivalmiuksien toimivuus ja yleiskunto. DigiHyöty-hankkeessa tuetaan pk-yritysten digitalisaatiokehitystä.

Uudet teknologiat kuten tekoäly, esineiden internet, somen eri muotojen hyödyntäminen ja erilaisten tuotannon ja logistiikan ohjausmenetelmien kehittyminen, haastavat yritykset digitaalisen osaamisen kehittämiseen. Samalla on panostettava työhyvinvointiin siten, että tuottavuus kasvaa.

Digiosaamisen puutteiden vuoksi tieto- ja viestintätekniikan hyödyt saattavat jäädä vähäisiksi, kun edes olemassaolevien ohjelmistojen toimintoja ja mahdollisuuksia ei osata käyttää. Monessa yrityksessä tilanne on se, ettei kehittämiseen ja henkilöstön johtamiseen ole osaamista tai suunnitelmaa.

TIEKE ja työelämäosaajat yhdessä

DigiHyöty-hankkeessa tuetaan pk-yritysten digitalisaatiokehitystä monipuolisesti: toiminnanohjausohjelmistojen käyttöönotto, tietovälineiden osaaminen, uusien toimintamallien ja työvälineiden kehittäminen, prosessien tehostaminen, työhyvinvoinnin edistäminen, sekä ylipäätään kehittämisosaamisen lisääminen.

Tavoitteena on pk-yritysten digitaalisten ratkaisujen ja niiden käyttöosaamisen lisääminen, yritysten ja digiteknologian asiantuntijoiden yhteistoiminnan edistäminen sekä henkilöstön osallisuuden lisääminen työn kehittäjänä.

DigiHyöty-hankkeessa osaamistaan pk-yritysten käyttöön tarjoavat TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus, Työtehoseura (TTS) ja Työterveyslaitos (TTL). Kullakin osatoteuttajalla on oma erityisosaamisalueensa: TTS työhyvinvointi ja tuottavuus, muutoksen johtaminen; TIEKE ict/digitalisaatio ja osaaminen, toiminnanohjausohjelmistojen hyödyntäminen, TTL työhyvinvointi, työprosessien kehittäminen ja ihminen-teknologia-suhde.

TIEKE, TTS ja TTL tuottavat kukin digivalmiuksiaan parantaville pk-yrityksille erityisosaamisensa mukaisia palveluja ja tukitoimia, ja varmistavat yhdessä DigiHyöty-hankkeen kunnianhimoisien tavoitteiden toteutumisen.

Hanke Etelä-Suomen mikro- ja pk-yrityksille

DigiHyöty-hanke on suunnattu Uudenmaan, Etelä-Karjalan, Kymenlaakson, Hämeen, Päijät- ja Kanta-Hämeen maakunnan mikro- ja pk-yrityksille. Hanke alkoi 1.3.2020 alussa ja päättyy 31.8.2022.

DigiHyöty-hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto / Hämeen ELY-keskus, joten osallistumiskustannukset ovat yritykselle edulliset.

Mukaan pääsee, yrityksen koon mukaan, minimissään 120 eurolla.

Lisätiedot

Hyvä mikro- tai pk-yrittäjä, ota yhteyttä! Lähdetään yhdessä kehittämään yrityksesi digivalmiuksia.

Lue seuraavaksi

Digitaalinen taloushallinto
Peppol-koulutuksen työpajan tuloksia
Digitaalinen taloushallinto

Peppol-koulutuksen työpajan tuloksia

TIEKE toteuttaa Peppol-koulutuksen ammattikorkeakoulun opettajille. Koulutuksen suunnitteluun liittyvä työpaja pidettiin kesäkuun alussa. Se oli suunnattu Peppol-asiantuntijoille. Työpajan tarkoituksena oli selvittää, mitä tulevassa Peppol-kouluttajakoulutuksessa pitäisi ottaa huomioon. Keskustelun runkona käytettiin aiemman pilottikoulutuksen työpajan rakennetta ja tuloksia.

Nina From
Digikyvykkyys
Digitaaliset osaamismerkit – avain näkyvään osaamiseen
Digikyvykkyys

Digitaaliset osaamismerkit – avain näkyvään osaamiseen

Useimmissa työtehtävissä vaaditaan digiosaamista – mutta miten todentaa osaaminen? Valtakunnallinen Digitaitomerkistö tarjoaa selkeän, kansallisiin ja kansainvälisiin viitekehyksiin pohjautuvan mallin osaamisen tunnistamiseen. Merkkien suoritusmäärät ovat jatkuvassa kasvussa, ja niitä onkin kesäkuun 2025 loppuun mennessä myönnetty jo 65.000 kappaletta! Myös muuta osaamista on helppo todentaa osaamismerkkien avulla!

Merja Sjöblom
Vastuullisuus
Työssäoppiminen DEI-teemojen äärellä – kokemuksia EDIFY-EDU-hankkeesta
Vastuullisuus

Työssäoppiminen DEI-teemojen äärellä – kokemuksia EDIFY-EDU-hankkeesta

EDIFY-EDU on eurooppalainen Erasmus+ -yhteistyöhanke, jonka tavoitteena on vahvistaa osaamista monimuotoisuuden, tasa-arvon ja inkluusion (DEI/EDI) teemoissa erityisesti pk-yritysten ja johtamisen näkökulmasta. Hanke tarjoaa monipuolisen koulutuskokonaisuuden, joka koostuu kaikille avoimesta englanninkielisestä MOOC-verkkokurssista, maakohtaisesti räätälöitävästä erikoistumiskurssista sekä työelämälähtöisestä työssäoppimisjaksosta.

Nina From