Niittykahvilan vastuullisuus entistä kirkkaammaksi Datamatka-valmennuksessa
Datatalous

Niittykahvilan vastuullisuus entistä kirkkaammaksi Datamatka-valmennuksessa

Ritva Huttunen, kahvilayrittäjä Kainuusta, kehitti liiketoimintaansa TIEKEn Datamatka-valmennuksessa. Erityisesti vastuullisuuden parempi huomioiminen kiinnosti.

Hiljaisen kansan niittykahvila Suomussalmella houkuttelee Viitostietä kiiruhtavat pysähtymään. Perinteinen taukopaikka tarjoaa lettukahvien lisäksi paljon muutakin, ja toimintaa pitää tietysti aina kehittää ajan hengen mukaan. Ritva Huttunen kuuli Datamatka-hankkeesta sattumalta, kun oli hakeutumassa suorittamaan Green Key -sertifikaattia. ”Going Green Oy:stä vinkattiin, että kannattaa suorittaa sertifikaatti hankkeen yhteydessä.”

”Meillä oli jo ennestään Visit Finlandin hallinnoima Sustainable Travel Finland -merkki, joten oli jonkinlainen käsitys siitä, mitä sertifiointipolulla on tiedossa. Sitä taustaa vasten oli helppo huomata, mitä näkökulmia meidän tarvitsee syventää.”

Yrittäjien arvokkain resurssi on aika, ja kyselimmekin Ritvalta, kokiko hän saaneensa ajalleen vastinetta. Ritvan mielestä Datamatkan-valmennuksen lyhyet webinaarit ja työpajat oli helppo aikatauluttaa, ja suurimmasta osasta oli vielä tallennekin tarjolla. Erilaista sisältöä oli tarjolla sopivasti.

”Oivalluksia syntyi erityisesti esteettömyyden merkitykseen ja viestintään liittyen. Inklusiivisuus myös työtekijöiden kohdalla saatiin mukaan jo tämän kesän kausityöntekijöiden koulutukseen.” Valmennuksen aikana Ritvan mielessä kirkastui myös henkilökunnan sitoutumisen merkitys.

Seuraavatkin askelet ovat jo suunnitteilla: Visit Finlandin hiilijalanjälkilaskurin käyttöönotto siintää horisontissa. Ritva toivoo myös pääsevänsä pureutumaan sosiaalisesta mediasta kertyvän datan tehokkaampaan hyödyntämiseen tulevaisuudessa.

Lue seuraavaksi