Osuvien taitojen opetusvideot Digitukiviikolla
Uutta osaamista

Osuvien taitojen opetusvideot Digitukiviikolla

Digitukiviikko 4.-8.5.2020 on kaikille avoin, kaiken tasoiset digiosaajat mukaan kutsuva virtuaalinen tapahtumaviikko, johon jokainen voi osallistua omalla tavallaan.

Digi- ja väestötietovirasto järjestää yhdessä valtakunnallisen digitukiverkoston kanssa Digitukiviikon, joka haastaa jokaisen kansalaisen, organisaation, järjestön ja yhdistyksen auttamaan digitaidoissa korona-arjen eristämiä läheisiään oman kyvyn mukaan.

Osuvat taidot -hanke tuo oman panoksensa Digitukiviikolle opetusvideoiden myötä. Osuvissa taidoissa kehitetään valtakunnallista osaamismerkistöä työelämässä ja opiskeluissa tarvittaville digitaidoille. Tähän mennessä hankkeessa on mm. työstetty digiosaamisen alueiden määrittelyä, kuvattu osaamistavoitteita ja tuotettu pilotteihin oppimateriaalia.

Videot tutustuttavat digitaitojen perusasioihin

Hankkeen puitteissa tuotetut opetusvideot soveltuvat hyvin myös omatoimiseen tutustumiseen ja opiskeluun. Osuvien taitojen YouTube-kanavalta löytyvät tällä hetkellä lyhyet videot seuraaviin aiheisiin:

  • Sivustojen luotettavuuden arviointi
  • Netiketti
  • Sähköiset palvelut ja tunnistautuminen
  • Sosiaalinen media: kuva-, video- ja musiikkipalvelut
  • Sähköpostin peruskäyttö
  • Wlan-verkkojen turvallisuus
  • Android-laitteen suojaaminen pääsykoodilla
  • Apple iOS-laitteen suojaaminen pääsykoodilla
  • Tiedonhaku internetistä

Hankkeen edetessä videoita on tulossa lisää, joten kanava kannattaa laittaa seurantaan!

Lue seuraavaksi

Digikyvykkyys
Uusi verkkosivusto auttaa ymmärtämään tietosuojaa harrastuksissa
Digikyvykkyys

Uusi verkkosivusto auttaa ymmärtämään tietosuojaa harrastuksissa

Harrastustoiminnan tietosuojaan liittyvä ohjeistava materiaalipaketti on julkaistu tällä viikolla osoitteessa tietosuojaharrastuksissa.fi. Sivuston materiaaleja on kehitetty syksystä 2022 alkaen tietosuojavaltuutetun toimiston ja TIEKEn yhteisessä GDPR4CHLDRN-hankkeessa. Harrastustoimintaa järjestävät yhdistykset, harrastavat lapset ja nuoret, nuorten vanhemmat ja hankkeen ohjausryhmä ovat osallistuneet hankkeeseen antamalla arvokasta palautetta tuotettuihin materiaaleihin läpi koko kehitysprosessin ajan.

Mikko Eloholma
Digikyvykkyys
Monimuotoisuuden johtaminen vaatii tietoisuutta ja sitoutumista   
Digikyvykkyys

Monimuotoisuuden johtaminen vaatii tietoisuutta ja sitoutumista   

Johtajien monimuotoisuusosaaminen on avainasemassa inklusiivisten työyhteisöjen rakentamisessa. Muutoksen toteuttaminen vaatii monimuotoisuuden edistämistä tukevien koulutusten kehittämistä. Ilman johdon sitoutumista monimuotoisuuden tuomat edut jäävät saavuttamatta.

Viestintätoimisto Aivela
Digikyvykkyys
Monimuotoisuus edistää innovaatioita ja kilpailukykyä  
Digikyvykkyys

Monimuotoisuus edistää innovaatioita ja kilpailukykyä  

Monimuotoisuus on noussut keskeiseksi teemaksi työelämässä, ja ICT-ala voi toimia suunnannäyttäjänä muiden toimialojen monimuotoisuustyölle. Netlightin Talent Manager Julius Hurrin ja FIBS ry:n Yritysvastuuasiantuntija Greta Anderssonin mukaan monimuotoisuus edistää innovointia ja parantaa päätöksentekoa. Menestyäkseen monimuotoisuustyössä yritysten on sitouduttava pitkäjänteiseen prosessiin, jossa johdon tuki ja konkreettiset toimet ovat avainasemassa.

Viestintätoimisto Aivela