Miksi DEI-taidot ovat tärkeitä?
Tasa-arvo, monimuotoisuus ja inkluusio koetaan Suomen yrityksissä tärkeiksi teemoiksi ja niiden merkityksen arvioidaan kasvavan entisestään tulevaisuudessa (FIBS 2022). Nykyajan työelämässä monimuotoisuuden, tasa-arvon ja inkluusion taidot ovatkin välttämättömiä. Ne parantavat työilmapiiriä ja työntekijöiden hyvinvointia, ja lisäävät myös organisaation innovatiivisuutta ja kilpailukykyä.
EDIFY-EDU-hankkeen koulutukset auttavat ymmärtämään, miten DEI-teemat voi integroida omaan johtamistyyliin ja organisaation toimintaan.
DEI-teemat haltuun lokakuussa käynnistyvällä MOOC-kurssilla
Englanniksi toteutettava, verkkopohjainen DEI-teemoihin keskittyvä MOOC-kurssi sisältää mm. tärkeimmät DEI-teemoihin liittyvät peruskäsitteet ja -lähtökohdat sekä keinoja ja esimerkkejä teemojen käyttöönottoon ja jalkauttamiseen liittyen.
Kurssin aikana käsiteltäviä keskeisiä teemoja ovat mm. inklusiivinen johtajuus ja johtamiskäytännöt, monimuotoisuuden edistäminen tiimeissä ja organisaatioissa, kulttuurinen kyvykkyys ja konfliktinratkaisutaidot sekä DEI-teemojen jalkauttaminen ja muutoksen johtaminen.
Kurssi on jaettu kuuteen osaan, joista jokainen sisältää 3–4 moduulia. Kukin osa käynnistyy johdantowebinaarilla, jonka jälkeen opiskelu tapahtuu itsenäisesti kurssimateriaalien ja tehtävien avulla. Johdantowebinaarit tallennetaan, joten niihin voi palata myöhemminkin. Lisäksi MOOC-kurssilla voi verkostoitua muiden, kotimaisten ja kansainvälisten osallistujien kanssa ja alustalla on tutoreita ohjaamassa osallistujia ja vastaamassa kysymyksiin.
Koulutus on kehitetty erityisesti esihenkilöille ja johtajille sekä johtamiskoulutuksen opiskelijoille, mutta se soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää DEI-teemoihin (Diversity, Equity, Inclusion) liittyvää osaamistaan.
Kurssin suorittaminen edellyttää noin 10 tunnin työpanosta per viikko sekä englannin kielen taitoa. MOOC-kurssin tapaan opiskelu ja sen rytmittäminen on yksilöllistä, joten suoritus on helppo sovittaa omiin aikatauluihin.
Hyödyt osallistujille
Osallistuja saa kurssilta hyviä case-esimerkkejä, käytännön työkaluja ja tietoa, jota voi soveltaa suoraan työelämään. Kurssi tarjoaa myös mahdollisuuden verkostoitua muiden kotimaisten ja kansainvälisten ammattilaisten kanssa, sillä osallistujia tulee Suomen lisäksi ainakin Irlannista, Saksasta, Kreikasta ja Italiasta.
Osallistujille myönnetään digitaalinen osaamismerkki jokaisesta hyväksytysti suoritetusta koulutusosasta (läpäisyvaatimus 70 %). Kun koko koulutus on suoritettu hyväksytysti, myönnetään osallistujalle koontimerkki/sertifikaatti suorituksesta.
Ilmoittaudu nyt!
Älä jää paitsi tästä ainutlaatuisesta mahdollisuudesta kehittää DEI-teemoihin liittyviä taitojasi. Ilmoittaudu MOOC-kurssille nyt.
Mukaan on ilmoittautunut jo lähes 70 osallistujaa Suomesta – oletko sinä seuraava?
Lisätiedot
Tai ota yhteyttä: Merja Sjöblom
Mitä MOOC-kurssin jälkeen?
EDIFY-EDU-hankkeen koulutukset jatkuvat MOOC-kurssin jälkeen maakohtaisesti räätälöitävällä erikoistumiskurssilla, joka on avoin johtamistaidon opiskelijoille sekä työelämässä toimiville esihenkilöille ja johtajille.
Näiden lisäksi osalla MOOC- ja erikoistumiskurssin opiskelijoista on mahdollisuus osallistua kansainväliseen, viikon mittaiseen sukupuolten tasa-arvoon keskittyvään ”kevätkouluun” sekä kesän 2025 aikana työssäoppimisjaksolle, jonka tavoitteena on viedä opittuja taitoja käytäntöön työssäoppimispaikassa.
MOOC- ja erikoistumiskurssille osallistuvilla yrityksillä on ainutlaatuinen tilaisuus hyödyntää opiskelijoita esim. kesätyön yhteydessä suoritettavalla työssäoppimisjaksolla DEI-teemojen edistämiseksi organisaatiossa.