#TIEKE40-tapahtuma: tule visioimaan kestävää digitaalista tulevaisuutta!
Elämää tietoyhteiskunnassa

#TIEKE40-tapahtuma: tule visioimaan kestävää digitaalista tulevaisuutta!

Millaisen digitaalisen tulevaisuuden sinä haluat? Ilmoittaudu TIEKEn virtuaaliseen 40-vuotistapahtumaan, tilaisuus verkossa TO 11.11.2021 klo 9–12:30.

Digitaalisten palveluiden, tilojen ja kerrosten tulisi palvella ihmistä ja yhteiskuntaa ja auttaa ratkaisemaan visaisia kysymyksiä. Siksi edellytysten varmistaminen tulevaisuuden tietoyhteiskuntakehitykselle on niin yksityisen, julkisen kuin kolmannen sektorin vastuulla – meidän kaikkien vastuulla.

TIEKE täyttää 40 vuotta torstaina 11.11.2021, ja kutsumme päivän kunniaksi kaikki kiinnostuneet virtuaaliselle Matkaeväitä digitaaliseen tulevaisuuteen -ryhmämatkalle klo 9–12:30. Etsimme tilaisuudessa yhdessä ratkaisuja siihen, miten varmistamme ihmislähtöisen, osaavan, kilpailukykyisen ja kestävän tietoyhteiskunnan myös tuleville sukupolville.

Tarkemman ohjelman, puhujaesittelyt ja muut tiedot löydät tapahtuman omilta sivuilta. Voit osallistua keskusteluun tapahtumaviikolla myös Twitterissä aihetunnisteella #TIEKE40.

Digitaalisuuden suunta koskee meitä kaikkia

Olemme TIEKEssä tehneet vuosikymmeniä töitä ihmisenkokoisen, tarkoituksenmukaisen digitalisaation eteen, sanomavälittämisestä Verkkolaskufoorumiin ja tietokoneen ajokortista osaamismerkkeihin ja lähes sataan kehittämishankkeeseen. Ottaessamme suunnan kohti tulevaisuutta kutsumme kuuntelemaan ja keskustelemaan suuresta kysymyksestä: millaisen digitaalisen tulevaisuuden haluamme?

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki tietoyhteiskunnan muutoksista kiinnostuneet, esimerkiksi digitaalisten prosessien ja digiosaamisen kehittämisen ammattilaiset. Tervetuloa kokoamaan varusteita kestävään digitaaliseen tulevaisuuteen!

Voit osallistua keskusteluun Twitterissä aihetunnisteella #TIEKE40.

Johdattelua arvoihin, alustoihin ja datan mahdollisuuksiin

Aloitamme matkamme kuulemalla kansainvälisiä näkökulmia aiheeseen. Millainen arvopohja ohjaa digitalisaatiokehitystä? Millaisia mahdollisuuksia data tarjoaa yhteiskunnallemme ja miten siitä saadaan kaikki hyöty irti? Millaista yhteistyötä tarvitaan, jotta kaikki pysyvät mukana digikehityksessä?

Matkaoppaina tilaisuudessa toimivat Hanna Niemi-Hugaerts (TIEKE), Dave Tarrant (Open Data Institute ODI, Iso-Britannia) ja Martijn de Waal (Amsterdam University of Applied Sciences, Alankomaat).

Edellytysten varmistaminen tulevaisuuden tietoyhteiskuntakehitykselle on niin yksityisen, julkisen kuin kolmannen sektorin vastuulla – meidän kaikkien vastuulla.

#TIEKE40

Rakennetaan ratkaisuja yhdessä

Jatkamme puheenvuorojen jälkeen yhteiskeskustelua kolmessa pienemmässä retkikunnassa, joissa tarkennamme yhdessä reittisuunnitelmiamme kohti määränpäätä.

Jakaannumme seuraaviin ryhmiin keskustelemaan:
a. Arvot ja ihmiset mukaan teknologiakehitykseen
b. Datasta arvoa yhteiskunnalle, yksilöille ja yrityksille
c. Osaamisen arvo: miten varmistamme kaikkien digitaidot tulevaisuudessa?

Kokoamme yhteisistä näkemyksistä askelmerkit ohjaamaan tietoyhteiskuntakehitystä, TIEKEn, yhteistyökumppaneiden ja ympäröivän yhteiskunnan matkaa viitoittamaan.

Tervetuloa kokoamaan varusteita kestävään digitaaliseen tulevaisuuteen!

Kirjoittaja

Lue seuraavaksi