Ilmoittaudu kestävän ICT:n neuvontaan Keski-Suomen pk-yrityksille

Tarjoamme vuonna 2023 maksutonta sparrausta pk-yrityksille, jotka haluavat kehittää liiketoimintaansa ottamalla käyttöön kestävän ICT:n mukaisia tuotteita, palveluita ja käytäntöjä. Voit ilmoittaa yrityksesi mukaan tällä lomakkeella.

Neuvontaa on tarjolla erilaisiin ICT-ratkaisuihin yrityksesi tarpeen mukaan. Tapaamiset on tarkoitettu pk-yrityksille, etenkin elintarvikealalla, ICT-alalla, logistiikassa, sekä korjaavassa ja valmistavassa teollisuudessa.

Jos olet hankkimassa uutta ohjelmistoa tai tietojärjestelmää, tarjoamme hankinta-apua ja autamme kartoittamaan markkinoilta teille parhaiten sopivia ja edullisimpia tai jopa avoimia ratkaisuja. Samalla hankintaa katsotaan myös ilmastonäkökulmasta, jolloin saadaan myös energiatehokas järjestelmä.

Oletko ottamassa käyttöön verkkolaskun? Verkkolaskut säästävät aikaa, rahaa ja ympäristöä, paperilaskulla on 20-40 kertainen hiilijalanjälki. TIEKEllä on pitkä kokemus verkkolaskutuksen kehittämisen parissa, joten voimme auttaa teidät alkuun ja kertoa verkkolaskun käyttöönoton askelmerkit.

Haluatko yrityksesi toimintoja paperittomiksi yleensä? Esimerkiksi logistiikassa ja varastonhallinnassa kannattaa siirtyä aikaa vievistä paperilistoista elektronisiin järjestelmiin. Investointi maksaa itsensä takaisin säästettynä rahana ja työaikana, myös ilmasto kiittää, kun puita säästyy.

Askarruttaako AI ja data? Oppivat järjestelmät ovat tulossa myös teollisuuteen, niillä on mahdollisuus parantaa tuotantoprosesseja ja säästää materiaaleja, sekä työaikaa. Datalla voi selvittää asiakkaiden tarpeita, potentiaalisia markkinoiden liikkeitä ja ehkäistä hukkaa tuotannossa.

Teollinen internet eli IoT, onko siinä älliä? Erilaisilla älyratkaisuilla voi kehittää, seurata ja ohjata omaa laitekantaa keskistetysti. Käyttötarkoituksina esimerkiksi elintarvikkeiden kylmäketjun varmistaminen tai valmistusprosessin laitteiden suorituskykyseuranta.

Voiko robotiikka vihertää muutenkin kuin uuden maalipinnan kautta? Teollisuusrobotiikan vihreydessä on viime vuosina otettu isoja askeleita eteenpäin. Robotiikalla voi lisätä työtehoa, säästää aikaa ja nostaa tuotantomääriä, rahan lisäksi myös yrityksen ilmastotase paranee.

Onko sinulla muita vastaavia tarpeita, joita ei listattu tähän? Aina kannattaa kysyä, voimme auttaa monissa aiheisiin liittyvissä haasteissa.

Konsultoinnit tuottaa Green ICT -hanke, joka toimii Keski-Suomessa ELY-keskuksen rahoittamana. Osallistuminen on pk-yrityksille maksutonta.

Maksuton neuvonta on tarkoitettu yritykselle,

 • jolla on 1–249 työntekijää,
 • jonka pää- tai sivutoimipaikka sijaitsee Keski-Suomen maakunnan alueella,
 • jonka toimiala on teollisuusalalla, esimerkiksi elektroniikka-, elintarvike-, energia-, kemian-, metalli- tai rakennusteollisuus.

Kiitos mielenkiinnostasi!
Green ICT Keski-Suomessa -hanketiimi

  Ilmoitus osallistumisesta ja postituslupa (pakollinen)
  Yrityksemme haluaa osallistua hankkeen tarjoamaan, yritykselle maksuttomaan yritysneuvontaan ja saada hankkeesta tietoa sähköpostitse.Yrityksemme ei halua osallistua neuvontaan, mutta haluamme saada hankkeesta tietoa sähköpostitse.Yrityksemme haluaa saada sähköpostitse muuta tietoa hanketta toteuttavan TIEKEn tapahtumista ja muusta toiminnasta.

  Yrityksen toimiala (pakollinen)
  teollisuusmuu toimiala

  Yrityksen koko (pakollinen)
  mikroyritys (Alle 10 henkilöä)pienyritys (10–49 henkilöä)keskisuuri yritys (50–249 henkilöä)

  Toivoisimme tietoa, neuvoja ja ohjausta seuraavista hanketyön osa-alueista (pakollinen)