Digitaitojen valtakunnallinen osaamismerkistö – valmis malli digitaitojen tunnistamiseen ja tunnustamiseen
Digikyvykkyys

Digitaitojen valtakunnallinen osaamismerkistö – valmis malli digitaitojen tunnistamiseen ja tunnustamiseen

Osuvat taidot -hankkeessa kehitetty valtakunnallinen digitaitojen osaamismerkistö on valmistunut. Organisaatiosi voi nyt ryhtyä merkkien myöntäjäksi.

Digitaitojen osaamismerkistö koostuu kymmenestä perusmerkistä, jotka on jaettu viidelle osaamistasolle. Jokaisesta hyväksytysti suoritetusta tasosta saa metamerkin osaamisen todisteeksi. Digitaitojen osaamismerkit on tarkoitettu yhtälailla opiskelijoiden, opetushenkilöstön, työelämän, vapaan sivistystyön henkilöstön ja asiakkaiden tai kenen tahansa kansalaisen suoritettaviksi.

Organisaatio pääsee myöntämään digitaitojen valtakunnallisia osaamismerkkejä, kun

Tämän jälkeen organisaatio voi tilata merkistön tilauslomakkeella. Tutustu merkistöön ja sen tilaamiseen TIEKEn verkkosivuilla.

Osaamismerkistön myöntäjän kouluttajakoulutukset

Kouluttajakoulutuksesta saa hyvän tietopaketin osaamismerkkien suunnittelusta, myöntämisestä ja koko osaamismerkkikonseptista. Lisäksi kouluttajakoulutus tukee osallistujien toimintaa Osuvat taidot -digitaitojen osaamismerkkien parissa ja antaa arvioijan oikeudet osaamismerkistöön.

Kouluttajakoulutuksessa hankittu osaaminen todennetaan osaamismerkkihakemusten avulla. Jokaisella kolmella aihealueella on oma merkkihakemus. Kun kaikki kolme merkkiä on suoritettu hyväksytysti, saa koulutuksen suorittanut Osaamismerkkiosaajan metamerkin.

Kouluttajakoulutus (3h) 5.4. ja 7.4.2022

Kouluttajakoulutus järjestetään verkkokoulutuksena Zoomissa.

  • tiistai 5.4. klo 13–14: Digitaaliset osaamismerkit
  • tiistai 5.4. klo 14–15: Osaamismerkkiohjelmistot OBF ja OBP
  • torstai 7.4. klo 14–15: Osuvat taidot -arvioija

Kouluttajakoulutus on osallistujille maksuton. Koulutusta voivat tarjota sekä TIEKE että Opintokeskus Sivis. Osaamismerkkihakemusten linkit löytyvät kouluttajakoulutuksen verkkosivuilta.

Koulutuksen voit suorittaa myös Youtube-tallenteiden avulla. Jokaisen tallenteen yhteydessä on linkki kyseisen osion osaamismerkkihakemukseen.

Lue seuraavaksi