Digitukiviikolla 4.- 8.5.2020 autamme digiasioissa
Elämää tietoyhteiskunnassa

Digitukiviikolla 4.- 8.5.2020 autamme digiasioissa

Poikkeustila vaatii meiltä uudenlaisia taitoja, mutta kaikille digi ei ole yhtä helppoa. Otamme TIEKEssä Digitukiviikon haasteen vastaan ja olemme mukana antamassa neuvoja ja vinkkejä digiasioissa.

Olemme koronarajoitusten myöstä siirtyneet verkossa tapahtuvaan vuorovaikutukseen, asiointiin ja opiskeluun valtavalla vauhdilla. Etäkokouksista ja etätyöstä on tullut lähestulkoon yhdessä yössä uusi normi.

Käynnissä on poikkeustila ja muutos, jonka myötä me kaikki joudumme nyt tekemään asiat usealla elämän osa-alueella digitaalisesti: oli kyseessä vapaa-ajan harrastukset, viranomaisasiointi tai videopuheluiden soittaminen.

Poikkeuksellinen tilanne vaatii meiltä uudenlaisia taitoja, mutta kaikille digi ei ole yhtä helppoa. Kansallisen Digitukiviikon aikana lukuisat toimijat on haastettu mukaan auttamaan korona-arjen eristämiä ihmisiä digiasioissa. Me TIEKEssä tarjoamme Digitukiviikolla vinkkejä ja tukea digitaalisten palveluiden käyttöön useilla eri tavoilla.

Digitukea puhelimitse, sähköpostissa ja webinaareissa

Tukea sähköpostilla

Tukea ja neuvontaa on saatavilla lähettämällä viestiä osoitteeseen: info.inpromptu@gmail.com. Tunnuksia tai henkilötietoja ei tietoturvasyistä kannata sähköpostitse lähettää. Voit lähettää sähköpostitse myös soittopyynnön.

Puhelinneuvontaa

Puhelimitse neuvontaa on saatavilla maanantaista torstaihin klo 10-14 numerosta 09 4763 0399. Voit soittaa ja kysyä mieltä askarruttavista digiasioista. Hinta on normaalin puhelun verran.

Webinaarit keskiviikkoisin

Toukokuussa järjestämme joka keskiviikko klo 10 – 10.45 digiosaamiseen liittyvän webinaarin. Webinaarit ovat pienimuotoisia koulutustapahtumia, joihin voi osallistua verkon kautta omalta tietokoneelta, tabletilta tai älypuhelimelta.

Webinaarien aiheet:

  • 6.5.  Tiviittori – verkkopohjainen työkalu digiosaamisen arviointiin
  • 13.5. Digitaitojen vertaisopetus – miten oppia yhdessä pienellä kynnyksellä?
  • 20.5. Tietokoneen hankinta – miten arvioida, mikä kone kannattaa ostaa?
  • 27.5. Yhdistyksen digiosaamisen tietopaketti – hankkeessa julkaistavan yhdistyksen osaamiskirjan esittely

Ilmoittaudu mukaan webinaareihin täällä: bit.ly/webinaari-ilmo

Selvitä omat digitaitosi maksutta Tiviittorilla

Jos oma digiosaamisen taso mietityttää, voit arvioida omat digitaitosi Tiviittori-työkalulla. Digitukiviikolla tarjoamme Tietoyhteiskunta- ja mediataidot-testin maksutta käyttöön ensimmäiselle kahdellesadalle. Testistä saat palautteen heti, ja tuloksiin voit palata myös myöhemmin.

Tiviittori on verkkopohjainen työkalu digiosaamisen arviointiin. Sen avulla selvität digiosaamisen tason ja mahdolliset täydennystarpeet eri osa-alueilla. Kerromme Tiviittorista tarkemmin 6.5. webinaarissa.

Lue seuraavaksi